Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array ChickenNugget PC Specs
    ChickenNugget PC Specs
    MotherboardMaximus Formula VI
    Processori7 4790K @ 4.6Ghz
    Memory (part number)Patriot 2400Mhz
    Graphics Card #1GTX 980Ti
    Sound CardCreative Soundblaster Z
    Power SupplyEVGA P2 1000W

    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    10
    Posts
    2

    X99 Strix - USB and LAN stopped working

    My Motherboard is only 6 weeks old and today when I went to use it my USB devices amd LAN Ethernet were not working at all.

    My USB devices were totally unresponsive in Windows but would work for the very first boot into the Bios. After rebooting the pc the Keyboard and Mouse were undetected in the Bios. Clearing the CMOS would let me back into the bios and allow the Keyboard and Mouse to work again but only until the pc was reset. USB devices still wouldn't not work in Windows. I managed to get the USB ports to work by Disabling XCHI in the Bios.

    Now onto the LAN connection via the Ethernet port this is also not working at all. I have tried different Ethernet cables, reinstalling the driver. Nothing works. Windows says there is a hardware problem but cant fix it and no Ethernet connections are listed, only wifi (which I havent used until today to get on the net).

    I have re-flashed the Bios, rolled back windows, and tried an acronis image of an earlier build but nothing is working.

    To me its looking like a faulty board.


    My hardware is as follows.

    X99 Strix :Bios 0401
    6800k
    32Gb Corsair 3200Mhz ram (4x8gb Sticks)
    Creative Soundblaster Z
    Nvidia 980Ti
    840Pro Boot drive

    Windows 10 64bit Home, all latest drivers

  2. #2
    ASUS HQ Service Rep Array
    Join Date
    May 2016
    Reputation
    12
    Posts
    417

    hi Chick

    f you've reverted back to the previous BIOS and it sill nothing changing
    You can contact the local retailer for help RMA service

  3. #3
    New ROGer Array ChickenNugget PC Specs
    ChickenNugget PC Specs
    MotherboardMaximus Formula VI
    Processori7 4790K @ 4.6Ghz
    Memory (part number)Patriot 2400Mhz
    Graphics Card #1GTX 980Ti
    Sound CardCreative Soundblaster Z
    Power SupplyEVGA P2 1000W

    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Thanks for the reply and I have started an RMA.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •