Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    ROG Member Array LucikMucik PC Specs
    LucikMucik PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VIII Extreme
    Processori7 6700k Max 5GHz Watercooled
    Memory (part number)G.Skill 2x4GB DDR4 4000MHz
    Graphics Card #1MSI GTX 980Ti V1 Watercooled
    CPU CoolerCustom watercooling
    CaseThermaltake Core X9
    Power SupplyEvga G2 750W

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    21

    !HOT! VIII Extreme 3007 BIOS problem with temperature

    Hello, I got really wierd/big problem and I can't solve it whole day...

    Today I updated to BIOS 3007, when I found my OC unstable I copied back 2202 from BIOS 2 to BIOS 1, but it was more unstable - benchmarks stopped working all the time, after some tries even windows showed blue death.

    After that I started looking for another solutions - first temperatures - and that was main problem... Core #1 with Package (6700k) are running on the same temperature - more than 20°C hotter than other cores.

    All SW shows the same values.
    But OC panel shows different package temperature, even when windows starting, OC panel shows my normal package temp = ~28°C. When is Win loaded, it jumps back to 35°C. HWMonitors shows 39°C...


    Screenshot: https://i.gyazo.com/7616c928220c241e...90a6e4e711.png

    What I have already done: Reflash 2202, update again to 3007, tested also old 2202 on BIOS 2.


    Please help me :-( .
    Last edited by LucikMucik; 01-20-2017 at 10:28 PM.

  2. #2
    ROG Member Array LucikMucik PC Specs
    LucikMucik PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VIII Extreme
    Processori7 6700k Max 5GHz Watercooled
    Memory (part number)G.Skill 2x4GB DDR4 4000MHz
    Graphics Card #1MSI GTX 980Ti V1 Watercooled
    CPU CoolerCustom watercooling
    CaseThermaltake Core X9
    Power SupplyEvga G2 750W

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    21

    Really need help.

  3. #3
    ROG Guru: Green Belt Array panzlock PC Specs
    panzlock PC Specs
    Laptop (Model)ASUS X553M, ASUS Zenpad 10 Z300M, ASUS X542BA-DH99
    MotherboardASUS P8Z68-V LX, ASUS Z170-A, ASUS ROG Strix B350-F Gaming
    ProcessorIntel i5-2500K, Intel i7-6700K, AMD Ryzen R7 1700
    Memory (part number)8GB Kingston 1333MhzDDR3 C9, 16GB G.Skill Aegis 3000Mhz DDR4 C16, 16GB G.Skill Trident Z 3200Mhz C16
    Graphics Card #1EVGA GTX 560Ti, ASUS ROG Strix GeForce GTX 1070 O8G OC, Sapphire Nitro+ RX Vega 56
    Monitor32" INSIGNIA 720p, 32" Samsung 1080p C32F391FWN, 32" ASUS 1440p VA32AQ
    Storage #1Seagate 150GB 7200RPM, Samsung 850 EVO 250GB 2.5" 6Gb/s Solid State Drive (X2)
    Storage #2Seagate 500GB 7200RPM, WD Blue 3TB - 5400 RPM SATA 6 Gb/s 64MB Cache 3.5 Inch
    CPU CoolerDeepcool GAMMAXX 300, Deepcool Lucifer V2, Wraith Spire
    CaseAntec Sonata, Deepcool Dukase V1, Deepcool Dukase V3
    Power SupplyATX 650, EVGA SuperNOVA 850 P2 (X2)
    Keyboard Logitech K220, MSI Interceptor DS4200 (X2)
    Mouse Microsoft 1850, Microsoft 4500, Gamdias Erebos LE, MSI DS 100, Redragon M601 Centrophorus
    Headset/Speakers Logitech Z313, Logitech Z506 (X2)
    OS Windows 10 Home X64, Windows 10 Pro X64 (X2)
    panzlock's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Reputation
    56
    Posts
    702

    Hang in there, buddy.

    Is that core's temp consistently higher than the rest? Or is it just fluctuating for a second or two before dropping again?

    So far I have experienced no issues with 3007. I didn't OC my (new) 6700K, yet. Given the feedback...I will not be doing so. No memory OC, either. Until this is all resolved.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •