Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    How do I get my PG348Q to 100Hz?

    Hi. I'm trying to switch my PG348Q monitor into 100Hz and am asking for help doing it please.

    If I switch it to Overclock mode in the monitor menu it just reverts. And 100Hz isn't available in the Control Panel.

    What do I have to do?

    PC spec;
    • Windows Professional 10 64Bit
    • Intel i7-5820K Haswell-E (3.30GHZ, 15MB L3 CACHE)
    • Nvidia GTX 980 4GB Extreme
    • MSI X99S SLI Plus Motherboard
    • 32GB Crucial (4 x 8GB) 2133Mhz DDR4
    • 240GB SATA III Ultrafast SSD
    • ASUS ROG SWIFT Curved PG348Q, 34" UWQHD (3440x1440) Gaming monitor, IPS, up to 100Hz, DP, HDMI, USB3.0 , G-SYNC (connected via DisplayPort)

  2. #2
    ROG Member Array starsailor PC Specs
    starsailor PC Specs
    MotherboardROG MAXIMUS IX CODE
    ProcessorIntel i7 7700K
    Memory (part number)Corsair Vengeance White LED 32GB (2 x 16GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15
    Graphics Card #1ROG STRIX GTX1080Ti O11G
    MonitorROG SWIFT PG348Q
    Storage #1Samsung 850 Evo 500Gb
    Storage #2Seagate Barracuda 3Tb
    CPU CoolerCooler Master 212X
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCorsair RM850x
    Keyboard Corsair K70 LUX RGB
    Mouse Logitech G502 Spectrum
    Headset Sennheiser Momentum
    Mouse Pad ROG WHETSTONE
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus Optical Drive

    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    13
    Posts
    17

    Hello There,

    First congratz on your monitor, its a beauty.

    -Go to overclocking menu on your monitor by using the joystick control on the back side
    -Tick the overclock with the joystick ok (click) button (its a 5 way joystick, up, down, left, right and click)
    -Choose the overclock refresh rate go up and down to make sure the slider moves, once you are on 100hz click again. (Most people dont click but just go back, this might be your problem)
    -At this point the monitor will ask your confirmation, click ok again with the joystick.
    -Monitor will restart itself and voila you have 100hz

    Make sure you right click on windows and choose 100hz from Nvidia control panel after you do the above steps.

    Let us know how it worked out for you.
    Last edited by starsailor; 03-10-2017 at 08:59 AM.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Thanks - that worked.

    I have another issue now relating to multiple monitors. Take a look here;
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...219#post637219

  4. #4
    ROG Guru: Yellow Belt Array Volt PC Specs
    Volt PC Specs
    MotherboardGIGABYTE G1.Sniper Z97 ATX
    Processori7-4790K 4.0 GHz
    Memory (part number)ADATA 32GB (8GBx4) DDR3/1600MHz
    Graphics Card #1nVidia Gefroce GTX 1080 w/8 GB
    Sound CardMotherboard G1 - Creative Sound Core3D
    MonitorASUS Rog PG348Q Swift
    Storage #1250 GB Samsung 850 Pro
    Storage #22TB Western Digital Caviar Black SATA-III
    CPU CoolerAsetek 550LC 120mm Liquid Cooling
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Keyboard Corsair K70 STRAFE
    Mouse Logitech Pro
    OS Win 10
    Network RouterASUS RT-AC88U
    Volt's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    12
    Posts
    181

    Thank you.

    I was not finishing step 3.

    Quote Originally Posted by starsailor View Post
    Hello There,

    First congratz on your monitor, its a beauty.

    -Go to overclocking menu on your monitor by using the joystick control on the back side
    -Tick the overclock with the joystick ok (click) button (its a 5 way joystick, up, down, left, right and click)
    -Choose the overclock refresh rate go up and down to make sure the slider moves, once you are on 100hz click again. (Most people dont click but just go back, this might be your problem)
    -At this point the monitor will ask your confirmation, click ok again with the joystick.
    -Monitor will restart itself and voila you have 100hz

    Make sure you right click on windows and choose 100hz from Nvidia control panel after you do the above steps.

    Let us know how it worked out for you.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •