Page 1 of 18 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 262

Hybrid View

  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array MrPhil17 PC Specs
    MrPhil17 PC Specs
    Laptop (Model)MacBook Pro Retina 15" Mid 2014
    MotherboardAsus Maximus IV Extreme
    ProcessorIntel Core i7 2600k
    Memory (part number)F3-14900CL9Q-16GBSR
    Graphics Card #1nVidia GeForce GTX 580
    Sound CardIntegrated
    Storage #1Samsung 850 Pro 256GB
    CPU CoolerNoctua NH-D14
    OS Windows 10 Home 64Bit

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    76

    All RGB leds stopped working

    Hello everyone! Today my Crosshair have decided to keep off all RGB LEDs. Yesterday night i installed Aura for see some effects, and everything worked flawlessly, then i turned off the pc, turned off my power strip as always, but this morning when i turn on my pc the only led that works are the check leds. I tried to reset bios, downgrade from 1002 to 902 and upgrade again, disable and enable LED settings in bios, reinstall Aura program but anything worked. My LED stripe work if i connect it with my NZXT controller. What do i do? RMA?

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    6

    I also have this problem upgrading from 0902 to 1002 but I fix this. Go to Aura app and click default button.

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array MrPhil17 PC Specs
    MrPhil17 PC Specs
    Laptop (Model)MacBook Pro Retina 15" Mid 2014
    MotherboardAsus Maximus IV Extreme
    ProcessorIntel Core i7 2600k
    Memory (part number)F3-14900CL9Q-16GBSR
    Graphics Card #1nVidia GeForce GTX 580
    Sound CardIntegrated
    Storage #1Samsung 850 Pro 256GB
    CPU CoolerNoctua NH-D14
    OS Windows 10 Home 64Bit

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    76

    Quote Originally Posted by PRO>KOMP.< View Post
    I also have this problem upgrading from 0902 to 1002 but I fix this. Go to Aura app and click default button.
    Dont work anyway...

  4. #4
    ROG Guru: White Belt Array BaneSilvermoon PC Specs
    BaneSilvermoon PC Specs
    MotherboardASUS Crosshair VI Hero x370
    ProcessorAMD Ryzen 7 1800x
    Memory (part number)G-skill 4x8 F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX-RX480-O8G
    Storage #1SAMSUNG 960 PRO M.2 1TB NVMe
    CPU CoolerCase Integrated 360mm Liquid AIO
    CaseDEEPCOOL GENOME ROG
    Power SupplySilverstone Strider SST-ST1200-PT
    Keyboard Razer Blackwidow Stealth
    Mouse Razer Mamba Chroma
    OS Win10 Home
    Network RouterNetgear Nighthawk X6

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    122

    I've also had this problem a couple times and corrected it by messing around in the Aura app. I'm not sure how that translates to the lights not coming on when the system isn't even in windows, but whatever is causing it on mine, the app seems to be able to correct it (or it IS the cause.)

    Try calibrating the headers in the app, and try switching to the independent tab, toggling the color state, and then switching back to your normal settings.

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array SIMONHANDLEY1 PC Specs
    SIMONHANDLEY1 PC Specs
    Laptop (Model)Don't be silly
    MotherboardAsus - CROSSHAIR VIII HERO ATX AM4 Motherboard
    ProcessorAMD - Ryzen 7 3700X 4.3GHz 8-Core Processor (OC to 4.366 ghz)
    Memory (part number)Corsair - Dominator Platinum (4 x 16GB) DDR4-3466 Memory
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080ti FTW Hybrid
    Graphics Card #2Can't afford it!
    Graphics Card #3Still can't afford it!
    Graphics Card #4What did I just say!
    Sound CardEh!
    MonitorACER 144Hz 2K Monitor
    Storage #1Samsung - 860 Evo 1000GB 2.5" Solid State Drive
    Storage #2Samsung - 860 EVO-Series 500GB 2.5" Solid State Drive
    CPU CoolerNZXT - Kraken X52 Liquid CPU Cooler
    CaseEVGA DG-77 RGB ATX Mid Tower Case
    Power SupplyCorsair HX 1000 80+ Platinum 1000w ATX Power Supply
    Keyboard Asus Cerberus LED Backlit USB Gaming Keyboard
    Mouse Asus Cerberus gaming mouse
    Headset Sennheiser - HD205-II Headphones
    Mouse Pad Asus Cerberus gaming surface mouse pad
    Headset/Speakers Speakers, my wife would kill me!
    OS Windows 10 pro
    Accessory #1 BraZen Shadow PC Gaming Chair - Black/White
    SIMONHANDLEY1's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    108

    Thumbs up Asus Aura not working

    At lease your's kind of works, I don't have any Aura at all!!

  6. #6
    ROG Guru: White Belt Array MrPhil17 PC Specs
    MrPhil17 PC Specs
    Laptop (Model)MacBook Pro Retina 15" Mid 2014
    MotherboardAsus Maximus IV Extreme
    ProcessorIntel Core i7 2600k
    Memory (part number)F3-14900CL9Q-16GBSR
    Graphics Card #1nVidia GeForce GTX 580
    Sound CardIntegrated
    Storage #1Samsung 850 Pro 256GB
    CPU CoolerNoctua NH-D14
    OS Windows 10 Home 64Bit

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    76

    Quote Originally Posted by SIMONHANDLEY1 View Post
    At lease your's kind of works, I don't have any Aura at all!!
    Buddy, you can't understand how much i hate myself for this situation. It worked pretty well until i used the Aura program.

  7. #7
    ROG Guru: Yellow Belt Array AlexB121 PC Specs
    AlexB121 PC Specs
    Laptop (Model)Asus Rog G501
    MotherboardROG CROSSHAIR VI EXTREME
    ProcessorAMD RYZEN 7 1800X 8-Core 3.6 GHz (4.0 GHz Turbo) Socket AM4
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 32GB 4 x 8GB DDR4-3200 PC4-25600 CL16 Dual Channel
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX GeForce® GTX 1080 TI
    MonitorASUS MG28UQ Gaming Monitor x2
    Storage #1Samsung 960 PRO Series - 512GB PCIe NVMe - M.2
    Storage #2SAMSUNG 950 PRO M.2 2280 512GB PCI-Express 3.0 x4
    CPU CoolerEKWater EK-KIT X360
    CasePhanteks ENTHOO EVOLV ATX GLASS
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 850 G3 850 Watt 80 Plus Gold Modular ATX Power Supply
    Keyboard Corsair Gaming K95 RGB
    Mouse ROG Spatha
    Headset ASUS Strix 7.1 Superior True 7.1 Surround Gaming Headset & ASUS Strix 7.1 Superior True 7.1 Wireless
    Mouse Pad Asus ROG Republic of Gamers Design 001
    Headset/Speakers Asus STRIX 7.1
    OS Microsoft Windows 10 Pro
    Network RouterVerizon's FiOS Quantum + Asus RT-AC87U
    AlexB121's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    193

    no solution Yet ?

  8. #8
    ROG Member Array Spec-Chum PC Specs
    Spec-Chum PC Specs
    MotherboardASUS Crosshair VI Hero
    ProcessorAMD Ryzen 1700 @ 3.9Ghz
    Memory (part number)G.SKILL F4-3200C14D-16GTZR
    Graphics Card #1Sapphire Fury Tri-X 4096 cores unlocked
    Sound CardRealtek/ASUS S1220A
    MonitorAcer XR341CK
    Storage #1Samsung 960 EVO 512Gb NVMe
    Storage #22 x 525Gb Crucial MX300 SSD RAID0
    CPU CoolerCorsair H110i AIO
    CaseThermaltake Core X31 RGB
    Power SupplyEVGA SuperNova 850W G2
    Keyboard Corsair Strafe RGB
    Mouse Logitech G502
    Headset SoundMagic HP200 (Music) / UE6000 (Movies / Games)
    Mouse Pad Magic Eagle
    OS Windows 10 Home
    Network RouterTP-Link Archer C9
    Accessory #1 PS4 Controller v2 :)
    Accessory #2 Very comfy Vertagear chair

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    18

    Warehouse LANTANA

    Quote Originally Posted by Asus121 View Post
    no solution Yet ?
    Don't think so, I ended up RMA'ing the board.

    New one is fine.

    Bear in mind also, the "new AURA" might only prevent this happening, not fix when it's already happened - just don't know yet but if my suspicions are correct, some boards are non-recoverable.

    EDIT: This is pure speculation on my part, I don't know anything you don't...
    Last edited by Spec-Chum; 04-18-2017 at 04:40 PM.

  9. #9
    ROG Guru: Yellow Belt Array AlexB121 PC Specs
    AlexB121 PC Specs
    Laptop (Model)Asus Rog G501
    MotherboardROG CROSSHAIR VI EXTREME
    ProcessorAMD RYZEN 7 1800X 8-Core 3.6 GHz (4.0 GHz Turbo) Socket AM4
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 32GB 4 x 8GB DDR4-3200 PC4-25600 CL16 Dual Channel
    Graphics Card #1ASUS ROG STRIX GeForce® GTX 1080 TI
    MonitorASUS MG28UQ Gaming Monitor x2
    Storage #1Samsung 960 PRO Series - 512GB PCIe NVMe - M.2
    Storage #2SAMSUNG 950 PRO M.2 2280 512GB PCI-Express 3.0 x4
    CPU CoolerEKWater EK-KIT X360
    CasePhanteks ENTHOO EVOLV ATX GLASS
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 850 G3 850 Watt 80 Plus Gold Modular ATX Power Supply
    Keyboard Corsair Gaming K95 RGB
    Mouse ROG Spatha
    Headset ASUS Strix 7.1 Superior True 7.1 Surround Gaming Headset & ASUS Strix 7.1 Superior True 7.1 Wireless
    Mouse Pad Asus ROG Republic of Gamers Design 001
    Headset/Speakers Asus STRIX 7.1
    OS Microsoft Windows 10 Pro
    Network RouterVerizon's FiOS Quantum + Asus RT-AC87U
    AlexB121's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    193

    Ch6

    Quote Originally Posted by Spec-Chum View Post
    Don't think so, I ended up RMA'ing the board.

    New one is fine.

    Bear in mind also, the "new AURA" might only prevent this happening, not fix when it's already happened - just don't know yet but if my suspicions are correct, some boards are non-recoverable.

    EDIT: This is pure speculation on my part, I don't know anything you don't...
    I doubt that i think its a bios fix one i had my lights stop and once and when i updated the bios they came right back on so lets see what happens

  10. #10
    New ROGer Array Led Zeppelin's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    No Lights Too

    My LED lights are also out. They worked for the first two days that I had the board.

    Here's some info of when they stopped working. I had turned off the power supply switch, to rearrange the LED strip cables. I had it off for maybe 30 minutes. When I turned the PSU back on, the first thing I noticed was the ROG LEDs were off. I then powered on the computer and all of the LED lights stayed off. My initial thought was maybe the LED header was shorted out, because I had rearranged the strips. It's also possible that leaving the PSU off had reset the Aura chip and caused it to become unresponsive. Regardless, it's been almost three weeks and the lights are still out. I have tried all of the recommendations in this forum. I uninstalled the Aura software, cleared out the leftovers in the registry and deleted the Aura Programs Folder. I also tried the X99 Aura software, but none of them worked. Lastly, I made sure the BIOS setting for ROG was set to enabled.

    I really love the Crosshair VI. Everything else has been working great. I have never had issues with ASUS boards in the past. I'm keeping my fingers crossed that a patch will become available soon that will turn the lights back on. Otherwise, I will need to RMA the board, if it's not patched in the next 10 days.

    I attached a couple of photos from when the LEDs did work. The computer looked beautiful.
    Click image for larger version. 

Name:	CH6-Blue.jpg 
Views:	1 
Size:	256.3 KB 
ID:	64068
    Click image for larger version. 

Name:	CH6-Orange.jpg 
Views:	3 
Size:	291.7 KB 
ID:	64069

Page 1 of 18 1 2 3 11 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •