Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 30
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Extreme IX monoblock water flow meter not working

    It seems the water flow meter is not producing readings from either bios nor ai suite.

    Anyone else experienced this or is my monoblock just broken?

  2. #2
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    Hi,

    Can you confirm the cables from the block are fully seated in the header? Let me know, please.

    -Raja

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Yes, seated all the way in, water in and out temperature are working correctly.

  4. #4
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    I assume the block's integrated RGB lighting is working fine?

    Let me check with HQ. If need be, we will ship you a new block to try. HQ will be back at work on Wednesday, due to national holidays. Please bear with us.

    -Raja

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Yup, leds lightining up no problem.

    And thanks.

  6. #6
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    Hi Keimonen,

    Drop me a PM with your address details and the serial number of the board, please. Will get something sorted out for you.

    -Raja

  7. #7
    ROG Member Array FiveFinger PC Specs
    FiveFinger PC Specs
    MotherboardMaximus IX Extreme
    ProcessorIntel I7 7700K
    Memory (part number)32GB G.Skill TridentZ RGB DDR4-3600 Quad-Kit
    Graphics Card #1EVGA GTX 980 TI Hydro Copper
    MonitorROG SWIFT PG278QR
    Storage #1Samsung 960 Pro M.2
    Storage #22x Samsung 128GB SSD 830 Basic - Raid 0
    CaseIn Win 909 silver
    Power SupplyEnermax Platimax D.F. Modular 600W
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Razer Death Adder
    Headset beyerdynamic MMX 300
    OS Win 10 Pro
    Network RouterAVM FB 7580

    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Hey,

    it seems i have a similar problem. The flow meter gives no information. Only Water in / out shows temperatures.
    I have installed my new motherboard on sunday and until now, no complete funktion of the monoblock.

    The wheel inside the monoblock is not turning!

    Is there a minimum flow which my installed water cooling has to reach?

    thanks in advance
    Five

  8. #8
    ROG Guru: Yellow Belt Array Legolas PC Specs
    Legolas PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero Wifi AC
    ProcessorIntel Core i7 8600k oc 5Ghz
    Memory (part number)Samsung DDR4 16GB
    Graphics Card #1ASUS NVIDIA GTX 1080
    MonitorASUS MS246
    Storage #1Samsung MZVPV256
    Storage #2Samsung MZVPV256
    CPU CoolerCorsair H110I v2
    Power SupplyPC 1200W Turbo-Cool 1200
    Keyboard ASUS SK2045

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    242

    What water cooling solution do you use? Make sure your water zone cable is connected to the water zone header.
    Sincerely,
    Legolas

  9. #9
    ROG Member Array FiveFinger PC Specs
    FiveFinger PC Specs
    MotherboardMaximus IX Extreme
    ProcessorIntel I7 7700K
    Memory (part number)32GB G.Skill TridentZ RGB DDR4-3600 Quad-Kit
    Graphics Card #1EVGA GTX 980 TI Hydro Copper
    MonitorROG SWIFT PG278QR
    Storage #1Samsung 960 Pro M.2
    Storage #22x Samsung 128GB SSD 830 Basic - Raid 0
    CaseIn Win 909 silver
    Power SupplyEnermax Platimax D.F. Modular 600W
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Razer Death Adder
    Headset beyerdynamic MMX 300
    OS Win 10 Pro
    Network RouterAVM FB 7580

    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Hi

    thanks for your reply.

    Yes of course, the water zone cable of the monoblock is connected. otherwise i wouldn't get any values of the temperatur sensors (water in / out is working fine)

    I am using an external solution - called aquaduct 720 XT mark V.
    This setup dont needs high flow values to do its job. I have normaly an average flow of 90L per hour - thats not unusual when you are using an aquaduct tower

  10. #10
    ROG Guru: Yellow Belt Array Legolas PC Specs
    Legolas PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero Wifi AC
    ProcessorIntel Core i7 8600k oc 5Ghz
    Memory (part number)Samsung DDR4 16GB
    Graphics Card #1ASUS NVIDIA GTX 1080
    MonitorASUS MS246
    Storage #1Samsung MZVPV256
    Storage #2Samsung MZVPV256
    CPU CoolerCorsair H110I v2
    Power SupplyPC 1200W Turbo-Cool 1200
    Keyboard ASUS SK2045

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    242

    Did you try connect the water flow connector of the Aquaduct 720XT to the W_flow2 connector?
    Sincerely,
    Legolas

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •