Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    ROG Enthusiast Array pankomputerek PC Specs
    pankomputerek PC Specs
    Laptop (Model)Which one?
    MotherboardCrosshair VI
    Processor1800X
    Memory (part number)Ripjaws V 32GB
    Graphics Card #1RX480
    Storage #1SM961 256GB
    CPU CoolerArctic Liquid Freezer 360
    CasePhanteks Eclipse 400s TG
    OS Windows Sadly

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    37

    Aura Digital LED strips?

    Before I go away and spend money will digital LED strips work with ASUS Aura or will I have to get additional hardware and control it manually?

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Check RGB Order

    Really, all you need to look at is make sure they are 12v and not 5v and they are in the proper order. on the strip. You might need to wire an adapter depending on the brand you need to plug in the pins.

    All I did is take my old corsair LED stuff and switch pins 2 and 4.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array AfterShock PC Specs
    AfterShock PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair VI Hero
    ProcessorAMD Ryzen 7 2700x
    Memory (part number)F4-3200C14-8GVK
    Graphics Card #1Evga GTX 1080TI
    Sound CardOnboard
    MonitorAsus VE278Q
    Storage #1Corsair MP500 M.2
    CPU CoolerCorsair H100i V2 Extreme
    Casecorsair crystal 570x
    Power SupplyCORSAIR RMx Series 850W
    Keyboard Corsair Strafe mk2
    Mouse Logitech G903
    Headset AfterGlow
    Mouse Pad Logitech PowerPlay
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterBuffalo WZR-1750DHP

    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    39

    I ordered one of these and it works awesome, the only thing I had to use was the extension cable that came with the motherboard.
    https://www.newegg.com/Product/Produ...82E16811997145

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by pankomputerek View Post
    Before I go away and spend money will digital LED strips work with ASUS Aura or will I have to get additional hardware and control it manually?
    I had some random ebay strip of leds that I plugged in and they worked just fine. Some 5050 LED strips you can get for cheap and just cut to length. They're like $10 for 5M on amazon.

  5. #5
    ROG Enthusiast Array pankomputerek PC Specs
    pankomputerek PC Specs
    Laptop (Model)Which one?
    MotherboardCrosshair VI
    Processor1800X
    Memory (part number)Ripjaws V 32GB
    Graphics Card #1RX480
    Storage #1SM961 256GB
    CPU CoolerArctic Liquid Freezer 360
    CasePhanteks Eclipse 400s TG
    OS Windows Sadly

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    37

    Quote Originally Posted by Krobar View Post
    I had some random ebay strip of leds that I plugged in and they worked just fine. Some 5050 LED strips you can get for cheap and just cut to length. They're like $10 for 5M on amazon.
    Yeah, I got £5's atm but digital ones can be individually addressed which would make for awesome effects. ATM I have Aura controlled lights behind the monitors and in the case but if I could have a rainbow behind monitors that would be awesome.

    ATM I'm tied to same background on all screens; (yes leds behind screen are plugged into the motherboard).

    Click image for larger version. 

Name:	20170225_222844_HDR.jpg 
Views:	5 
Size:	211.5 KB 
ID:	63722

  6. #6
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    Those monitors are candidates for some Ergotron arms.

  7. #7
    ROG Member Array Saltyfish PC Specs
    Saltyfish PC Specs
    MotherboardCROSSHAIR VI HERO
    ProcessorR7 1800X
    Memory (part number)Corsair 8gx2 3000 C15
    Graphics Card #1GTX 1080 SC ACX 3.0
    Storage #1Crucial MX300 750G
    Storage #2Samsung PM961 256G
    CPU CoolerCryorig R1 Ultimte
    CaseJonsbo U4
    Power SupplySeasonic X650
    Keyboard IKBC POKER
    Mouse Deathadder chroma
    Headset Arctic 5

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    I think all led strip powered by 4 pin would work.*

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •