Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 40
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Build was fine, then dead with Q-code 8

    Build:
    Ryzen 1700x
    G.Skill F4-3200C14D-32GTZSW
    Crosshair VI

    Was up running fine on BIOS 902, then the machine suddenly died. I can access BIOS, but once an operating system tries to load I get bootloops or freezes with Q-code 8, RAM light flashing. Things I've tried:

    - Bootable Windows 10 USB; bootloops similarly to loading a Windows drive
    - memtest on both 16gb sticks, both show no errors. Sometimes catches at "memory controller" initialization step if RAM voltage is set too low
    - Drive boots into Windows 10 fine on another machine
    - Tried both new BIOS versions and reinstalled 902, clearing CMOS each time.

    Any ideas on what I could try to save my build?
    Last edited by zabblleon; 03-20-2017 at 11:14 PM.

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array Demoniacstar PC Specs
    Demoniacstar PC Specs
    Laptop (Model)none
    MotherboardAsus Crosshair VI Hero
    ProcessorRyzen 1800x
    Memory (part number)tdrgd4 16g3000hc16cdc01
    Graphics Card #1XFX R9 390/ EK water block OC'd
    Graphics Card #2XFX R9 390/ EK water block OC'd
    Sound Cardon board
    Monitor2X 24" veiwsonic 1080p/ 55"Samsung 4k curved
    Storage #1Samsung evo 840, 250gig sys drive
    Storage #25 other mixed hdd's
    CPU CoolerEK C6H mono block
    CaseThermaltake core x9
    Power SupplyThermaltake 1500w dps rgb
    Keyboard Corsair k65
    Mouse R.A.T. 9
    Headset Turtle Beach Star Wars X wing edition
    Mouse Pad WOW desk mat
    Headset/Speakers Logitech 5.1
    Accessory #1 Airplex radical 2 480 on gpus swifttech d5
    Accessory #2 Airplex radical 2 480 on cpu swifttech d5
    Accessory #3 Airplex radical 2 280 on sb p500 TT
    Demoniacstar's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    160

    Quote Originally Posted by zabblleon View Post
    Build:
    Ryzen 1700x
    G.Skill F4-3200C14D-32GTZSW
    Crosshair VI

    Was up running fine on BIOS 902, then the machine suddenly died. I can access BIOS, but once an operating system tries to load I get bootloops or freezes with Q-code 8, RAM light flashing. Things I've tried:

    - Bootable Windows 10 USB; bootloops similarly to loading a Windows drive
    - memtest on both 16gb sticks, both show no errors. Sometimes catches at "memory controller" initialization step if RAM voltage is set too low
    - Drive boots into Windows 10 fine on another machine
    - Tried both new BIOS versions and reinstalled 902, clearing CMOS each time.


    Any ideas on what I could try to save my build?
    a little more information would be greatly helpful
    are you stock clocks and settings?
    i have seen this on my board while overclocking and the culprit wuz the vcore voltage .....i set all cores to 4ghz on 1.35 booted fine.....but when restarting or shutting down and rebooting id get the error 8 code as windows tried to load ....to get over that i raised the cpu or vcore voltage until it quite .
    i think i am at 1.3750 in bios right now .....at 4.037 ghz

    just wanted to add also i have seen this happen to my system to when the SoC voltage wuz to high also

    o yeah and another thing man ...try with just one stick of ram ..i hear tell these boards and Ryzen in general is having issues right now with the 32 gig kits of ram
    Last edited by Demoniacstar; 03-21-2017 at 02:47 PM.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Stock settings and I've tried one stick in the main slot (A2)

  4. #4
    ROG Guru: Yellow Belt Array Demoniacstar PC Specs
    Demoniacstar PC Specs
    Laptop (Model)none
    MotherboardAsus Crosshair VI Hero
    ProcessorRyzen 1800x
    Memory (part number)tdrgd4 16g3000hc16cdc01
    Graphics Card #1XFX R9 390/ EK water block OC'd
    Graphics Card #2XFX R9 390/ EK water block OC'd
    Sound Cardon board
    Monitor2X 24" veiwsonic 1080p/ 55"Samsung 4k curved
    Storage #1Samsung evo 840, 250gig sys drive
    Storage #25 other mixed hdd's
    CPU CoolerEK C6H mono block
    CaseThermaltake core x9
    Power SupplyThermaltake 1500w dps rgb
    Keyboard Corsair k65
    Mouse R.A.T. 9
    Headset Turtle Beach Star Wars X wing edition
    Mouse Pad WOW desk mat
    Headset/Speakers Logitech 5.1
    Accessory #1 Airplex radical 2 480 on gpus swifttech d5
    Accessory #2 Airplex radical 2 480 on cpu swifttech d5
    Accessory #3 Airplex radical 2 280 on sb p500 TT
    Demoniacstar's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    160

    Quote Originally Posted by zabblleon View Post
    Stock settings and I've tried one stick in the main slot (A2)
    when running one stick im pretty sure it goes in the A1 slot

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    10

    I've tried all slots, so it wouldn't make much difference. Only thing I haven't tried is a complete rebuild, which I'm going to do after I get some new thermal paste.

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    same here

    Only thing I haven't tried is a complete rebuild, which I'm going to do after I get some new thermal paste.
    already tested, no change for me. Also tried Slot A1 but still no way......

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by hbsteddy View Post
    already tested, no change for me. Also tried Slot A1 but still no way......
    Like I said, let me know if a new mobo does the trick! Hope it goes smoothly for you.

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    hope dies Last :)

    Quote Originally Posted by zabblleon View Post
    Like I said, let me know if a new mobo does the trick! Hope it goes smoothly for you.
    i hope too. Click image for larger version. 

Name:	rog_asus.jpg 
Views:	7 
Size:	192.9 KB 
ID:	63372

  9. #9
    ROG Guru: Yellow Belt Array Demoniacstar PC Specs
    Demoniacstar PC Specs
    Laptop (Model)none
    MotherboardAsus Crosshair VI Hero
    ProcessorRyzen 1800x
    Memory (part number)tdrgd4 16g3000hc16cdc01
    Graphics Card #1XFX R9 390/ EK water block OC'd
    Graphics Card #2XFX R9 390/ EK water block OC'd
    Sound Cardon board
    Monitor2X 24" veiwsonic 1080p/ 55"Samsung 4k curved
    Storage #1Samsung evo 840, 250gig sys drive
    Storage #25 other mixed hdd's
    CPU CoolerEK C6H mono block
    CaseThermaltake core x9
    Power SupplyThermaltake 1500w dps rgb
    Keyboard Corsair k65
    Mouse R.A.T. 9
    Headset Turtle Beach Star Wars X wing edition
    Mouse Pad WOW desk mat
    Headset/Speakers Logitech 5.1
    Accessory #1 Airplex radical 2 480 on gpus swifttech d5
    Accessory #2 Airplex radical 2 480 on cpu swifttech d5
    Accessory #3 Airplex radical 2 280 on sb p500 TT
    Demoniacstar's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    160

    do you have 8 gig sticks you can try?

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    yes tried some.

    Quote Originally Posted by Demoniacstar View Post
    do you have 8 gig sticks you can try?
    actually i tried Crucial CT8G4DFD8213 C16FBD1 1 and both. Same error.

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •