Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Member Array Exoplast PC Specs
    Exoplast PC Specs
    MotherboardCrosshair VI Hero
    ProcessorAmd Ryzen 1700x
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3200C16
    Graphics Card #18GB Asus Radeon RX 480 Strix OC Aktiv PCIe 3.0
    Graphics Card #28GB Asus Radeon RX 480 Strix OC Aktiv PCIe 3.0
    Sound Cardonboard
    Storage #1256GB Samsung SM961 M.2 2280 PCIe 3.0 x4 32Gb/s
    Storage #21000GB Seagate BarraCuda ST1000DM010
    CPU CoolerLEPA AquaChanger 240
    CaseFractal Design Arc Midi R2
    Power SupplyEvga Supernova 750 P2
    Keyboard Logitech G510
    Mouse Logitech G600
    Headset Afterglow Dolby 5.1 Wireless Headset - Prismatic
    OS Windows 10 64bit
    Network RouterFritzBox 6490

    Join Date
    May 2016
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Post Quickstarter Guide Crosshair VI Hero

    Hi everybody ,

    i have seen that many poeple have problem with that Board when they first start it . So i have decided to write a small Guide.
    This guide listing the Steps that i have done when my Cpu and Board have arrived (only the Steps ).

    1. Download the newest Stable Bios from the support Site ( not the Beta Bios 5704 it has an thermal sensor bug )
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...664.1488380457

    2. Unrar the archieve and rename the .cab file to C6H.cap . After that that you put the .cap file to your usb stick and stick the stick the UsB-Drive to the UsB-Port that is called Bios (have a white Square around it . After that you must click the flashbackkey at the backside of your board . Wait till it have completly stop blinking (can took some minutes) . After that click the clear cmos Button .

    3. Now your Board is ready to start with the Ryzen CPU . So you can install all your components to the Borad . Make sure all cables are connected correctly .

    4. Press F2 or the del key to go in the Bios and do the usual thing there. If you have done you settings save it .

    5 . Now you can install your Windows. After that install the drivers from the support Website https://www.asus.com/Motherboards/RO...Desk_Download/.

    6. Now you have finished the work and can have fun with the ryzen .

    Cheers exoplast

    PS: For every who has a Logitech g510 please use an other keyboard to get in the bios . The G510 doesn't work in the bios . Hope asus will fix it very fast
    Last edited by Exoplast; 03-03-2017 at 08:42 PM. Reason: corrections+keyboard

  2. #2
    untouched Array Praz's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    137
    Posts
    4,038

    Quote Originally Posted by Exoplast View Post
    Hi everybody ,

    i have seen that many poeple have problem with that Board when they first start it . So i have decided to write a small Guide.
    This guide listing the Steps that i have done when my Cpu and Board have arrived (only the Steps ).

    1. Download the newest Stable Bios from the support Site ( not the Beta Bios 5704 it has an thermal sensor bug )
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...664.1488380457

    2. Unrar the archieve and rename the .cab file to C6H.cab . After that that you put the .cab file to your usb stick and stick the stick the UsB-Drive to the UsB-Port that is called Bios (have a white Square around it . After that you must click the flashbackkey at the backside of your board . Wait till it have completly stop blinking (can took some minutes) . After that click the clear cmos Button .

    3. Now your Board is ready to start with the Ryzen CPU . So you can install all your components to the Borad . Make sure all cables are connected correctly .

    4. Press F2 or the del key to go in the Bios and do the usual thing there. If you have done you settings save it .

    5 . Now you can install your Windows. After that install the drivers from the support Website https://www.asus.com/Motherboards/RO...Desk_Download/.

    6. Now you have finished the work and can have fun with the ryzen .

    Cheers exoplast
    Hello

    All guides should be accurate. The file extension is CAP not CAB.

  3. #3
    ROG Member Array Exoplast PC Specs
    Exoplast PC Specs
    MotherboardCrosshair VI Hero
    ProcessorAmd Ryzen 1700x
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3200C16
    Graphics Card #18GB Asus Radeon RX 480 Strix OC Aktiv PCIe 3.0
    Graphics Card #28GB Asus Radeon RX 480 Strix OC Aktiv PCIe 3.0
    Sound Cardonboard
    Storage #1256GB Samsung SM961 M.2 2280 PCIe 3.0 x4 32Gb/s
    Storage #21000GB Seagate BarraCuda ST1000DM010
    CPU CoolerLEPA AquaChanger 240
    CaseFractal Design Arc Midi R2
    Power SupplyEvga Supernova 750 P2
    Keyboard Logitech G510
    Mouse Logitech G600
    Headset Afterglow Dolby 5.1 Wireless Headset - Prismatic
    OS Windows 10 64bit
    Network RouterFritzBox 6490

    Join Date
    May 2016
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Praz View Post
    Hello

    All guides should be accurate. The file extension is CAP not CAB.
    There was my hands faster than the brain . have change it .

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    15
    Posts
    24

    Dumb question - can the flashback option be used without CPU or RAM installed? I started building PCs back in the day when you needed a CPU and RAM to even start to post or flash the BIOS - so you were in a world of hurt if for some reason your latest version of the CPU was totally incompatible with the BIOS revision your new board had installed. But from some things I've seen, it sounds like flashback will work with just a bare MB that is getting the appropriate power - is this the case, or am I just reading into it wrong?

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array syldon PC Specs
    syldon PC Specs
    MotherboardAsus crosshair VII
    Processor2700X
    Memory (part number)G.Skill Trident Z 32GB DDR4 F4-4000C18Q-32GTZKW running at 3466 14-14-14-28
    Graphics Card #1MSI 1080
    Graphics Card #2MSI 1080
    Sound Cardon board
    MonitorAsus PB287Q X 2
    Storage #1480gb M2 samsung m961
    Storage #21tb 850 evo and 2tb 850 evo
    CPU Coolercorsair hydro 110i
    Casegeneric
    Power Supplytitanium 1600w platinum
    Keyboard corsair strafe
    Mouse logitech g700
    Headset logitech g930
    Mouse Pad corsair duo
    OS Windows 10 po
    Network RouterVirgin media super hub 2
    Accessory #1 https://imgur.com/KRQSu70
    syldon's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    12
    Posts
    198

    Quote Originally Posted by SubnetMask View Post
    Dumb question - can the flashback option be used without CPU or RAM installed? I started building PCs back in the day when you needed a CPU and RAM to even start to post or flash the BIOS - so you were in a world of hurt if for some reason your latest version of the CPU was totally incompatible with the BIOS revision your new board had installed. But from some things I've seen, it sounds like flashback will work with just a bare MB that is getting the appropriate power - is this the case, or am I just reading into it wrong?
    There are many videos showing the flashback being used on a bare board. https://www.youtube.com/watch?v=JVvHwq3syqI just one of many.


    There are a few basic requirements though.
    1. Format the USB stick to fat32. There are manuals stating it works with NTFS but some wont so go for the safe option.
    2. The file must be in the root directory
    3. For Crossfire VI hero the cap file name is c6h.cap. Rename the bios file to this.

    Steps to use it.

    1. Switch off the power.
    2. Insert the USB stick into the flashback slot. It is a 2.0 slot with the white box highlighting it.
    3. Switch the power back on, but do not initiate start up.
    4. Press the flashback button and hold for 3 seconds. It will start flashing with a blue light.
    5. Do not power off until the blue flashing has ceased.
    6. restart the machine with the new bios update installed.


    I have used this several times now, so I am not on the original bios release. But my system will not allow flashback without a CPU installed anymore. But it does flashback regardless. Awesome feature, shame I cant actually get a bios that works yet.


    Quote Originally Posted by Exoplast View Post
    Hi everybody ,

    1. Download the newest Stable Bios from the support Site ( not the Beta Bios 5704 it has an thermal sensor bug )
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...664.1488380457

    Link does not work. If there is a bios update that may work then I would like to try it out. Fix the link please. Also please state which bios version it is.
    Last edited by syldon; 03-20-2017 at 06:11 AM.

  6. #6
    ROG Guru: Yellow Belt Array MNMadman PC Specs
    MNMadman PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VII Hero (Wi-Fi)
    ProcessorAMD Ryzen R7 2700X
    Memory (part number)G.Skill F4-3200C14D-16GTZRX 2x8GB
    Graphics Card #1Nvidia TITAN Xp Jedi Order Collectors Edition
    MonitorAcer XB270HU 27" 1440p 144Hz G-Sync
    Storage #1Samsung 960 Pro 2TB NVMe
    CPU CoolerCustom Liquid Cooling Loop
    CasePrimoChill Praxis WetBench White/Black
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard Logitech G Pro
    Mouse Logitech G Pro
    Headset Logitech G633
    Mouse Pad Logitech G440
    OS Windows 10 Pro 1803
    MNMadman's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    12
    Posts
    146

    Quote Originally Posted by syldon View Post
    Link does not work. If there is a bios update that may work then I would like to try it out. Fix the link please. Also please state which bios version it is.
    That link was to the 0702 BIOS, which is no longer supported by ASUS. Only one BIOS version is supported officially -- 0902. Previous versions all carry the possibility of bricking the board.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •