Page 63 of 272 FirstFirst ... 13 53 61 62 63 64 65 73 113 163 ... LastLast
Results 621 to 630 of 2712
  1. #621
    ROG Guru: Yellow Belt Array Clouseau PC Specs
    Clouseau PC Specs
    MotherboardROG STRIX X470-F GAMING
    Processor3800X @ PE lvl3
    Memory (part number)F4-3600C16D-16GTZ @ 3600
    Graphics Card #1ROG STRIX OC GTX 1080
    MonitorSamsung C27HG70
    Storage #1Samsung 960 EVO
    Storage #2Samsung 850 EVO
    CPU CoolerNoctua NH-D15 SE-AM4
    CaseThermaltake Core X9
    Power SupplySeasonic Prime SSR-1200PD
    OS Windows 10 Pro RS4(1903)
    Clouseau's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    146

    Quote Originally Posted by nix13 View Post
    I can't get to bios unfortunately. Never had anything display yet.
    Take it the tiny red button, safe boot, does nothing except restart the rig when pressed. What about flashing bios to 9945 or 1002 just to see if the error code persists?

  2. #622
    Administrator Array Silent Scone@ROG's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    155
    Posts
    2,044

    Quote Originally Posted by XNMBYY View Post
    1800X@3.9Ghz (1.4V SOC1.2V), 16G ram@3200 C14-14-14-34
    Recently updated to 1401 from 1201, 1201 worked fine with same settings but sometimes cold boot would run rams at 2133. Now on 1401, my pc frequently freezes or black out in games (Q code: 8, experienced in Forza Horizon 3 and Overwatch), hours ago it just turned black again while browsing chrome and that worries me. Should I flash back to 1201?

    Regarding performance, my 1800X seems very unstable anywhere pass 3.9Ghz. Not sure if I'm doing anything wrong, but 3.9Ghz is taking an insane voltage(1.417~1.491) on auto so I set it 1.4V manually(1.395~1.439, can't finish cinebench under 1.37). 4.0Ghz either crashes or overheat&restart in Cinebench R15, using kraken x62 btw. And it's a issue for a long time, pc would freeze for few seconds and come back during Cinebench R15 sometimes gives a worse than normal score, does it indicate instability?

    The easiest solution is likely flashback if not wanting to tune. That said, if you were experiencing 2133 issues on cold boot then the system is also unstable on the previous build. Not all CPU need as much VDDR SOC as you are using for that memory speed, so this may also help stabilise the system. More can be equally as detremental as too little - for instance my sample is comfortable with 1.1v. You want to look to this, and ProcODT as the initial settings to adjust for memory stablity.

    Not all CPU will do 3.9 and above. Temps will help, but probably not best to push past 1.45v. It is what it is, unfortunately. That being Zen doesn't overclock very well.

    In your shoes I would stick to whichever build gives you the best base line stability, and tune from there.

  3. #623
    New ROGer Array paulsiramy PC Specs
    paulsiramy PC Specs
    MotherboardASUS ROG CROSSHAIR VI HERO
    ProcessorAMD Ryzen 5 1600X (3.6 GHz)
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1ASUS GeForce GTX 1060 ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
    MonitorASUS VK222H
    Storage #1Samsung SSD 850 EVO 500 GB
    Storage #2Seagate Archive HDD 8 TB
    CPU CoolerNoctua NH-U12S SE-AM4
    Casebe quiet! Dark Base Pro 900
    Power SupplySeasonic PRIME 750 W Platinum
    Keyboard Corsair Gaming STRAFE RGB AZERTY Noir - Switches Cherry MX Silent
    Mouse ROCCAT Kone XTD
    Headset/Speakers Bose Companion 2 Série III
    OS Windows 10 Familly 64bits

    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    UEFI 1401 : now DDR4 @ 3200 Mhz with ease

    Hi,

    Just wanted to say that thanks to the new UEFI 1401 I can now properly use my 3200 Mhz RAM, while I was limited to between 2933 and around 3000 Mhz in UEFI 1201. If I used 3200 Mhz before, for some unknown reason my PCI WIFI card wasn’t working (it wasn’t see by Windows 10 anymore).

    I’m not interested in OC for the moment, I just wanted to use my hardware at its regular possibility. I didn’t test the stability for long, but it seems to work fine with CineBench, prime95, and in games.

    And to achieve this result I almost didn’t forced anything in the settings, it was all the default setting (except DDR4 timings). So, good works, and thanks a lot !

    My hardware :
    Crosshair VI Hero
    R5 1600X @ 3600 Mhz (CPU multiplier forced manually to stay at x36.0)
    Noctua NH-U12S SE-AM4
    2x8GB Flare X (F4-3200C14D-16GFX) with timings manually set to 14-14-14-34-48-1T (I used the same as in the SPD)

  4. #624
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Clouseau View Post
    Take it the tiny red button, safe boot, does nothing except restart the rig when pressed. What about flashing bios to 9945 or 1002 just to see if the error code persists?
    I'll try flashing the BIOS to those again - and yeah none of the buttons seem to do anything.

    Honestly starting to think my mobo may be defective. Nothing I try will change the Q code from 46.

  5. #625
    New ROGer Array Krayn PC Specs
    Krayn PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair VI Hero
    ProcessorRyzen7 1800x
    Memory (part number)CMK32GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1MSI GTX 980 TI Gaming X (EK Waterblock)
    MonitorASUS MG248Q
    Storage #1Samsung 960 Evo 500GB
    CPU CoolerEK Supremacy Evo, 360 + 280 RAD
    CaseFractal Define S
    Power SupplyCorsair RM650i
    Keyboard Corsair K70 RGB
    Mouse Logitech G503
    Headset Beyerdynamic DT770 PRO
    OS Fedora 25 + Windows 10 Pro (only for Games)

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    So switched to 1401.

    running my ram (Corsair lpx with hynix chips) with DOCP Standard and it works at 2933 with 16-17-17-35 (should be 15-17-17-35 but gets rounded up i guess).

    only thing that seems wrong is the CPU Temp...currently its reading 8-12°C while my water is at 30°C (in the AI Suite)

    EDIT:

    After disabling senseMI the Temps seem much more reasonable with 35°C idle
    Last edited by Krayn; 06-22-2017 at 04:26 PM.

  6. #626
    ROG Guru: White Belt Array FoxTech PC Specs
    FoxTech PC Specs
    MotherboardASUS Crosshair VIII Hero
    ProcessorRyzen 9 3900x @ 4,4Ghz
    Memory (part number)32GB Trident Z F4 @3600Mhz
    Graphics Card #1Palit Super Jetstream GTX 1080 @2000Mhz-Boost clock 2138Mhz
    Sound CardSoundblaster Z
    MonitorSamsung 34"curved S34E790C
    Storage #1Samsung 960 Evo
    Storage #2Samsung 850 Pro
    CPU CoolerCustom water cooled
    CaseThermaltake Core X9 (modified)
    Power Supplybe quiet! DARK POWER PRO 11 850W
    Keyboard Steelseries Apex 500 Gaming
    Mouse GoErgo
    Headset HyperX Cloud Gaming
    Headset/Speakers Kingston Cloud Gaming B/W
    OS Error Amplifier (Windows 10 Pro 64 Build 2004)
    FoxTech's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    80

    Hello Krayn

    I run the HyperX Fury at the same speed and timings like you.
    Normaly this DIM is specified for 2666Mhz.
    I'm glad it works OC'ed with 4x8GB

    AISuite has some problems too here. Temps seem to be ok but the FSB is shown wrong.
    I only use this programm to tune my fans and this works perfect.
    Same like at my other x99 boards.

    Maybe newer version will fix this bugs. So stay tuned *haha*

  7. #627
    ROG Member Array GrooveIsNow PC Specs
    GrooveIsNow PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair VI Hero
    ProcessorAMD Ryzen 1700
    Memory (part number)G.Skill Flare X F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1NVidia GTX 1060
    MonitorBen-Q GL2760H, GW2270
    Storage #1Samsun Evo 950 M.2 250GB
    Storage #2Kingston SSD Now 480GB
    CPU CoolerCorsair H100i v2
    CaseCorsair 460x RGB
    Power SupplyEVGA GS 650w
    Keyboard Corsair Straffe Cherry MX Red
    Mouse Corsair Katar
    OS Windows 10
    GrooveIsNow's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    13

    1401 seems pretty stable so far for me, I've been running it for a week and no cold boot issues I was experiencing with 1201 and I'm still able to run 3200Mhz memory with no issues.
    So far so good.

    Specs
    R1700 3.9Ghz 1.425v (with +offset) With Pstate 0 enabled, will try enabling pstate 1 and 2 today.
    G.Skill Flare X 3200 Mhz 14-14-14-14-34
    DRAM Voltage 1.4 (However I'm sure I can get away with 1.35v)
    SOC 1.2
    PLL 1.8

    There are other settings that I've tweaked that I don't recall at the moment, will edit tonight.

  8. #628
    ROG Member Array Medic01 PC Specs
    Medic01 PC Specs
    MotherboardROG CROSSHAIR VI HERO x370
    ProcessorRyzen 1700x
    Memory (part number)CMK16GX4M4A2400C16
    Graphics Card #1EVGA Ge Force 1080 8gb SC
    MonitorAcer Predator XB281HK
    Storage #1Samsung SSD 850 EVO 250gb
    Storage #2Samsung SSD 850 EVO 250gb
    CPU CoolerEK Custom loop Including GPU
    CaseCorsair Graphite Series 780T White Full Tower PC
    Power SupplyCorsair RM1000i
    Keyboard Razor Deathstalker
    Mouse Roccat Nyth
    Headset Turtle Beach Z60
    Mouse Pad Razor
    Headset/Speakers Logitech
    OS Windows 10 64 bit

    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    21

    Hi, Iam still experiencing the cold double boot? Any ideas on what I could do?

  9. #629
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    22

    After my first Crosshair MB bricked itself I got my new Crosshair from ASUS.
    I saw the 1401 R4 BIOS from elmor and decided to flash this on my C6H MB.
    Then I tried to get my Trident-Z RAM to 3200Mhz.
    I was also able to undervolt my CPU. My 1700X runs with 3.9Ghz at 1.3V.

    To make sure, that my settings are stable, I used MemTest and Prime. So I tested 20GB of RAM with full CPU Load at the same time. Other Benchmarks like Cinebench are stable as well.
    These are my results:

    Click image for larger version. 

Name:	Untitled.jpg 
Views:	69 
Size:	80.4 KB 
ID:	65531Click image for larger version. 

Name:	Untitled1.jpg 
Views:	3 
Size:	62.6 KB 
ID:	65532
    Last edited by LIFE_; 06-22-2017 at 10:55 PM.

  10. #630
    ROG Member Array Devonn_Azagoth PC Specs
    Devonn_Azagoth PC Specs
    MotherboardCrosshair VI Hero
    ProcessorRYZEN 7 1700 3.85Ghz
    Memory (part number)F4-3000C16D-16GTZR
    Graphics Card #1GTX 970
    CPU CoolerNoctua NH-D14
    CaseCorsair Graphite 780T
    Power SupplySeasonic 860w Platinium
    OS Windows 10 x64

    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    10

    1401 better than 1201

    Hi All,

    Just to share my finding with current hardware:

    1. CH6 with BIOS 1401 Cold boot fixed
    2. G skill RGB F4-3000C16D-16GTZR (Hynix die) working at 2933Mhz wit the following tweaks:

    a. DOCP Standard
    b. DRAM voltage = 1.365
    c. VTTDDR Voltage = 0.68

    3. Ryzen 1700 OC to 3.95GHz Stable (i don't wanna push more because not have WC) config:

    CPU core ratio = 39.50

    CPU Voltage with offset mode set = 0.20000

    VDDCR CPU and SOC = Level4

    4. Sound over SPDIF still not good

    Tested everything with 5 runs of CInebench, prime95 4 hours, AIDA64 2hours, no BSOD no black screen.
    Last edited by Devonn_Azagoth; 06-22-2017 at 11:07 PM.

Page 63 of 272 FirstFirst ... 13 53 61 62 63 64 65 73 113 163 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •