Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Question Problems Upgrading G20AJ To 980 TI

    Hello, my name is Reese and I am having problems upgrading my ROG G20AJ. I want to upgrade to a GTX 980 TI, but do not know what PSUs I will need. I was wondering if these will work. https://www.amazon.com/ASUS-180W-Not.../dp/B00HWI6ZY8 https://www.amazon.com/Dell-Alienwar.../dp/B009IPUBTS Can I just use these, or do I need something else? Please give me the answer straight up and tell me what I need to have. Please link me what I need for easier lookup. I am getting this 980 TI. https://www.amazon.com/ZOTAC-GeForce...e_forum_vgl-20

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2017
    Reputation
    20
    Posts
    15

    That power supply you linked to is for a laptop. You need desktop power supplies. I have to assume you already have the 230W power supply and only need the 180W. You can get them pretty cheap on eBay:

    180W

    Take a look at this thread on how to set the jumpers on the motherboard.

    You will also have to connect at least one of the cables from the motherboard to the card to get the power there.

    The GeForce GTX 980 Ti’s TDP is 250W, according to Nvidia. But it never reaches that number under normal conditions so you should be fine with the 230W PS. Basically the jumpers tell the motherboard that the 230W PS is dedicated to the graphics card whilst the 180W is used for the rest of the computer.

    If you need help with opening your PC, check out Welsh Gamers Youtube video's. They helped me a lot.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Question What

    So, I how would I go about plugging it in, my 230 Watt already takes up both slots?
    Last edited by MaterialisticThings; 03-03-2017 at 02:43 PM.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    20

    The 230 watt should not occupy both ports?

    I have a G20AJ and my 230watt power block (admittedly not an ASUS branded one by the looks of it), only occupies a single power socket, with an extra socket available for the 180watt branded ASUS power supply.

    Now the 180watt one I got was :

    New Original Asus 19.5v 9.23A 180W ADP-180MB F FA180PM111 AC Adapter Charger , from fleabay, it should be noted that the seller has now doubled the price on the listing !!, but there are plenty of them out there, it's just I wanted mine next day.

    Going back to one of the other replies, I would make sure you connect both cables from the motherboard to the gpu if it needs them, I made the mistake of loosely connecting one and spending an afternoon trying to fault find why my system would crash under load, so it appears at least in my case, both are needed.

    I hope this helps, if you are still having issues maybe upload a picture to show what PSU you have ATM.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Question I need the 230 Watt and 180 Watt

    Can you send me a link to your 230 Watt one, also here is pictures of my Power Brick. http://imgur.com/Sj47RpJ http://imgur.com/wkJVt6K http://imgur.com/ubTjNx9 http://imgur.com/Ci8Jp3y My 230 Watt Brick takes up both slots as you can see, so I need the singular one that you have.

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2017
    Reputation
    20
    Posts
    15

    If I am looking at those pictures correctly it looks like you already have both the 230W and 180W power adapters. They look like they are in the proprietary ASUS adapter holder. With that you would also have two cables that plug into power in the wall, correct?

    So, all you should need is the new card. It should come with the internal power cable(s). Just plug and go.

  7. #7
    ROG Guru: Yellow Belt Array Welsh Whoopee's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    17
    Posts
    227

    I would'nt even look at putting the 980ti into the pc now when the 10series are out and use way less power and much more powerful, the 180watt power brick won't be good enough for the gtx 980ti, you will need a 230watt power brick
    YOUTUBE CHANNEL @ http://bit.ly/2LNo1dI

    ASUS ROG G20 PLAYLIST @ http://bit.ly/2R9njXC

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Read

    If you read what we disscused in the past and looked at the pictures you would see my PSU is 230 Watt and 180 Watt.

  9. #9
    ROG Enthusiast Array spartan_hoplite PC Specs
    spartan_hoplite PC Specs
    MotherboardModded ROG G20Ci
    ProcessorIntel Core i9 9900k
    Memory (part number)32gb DDR4
    Graphics Card #1ASUS RTX 2080 Turbo
    MonitorROG PG27vQ
    Storage #1Samsung NvMe 960 500gb + 4 Tb Samsung SSD
    Storage #2Seagate 8 tb Hard Disk Drive
    CaseROG G20
    Keyboard ASUS ROG Claymore
    Mouse ASUS ROG Pugio
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    21
    Posts
    73

    GTX 980ti is not 100% compatible with ROG G20, even when you use 330w power brick it`s only draw 230watt max due to limited input power board. I used gtx980 ti with alienware 330w power brick before on G20aj, you need to decrease the power limit of the GPU to 90% (with msi afterburner), if not it wont be 100% stable and it will crash on some apps that using full power of the GPU.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •