Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Asus Rog Z270E ram problem slot B

    I do not know what the problem is put memory into slot B, and the computer will not turn on, like slot B was dead, my memory is a framework Corsair 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 CL15 Vengeance LPX

    Someone knows how to solve?

  2. #2
    ASUS HQ Service Rep Array
    Join Date
    May 2016
    Reputation
    12
    Posts
    417

    hi barno
    some steps of troubleshooting You may try, clean CMOS and
    push Me button then try to clean the Vengeance LPX pins
    and re install again

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    On this motherboard there is no ME button, and how do CMOS restet do?

  4. #4
    Administrator Array Silent Scone@ROG's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    127
    Posts
    1,930

    Quote Originally Posted by barno78 View Post
    On this motherboard there is no ME button, and how do CMOS restet do?

    As per the manual the CMOS jumper is located in the bottom right segment of the board and is referenced as RTC Clear Data.


    1) If any of the onboard LED are lit (e.g. CPU, DRAM)
    2) Remove the CPU whilst checking for any bent pins, reseat the CPU whilst checking for even mounting pressure and over-tightening.


    Click image for larger version. 

Name:	stric.PNG 
Views:	3 
Size:	164.9 KB 
ID:	63370
    Last edited by Silent Scone@ROG; 03-21-2017 at 07:34 AM.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    OK pin is simple under processor I checked the CMOS reset I did and continue the same, lit the led yellow moments and then the red CPU and DRAM lit up, and so on to change as the out of the B slot the computer will turn on normally, who else has any ideas?

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Can someone help me with this still haven't found solution....
    Last edited by barno78; 04-13-2017 at 07:56 PM.

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I have the same issue, Both B banks appear to be non-functionnal

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •