Page 1 of 7 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 71

Hybrid View

  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array KotTHECat's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    25
    Posts
    96

    Maximus VIII Hero Bios 3201

    M8H 3201 (direct link)

    • Fix enable wake on by PCIE and shutdown into S5, press keyboard any key will be waked up


    Someone already flashed?
    Intel Core i7 6700K, ASUS Maximus VIII Hero, ASUS GTX 980 Strix, Kingston 2x8GB HX426C15FBK2/16, SanDisk Extreme Pro 240GB, Seagate 750GB, XFX Pro 750W, Windows 7 Ultimate

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array HeroVIII PC Specs
    HeroVIII PC Specs
    MotherboardASUS Maximus VIII Hero - BIOS 3802
    Processori5 6600K, 3,9 GHZ
    Memory (part number)G.Skill Trident Z 3.200 MHz CL16 4x8GB (F4-3200C16D-16GTZ)
    Graphics Card #1Asus STRIX 1070 Ti Advanced
    Sound CardSabre SS9023P SupremeFX 2015
    MonitorSamsung SMART TV 55" 4K
    Storage #1Samsung SM 961 NVMe 256GB OS
    Storage #2Seagate Barracuda 4TB. ASUS HYPER M.2 X4 MINI CARD with Samsung SM 951 NVMe 256GB Game
    CPU CoolerNoctua NH-U12S
    CaseCorsair 450 D, NZXT Sleeved LED Kit White
    Power SupplyCorsair RM850x ( 2018 ), FURUTECH Evolution Power II, with FURUTECH F1 50 R NCF, F1 E 50 R NCF
    Keyboard Rapoo E2000P
    Mouse Rapoo Optical Mouse
    Headset Sennheiser HD 595, Sony MDR 1 AB
    Headset/Speakers Onkyo TX-NR5009, 7.1 B&W 603 s3 Series and ASW 750
    OS Windows 10 Pro 64Bits UEFI 1909
    Network RouterMitrastar
    Accessory #1 ASUS ROG FRONT BASE - FW 48
    Accessory #2 ASUS PCE-AC56, ASUS DRW-24F1MT
    Accessory #3 Microsoft Xbox One Controller + Wireless Adapter for Windows 10

    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    97

    Quote Originally Posted by KotTHECat View Post
    M8H 3201 (direct link)

    • Fix enable wake on by PCIE and shutdown into S5, press keyboard any key will be waked up


    Someone already flashed?

    It is scary, watching the last ones.
    Waiting for the response of someone understanding the subject to do so.

  3. #3
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    8
    Posts
    208

    Quote Originally Posted by HeroVIII View Post
    It is scary, watching the last ones.
    Waiting for the response of someone understanding the subject to do so.
    Flashed and no issues. Works fine.

    Understand to enable Wake on by PCIE? That's not so hard, just go in to BIOS and enable S5 and enable wake on by PCIE. Hit F10 and reboot.

    Shut down your computer - hit any key on keyboard to turn on your computer. Easy.
    Now it works without installing Keybot.

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    40

    Bios 3201

    Quote Originally Posted by emsir View Post
    Flashed and no issues. Works fine.

    Understand to enable Wake on by PCIE? That's not so hard, just go in to BIOS and enable S5 and enable wake on by PCIE. Hit F10 and reboot.

    Shut down your computer - hit any key on keyboard to turn on your computer. Easy.
    Now it works without installing Keybot.
    If I activate Wake on by PCIE then the Option "enable S5" is automaticly set to deaktivate. And this with the current Version 3201 on a M8E.
    Last edited by Three of Twelve; 02-18-2017 at 10:35 AM.

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    8
    Posts
    208

    Quote Originally Posted by Three of Twelve View Post
    If I activate Wake on by PCIE then the Option "enable S5" is automaticly set to deaktivate. And this with the current Version 3201 on a M8E.
    If you enable Wake on by PCIE it will automatically go in to S5. That's why S5 becomes unavailable. If you shut down your computer you will notice that no LED on the motherbard is on. Thats' S5. Now any key on keyboard will turn your computer on. It doesn't work with earlier BIOS buid. You had to use Keybot.

  6. #6
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    8
    Posts
    208

    Quote Originally Posted by Three of Twelve View Post
    If I activate Wake on by PCIE then the Option "enable S5" is automaticly set to deaktivate. And this with the current Version 3201 on a M8E.
    If you enable Wake on by PCIE it will automatically go in to S5. That's why S5 becomes unavailable. If you shut down your computer you will notice that no LED on the motherbard is on. That's' S5. Now any key on keyboard will turn your computer on. It doesn't work with earlier BIOS buid. You had to use Keybot.

  7. #7
    ROG Guru: White Belt Array HeroVIII PC Specs
    HeroVIII PC Specs
    MotherboardASUS Maximus VIII Hero - BIOS 3802
    Processori5 6600K, 3,9 GHZ
    Memory (part number)G.Skill Trident Z 3.200 MHz CL16 4x8GB (F4-3200C16D-16GTZ)
    Graphics Card #1Asus STRIX 1070 Ti Advanced
    Sound CardSabre SS9023P SupremeFX 2015
    MonitorSamsung SMART TV 55" 4K
    Storage #1Samsung SM 961 NVMe 256GB OS
    Storage #2Seagate Barracuda 4TB. ASUS HYPER M.2 X4 MINI CARD with Samsung SM 951 NVMe 256GB Game
    CPU CoolerNoctua NH-U12S
    CaseCorsair 450 D, NZXT Sleeved LED Kit White
    Power SupplyCorsair RM850x ( 2018 ), FURUTECH Evolution Power II, with FURUTECH F1 50 R NCF, F1 E 50 R NCF
    Keyboard Rapoo E2000P
    Mouse Rapoo Optical Mouse
    Headset Sennheiser HD 595, Sony MDR 1 AB
    Headset/Speakers Onkyo TX-NR5009, 7.1 B&W 603 s3 Series and ASW 750
    OS Windows 10 Pro 64Bits UEFI 1909
    Network RouterMitrastar
    Accessory #1 ASUS ROG FRONT BASE - FW 48
    Accessory #2 ASUS PCE-AC56, ASUS DRW-24F1MT
    Accessory #3 Microsoft Xbox One Controller + Wireless Adapter for Windows 10

    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    97

    Quote Originally Posted by emsir View Post
    Flashed and no issues. Works fine.

    Understand to enable Wake on by PCIE? That's not so hard, just go in to BIOS and enable S5 and enable wake on by PCIE. Hit F10 and reboot.

    Shut down your computer - hit any key on keyboard to turn on your computer. Easy.
    Now it works without installing Keybot.

    I am glad that it is stable although as it is a function that I do not use, if there are no other improvements I will apparently miss this update, unless other updates of different components are included and work with this new Bios.

  8. #8
    ROG Guru: White Belt Array Jagdseelen PC Specs
    Jagdseelen PC Specs
    MotherboardASUS MAXIMUS VIII HERO
    ProcessorIntel i7-6700k @4.8ghz
    Memory (part number)G-Skill Trident Z F4-3200C14D-16GTZ
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 ti SC2 Gaming
    Sound CardOnboard
    MonitorASUS ROG SWIFT PG278Q and Samsung C24F390FHE 23.5"
    Storage #1Samsung 960 Pro M.2 1TB SSD
    Storage #2Seagate 3tb
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H110i GTX
    CaseCorsair Graphite 760T Black
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G3 750W Modular
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
    Headset Sennheiser G4ME ZERO
    Mouse Pad Logitech G240
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterNetgear D8500 (Beta Sample)
    Accessory #1 ASUS ROG Front Base
    Accessory #2 ASUS DRW-24D3ST Black SATA DVD Burner
    Accessory #3 Oculus Rift Touch Bundle (New)
    Jagdseelen's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    11
    Posts
    117

    I don't see this update on the download site

  9. #9
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    8
    Posts
    208

    Quote Originally Posted by Jagdseelen View Post
    I don't see this update on the download site
    Yes it is: https://www.asus.com/us/Motherboards...Desk_Download/

  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    50

    I don't see this update on the download site

Page 1 of 7 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •