Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 31
  1. #21
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Same problems here too on a Strix Z270i gaming. Distorted sound and strange volume changes on the headphone output. Speakers are fine.
    I experienced this problem twice now and was able to fix it by completely turning of the PC and pulling out the powerplug for a minute or so.

    Still figuring out what causes it but it is definitively related to the headphone amplifier.

  2. #22
    ROG Member Array mikeymontz PC Specs
    mikeymontz PC Specs
    Motherboardz270 code
    Processor7700k
    Memory (part number)16gb rgb trident z 3200mhz
    Graphics Card #1gtx 980
    Monitorasus rog swift 27 vanilla
    Storage #1samsung 960 evo
    Storage #23 other sata hdd and a 2tb mech for storage
    CPU Coolernzxt x52
    Casecorsair 600t/ nzxt s340 elite
    Power Supplycorsair rm1000
    Keyboard razer bw te
    Mouse razer mamba te
    Mouse Pad a big black and red map mousepad from amazon
    Headset/Speakers yamaha cr3020 receiver with 2 big ass speakers
    OS win 10 pro 64bit
    Accessory #1 beer
    Accessory #2 booze
    Accessory #3 b*tches

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    same issue front panel distortion. rear working fine..

    when i first set up the system... the front panel worked.... now the front panel is distorted with interference and static... thought... repositioned the front panel hd audio connector wire away from all the other wires and still the same thing.... as soon as i plug in my headphones... they work and you can hear the audio but as soon as you acknowledge the headphone input on the realtek software as headphones... it breaks.... ive tried clean installing the drivers to no avail.. this didnt happen with my p67 sabertooth in the same computer case..

    using a i7 7700k on a z270 Code with a gtx 980


    im about to upgrade to a 1080 TI and i was first thinking of getting an asus branded 1... but this lack of quality on a 300$ board is making me lean towards evga..

  3. #23
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2017
    Reputation
    8
    Posts
    12

    Just updated on the last BIOS. Looks like the issue has gone. Let's see how it will go further.

  4. #24
    ROG Member Array mikeymontz PC Specs
    mikeymontz PC Specs
    Motherboardz270 code
    Processor7700k
    Memory (part number)16gb rgb trident z 3200mhz
    Graphics Card #1gtx 980
    Monitorasus rog swift 27 vanilla
    Storage #1samsung 960 evo
    Storage #23 other sata hdd and a 2tb mech for storage
    CPU Coolernzxt x52
    Casecorsair 600t/ nzxt s340 elite
    Power Supplycorsair rm1000
    Keyboard razer bw te
    Mouse razer mamba te
    Mouse Pad a big black and red map mousepad from amazon
    Headset/Speakers yamaha cr3020 receiver with 2 big ass speakers
    OS win 10 pro 64bit
    Accessory #1 beer
    Accessory #2 booze
    Accessory #3 b*tches

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Quote Originally Posted by Snuggles View Post
    Same problems here too on a Strix Z270i gaming. Distorted sound and strange volume changes on the headphone output. Speakers are fine.
    I experienced this problem twice now and was able to fix it by completely turning of the PC and pulling out the powerplug for a minute or so.

    Still figuring out what causes it but it is definitively related to the headphone amplifier.
    have you found a fix yet?

  5. #25
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by mikeymontz View Post
    when i first set up the system... the front panel worked.... now the front panel is distorted with interference and static... thought... repositioned the front panel hd audio connector wire away from all the other wires and still the same thing.... as soon as i plug in my headphones... they work and you can hear the audio but as soon as you acknowledge the headphone input on the realtek software as headphones... it breaks.... ive tried clean installing the drivers to no avail.. this didnt happen with my p67 sabertooth in the same computer case..

    using a i7 7700k on a z270 Code with a gtx 980


    im about to upgrade to a 1080 TI and i was first thinking of getting an asus branded 1... but this lack of quality on a 300$ board is making me lean towards evga..
    Here in Z270E this with audio interference on front panel output

    the sound is increasing and decreasing....

    I made a video to show the problem



    Please help!

    Thank you

  6. #26
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by renatomv10 View Post
    Here in Z270E this with audio interference on front panel output

    the sound is increasing and decreasing....

    I made a video to show the problem



    Please help!

    Thank you
    Seeing similar issues on my Strix270G with headphones.

  7. #27
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Same

    Quote Originally Posted by renatomv10 View Post
    Here in Z270E this with audio interference on front panel output

    the sound is increasing and decreasing....

    I made a video to show the problem



    Please help!

    Thank you
    Same problem here, exactly. Pretty sure its the same others are having too. After returning a board and getting the same problem I thought about returning and going back to MSI but i was fed up at that point and just got me a soundacrd, first btw I have had to use in about 7 years, lol. Still pretty pissed about the whole deal and I promise I will NEVER buy another ASUS board.

  8. #28
    New ROGer Array itsleo112 PC Specs
    itsleo112 PC Specs
    MotherboardZ270e Gaming
    Processori5-6700k
    Memory (part number)CMK16GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1Asus Strix GTX 1070 08G
    MonitorLG 29UM68-P
    Storage #1Sandisk SSD PLus 480gb
    CPU CoolerCorsair H100i v2
    CaseNzxt S340 White
    Power SupplyEVGA 650w
    Keyboard Cooler Master Lite l
    Mouse Cooler Master Lite l
    Mouse Pad Steelseries QCK+
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by renatomv10 View Post
    Here in Z270E this with audio interference on front panel output

    the sound is increasing and decreasing....

    I made a video to show the problem



    Please help!

    Thank you
    This is the exact same problem im currently having. This was my first time building a pc and was so worried i messed something up, im glad im not the only one but this sucks at the same time.

  9. #29
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2017
    Reputation
    8
    Posts
    12

    All, update to the latest BIOS. I did it and I'm not experiencing this issue anymore.

  10. #30
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by BrainstorM View Post
    All, update to the latest BIOS. I did it and I'm not experiencing this issue anymore.
    Hi All, I updated the bios to BIOS 0906 and am still getting the issues. I have tried reinstalling the driver too and still get popping noise and audio that fades in and out when using the front jack.

    If I uninstall the drivers and asus audio software I get normal audio out of the front jack.

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •