Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 25
  1. #11
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    10
    Posts
    73

    Hi Arne, thanks for your input. As I teared apart the system again, i just tested again with another GPU in the first slot (air cooled) so I could make sure that tubes are not bending it away or something like that --> also running at x8 instead of x16. I also cleaned the slot to make sure no dust or whatever is in there.

    The EK Waterblocks Cooler for my Titan XP made contact with the sata ports. But I ruled that out as sew a bit of the plastic from the cooler away. No bents pins. I guess I will have to RMA the board.

  2. #12
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,436

    Hmmm...OK

    Have you tried flashing an older BIOS like 0901 BIOS Flashback method? switching to BIOS 2 all that sort of thing?

    If you have to RMA hope it's quick and painless...

  3. #13
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    10
    Posts
    73

    I'll give it one more shot with your last suggestion. I now have an air cooler only standing on the cpu just for testing and to make sure that pressure on the cpu is not too high. But that does not seem to be the problem. Will now flashback an older version.

  4. #14
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,436

    Yeah, worth a try before all the hassle...since the PCIe controler is on the CPU it can sometimes be the CPU itself that is at fault...I had a 3930K that did this once...have to RMA something to find this out if you don't have spare MBs or CPUs hanging around...

  5. #15
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    10
    Posts
    73

    Well I really do not think it is the cpu as I was using this setup in september for a SLI Test and all cards worked normally at x16. Tried everything you suggested including bios flashback and 2nd bios but no avail. Will RMA.

  6. #16
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,436

    OK...doesn't sound like there's much else to do...good luck!

    Let us know how it goes


  7. #17
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    10
    Posts
    73

    Will do! Thx for your assistance!

  8. #18
    ROG Guru: Yellow Belt Array vmanuelgm's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    20
    Posts
    204

    I guess you cleared your cmos (you flashed the bios). Would also try to force pciex 3.0 in your bios under system agent configuration\pciex16_1 link speed.

    I tried the RV10 and couldn't get 3.0 (only 2.0) at stock settings with my TitanX Pascal in slot 1 and 6950x. After force it, I would also reinstall Win10 and force 3.0 in regedit.
    Omega, 7980xe, G.Skill 3600, 2080Ti, SM951 256, 960 EVO 512, 860 EVO 1TB
    Intel 750, WD SN750 Black, 840 Pro, 2xSkyhawk 4TB, 7200.14 2TB, BDR-207EBK
    EVGA T2 1600, Silverstone TJ11, Custom LC. @Acer Predator x34

  9. #19
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    10
    Posts
    73

    Thanks for the tip. already tried that but card was still at x8

  10. #20
    ROG Guru: Yellow Belt Array vmanuelgm's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    20
    Posts
    204

    Reinstalled the OS after forcing???

    I needed it to manage the 3.0...
    Omega, 7980xe, G.Skill 3600, 2080Ti, SM951 256, 960 EVO 512, 860 EVO 1TB
    Intel 750, WD SN750 Black, 840 Pro, 2xSkyhawk 4TB, 7200.14 2TB, BDR-207EBK
    EVGA T2 1600, Silverstone TJ11, Custom LC. @Acer Predator x34

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •