Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Member Array agony22 PC Specs
    agony22 PC Specs
    MotherboardAsus Strix Z270 ITX
    ProcessorIntel 7700K
    Memory (part number)GSKILL RGB 4.266hz 16gb
    Graphics Card #1Asus Strix 1080Ti OC
    MonitorLG 34UC88
    Storage #1Samsung EVO 850 1TB
    Storage #2Western digital 2TB blue
    CPU CoolerNoctua DH9L
    CaseCorsair air 240
    Power SupplyCorsair RMI 750watt
    Keyboard Logitech K380
    Mouse Logitech MX master
    Headset Sennheiser Mommentum HD inear Wireless
    Mouse Pad steelseries
    Headset/Speakers B&W P5 wireless + B&W MM-1
    OS Windows 10 64bit

    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    19

    AIO pump header on motherboard ?

    I am seeing that Z270 ITX motherboard has only 1 Chassis fan header that I use a spliter for my 2 front Fans and work great with Q Fan control on bios and everything.

    The problem is the Pump AIO header . I place there my 2 fans exhaust fans with spliter and I see them on BIOS rpms and all , But pressing Q-fan control doesn't show anything ....
    Is that normal ? there is no way to control FANS on AIO Pump header ?

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    Go look again. I'm sure you can control it. I can on my Maximus IX Formula.

  3. #3
    ROG Member Array agony22 PC Specs
    agony22 PC Specs
    MotherboardAsus Strix Z270 ITX
    ProcessorIntel 7700K
    Memory (part number)GSKILL RGB 4.266hz 16gb
    Graphics Card #1Asus Strix 1080Ti OC
    MonitorLG 34UC88
    Storage #1Samsung EVO 850 1TB
    Storage #2Western digital 2TB blue
    CPU CoolerNoctua DH9L
    CaseCorsair air 240
    Power SupplyCorsair RMI 750watt
    Keyboard Logitech K380
    Mouse Logitech MX master
    Headset Sennheiser Mommentum HD inear Wireless
    Mouse Pad steelseries
    Headset/Speakers B&W P5 wireless + B&W MM-1
    OS Windows 10 64bit

    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    19

    I just plug in only the 3pin fan on the pump header ... I can see rpms on bios ... but on Qfan control I can see only CPU and Chassis Header , nothing else is it bios problem or it works like that on ITX Z270 ? I don't have 4pin PWM fan to check

  4. #4

  5. #5
    ROG Member Array agony22 PC Specs
    agony22 PC Specs
    MotherboardAsus Strix Z270 ITX
    ProcessorIntel 7700K
    Memory (part number)GSKILL RGB 4.266hz 16gb
    Graphics Card #1Asus Strix 1080Ti OC
    MonitorLG 34UC88
    Storage #1Samsung EVO 850 1TB
    Storage #2Western digital 2TB blue
    CPU CoolerNoctua DH9L
    CaseCorsair air 240
    Power SupplyCorsair RMI 750watt
    Keyboard Logitech K380
    Mouse Logitech MX master
    Headset Sennheiser Mommentum HD inear Wireless
    Mouse Pad steelseries
    Headset/Speakers B&W P5 wireless + B&W MM-1
    OS Windows 10 64bit

    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    19

    OMG many many many THANKS Chino ... you saved me ... I was going crazy with that.... You just solved that for me...

    THANKS THANKS THANKS

  6. #6

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •