Page 143 of 267 FirstFirst ... 43 93 133 141 142 143 144 145 153 193 243 ... LastLast
Results 1,421 to 1,430 of 2664
  1. #1421
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    121

    Cold boot problems are EVERYWHERE. it is AMD problem they can't provide better training process in AGESA.
    Just set training retries to 5 or 6. If it still fails it means you mem settings are on stability border. Tweak BIOS settings.
    Good luck with other mobos. Their BIOSes suck even more...

  2. #1422
    ROG Guru: White Belt Array Saikamaldoss PC Specs
    Saikamaldoss PC Specs
    MotherboardASUS ROG CROSSHAIR VI HERO
    ProcessorAMD RyZen 1800x
    Memory (part number)G.Skill F4-3200C14D-32GTZ X 2Kits 64GB
    Graphics Card #1Sapphire Vega64 - XSPC Vega Block
    MonitorLG 4K 27UD69P-W, Samsung 65 KS8000
    Storage #1Samsun 960 Pro M.2
    Storage #2Segate 3TB & Segate 2TB
    CPU CoolerEK Supremacy EVO - XSPC 360mm 75CFM x3 2900RPM
    CaseNZXT H440 CUSTOM MADE
    Power SupplyEVGA B 700W
    OS Windows 10

    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    100

    Quote Originally Posted by BlackBishop View Post
    Cold boot problems are EVERYWHERE. it is AMD problem they can't provide better training process in AGESA.
    Just set training retries to 5 or 6. If it still fails it means you mem settings are on stability border. Tweak BIOS settings.
    Good luck with other mobos. Their BIOSes suck even more...


    Then why am not facing this issue with 1401 ? I have no cold boot issue with 1401 bios.*
    Last edited by Saikamaldoss; 10-08-2017 at 02:31 AM.

  3. #1423
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    11
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by Saikamaldoss View Post
    Then why am not facing this issue with 1401 ? I have no cold boot issue with 1401 bios.*


    There is a chronic error of 1401 bios.

    The Cpu fan or liquid cooling pump suddenly stops. This happened to me twice.
    I tried another bios. But this problem continued.
    Especially when the processor is under load for a long time, this problem is more likely to occur.

  4. #1424
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    No problems with new BIOS 1800X oc 4.0

  5. #1425
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    121

    Quote Originally Posted by Saikamaldoss View Post
    Then why am not facing this issue with 1401 ? I have no cold boot issue with 1401 bios.*
    I have no cold boot issue with 1501 so... ?

  6. #1426
    ROG Member Array Ibslice PC Specs
    Ibslice PC Specs
    MotherboardASUS ROG CROSSHAIR VII HERO (wifi)
    ProcessorRYZEN 3900x
    Memory (part number)Gskill F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1MSI RTX 2080 Ti GAMING X TRIO
    MonitorSamsung CHG70 27"
    Storage #1Samsung 960 evo 500gig m2
    Storage #2various
    CPU CoolerCorsair H115i watercooler
    CaseCorsair Obsidian 750D AF
    Power SupplyCORSAIR RM1000i
    Keyboard Corsair K70
    Mouse Logitech
    Headset Logitech G633
    OS Windows 10 pro
    Network RouterASUS RT-AC88U Wireless AC3100
    Accessory #1 XBOX 360 WIRELESS CONTROLLER

    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    1701

    Now we are up to 1701 bios. All is good but the memory presets wont take. No matter how many times I click on them.

  7. #1427
    ROG Enthusiast Array Sigtran PC Specs
    Sigtran PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair VI Hero
    ProcessorRyzen 9 3900x
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GVK @ 3466MHz
    Graphics Card #1Gigabyte GTX1080ti Gaming OC
    Monitor24" Dell Ultrasharp 2407WFP-HC
    Storage #1Samsung 960 EVO 500GB
    Storage #2Samsung 860 EVO 1TB
    CPU CoolerNoctua NH-D14
    CaseCoolerMaster 690
    Power SupplyCorsair HX750
    Keyboard Dell SK-8115
    Mouse Logitech M705
    Headset/Speakers Logitech X-540
    OS Win10 X64 Home
    Accessory #1 Logitech C930e webcam
    Sigtran's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    27
    Posts
    60

    Quote Originally Posted by BlackBishop View Post
    I have no cold boot issue with 1501 so... ?
    I am also on 1501... No cold boot issues only when memory on stock 2133. If put on rated 3200, I get cold boot problem from time to time (not always). And setting is tested hours and hours in Prime95, Memtest etc, and no any problems with stability... So there is some BIOS issue for sure - maybe Asus, maybe AMD to blame, but issue exist. This never happened to me previously on Intel platform - If setting was stable, there were no cold boot issues.

  8. #1428
    ROG Enthusiast Array sadaharu PC Specs
    sadaharu PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair VI Hero
    ProcessorRyZen 7 1700x
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1Sapphire HD7970 OC.
    MonitorASUS VX229H 21.5" FHD (1920x1080)
    Storage #1Transcend 220S 480 GB
    Storage #2WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseNzxt h440 Matte Black
    Power SupplyCorsair GS800 80 PLUS® Bronze
    Keyboard Everest Rampage KM-R7 Keyboard
    Mouse Everest Rampage KM-R7 Mouse
    Headset Beats Solo 2
    Mouse Pad M.K. Atatürk Signature Special Black Edition
    Headset/Speakers MICROLAB M-200 (2+1) Piano Black Speaker
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    67

    Bios 1701.

    - Boot time -> no change. still a bit slow.
    - Cold boot -> seems solved.
    - 1700x, 3950 Mhz at 1.375 V. Stable. 4.0 Ghz is impossible to achieve. (I reaaly want to see the "4".)
    - G.Skill Flare X 3200 Mhz 16 gb. -> Stable at 3200 with timings of 14-14-14-30-55. DOCP standart.
    - Everyting else in on auto.
    - Temps shows same now with the latest Corsair Link update.

    35-45 C on idle. 45-50 on gaming.

    Plus : Sometimes keyboard and mice unplug itself. I mean electricity. I need to re plug it again.
    Last edited by sadaharu; 10-08-2017 at 12:51 PM.

  9. #1429
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    69

    Quote Originally Posted by sadaharu View Post
    Bios 1701.

    Plus : Sometimes keyboard and mice unplug itself. I mean electricity. I need to re plug it again.
    Have you got any flashdrive attached?

  10. #1430
    ROG Guru: White Belt Array mito1172 PC Specs
    mito1172 PC Specs
    Laptop (Model)HP DV 7
    MotherboardASUS ROG CROSSHAIR VI HERO
    ProcessorAMD Ryzen 7 1800X 4.0 GHZ
    Memory (part number)G.SKILL Flare X DDR4-3200@ 3466Mhz C14 16GB (2x8GB)
    Graphics Card #1Sapphire Nitron+Radeon RX 580 4G
    MonitorViewsonic XG2401 24"1ms 144HZ
    Storage #1Samsung 850 PRO 512GB 550MB-520MB/s Sata3
    Storage #2Samsung HD154UI 1.5TB
    CPU CoolerNOCTUA NH-U12S SE
    CaseCooler Master Case PRO 5
    Power SupplySeasonic Focus Plus 750W 80+Gold
    OS WİNDOWS 10
    Network RouterAİRTİES

    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    99

    Quote Originally Posted by sadaharu View Post
    Bios 1701.

    - Boot time -> no change. still a bit slow.
    - Cold boot -> seems solved.
    - 1700x, 3950 Mhz at 1.375 V. Stable. 4.0 Ghz is impossible to achieve. (I reaaly want to see the "4".)
    - G.Skill Flare X 3200 Mhz 16 gb. -> Stable at 3200 with timings of 14-14-14-30-55. DOCP standart.
    - Everyting else in on auto.
    - Temps shows same now with the latest Corsair Link update.

    35-45 C on idle. 45-50 on gaming.

    Plus : Sometimes keyboard and mice unplug itself. I mean electricity. I need to re plug it again.
    So the cold boot is not on this setting? I have the same ram
    AMD Ryzen 7 1800X 4.0 GHZ (NOCTUA NH-U12S SE) ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO (Sapphire Nitron+Radeon RX 580 4G) G.SKILL Flare X DDR4-3200Mhz C14 32 GB (4x8GB) Samsung 850 PRO 512GB 550MB-520MB/s Sata3 SSD

Page 143 of 267 FirstFirst ... 43 93 133 141 142 143 144 145 153 193 243 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •