Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Power Outage = Q Code 0d?

    This has happened twice, a power outage while my PC was off.

    Some time afterward, PC won't post and shows Q Code 0d.

    Both times, resetting cmos via button on the back gets it to boot up.

    Is there a reason this is happening? Can it do damage?

    Current on 1002, with the only non-stock setting being ram @ 3200

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array gupsterg PC Specs
    gupsterg PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VII Ranger
    Processori5 4690K
    Memory (part number)HyperX Savage 2400MHz 16GB
    Graphics Card #1Sapphire R9 Fury X (1145/545 Custom ROM)
    MonitorAsus MG279Q
    Storage #1Samsung 840 Evo 250GB
    Storage #2HGST 2TB
    CPU CoolerThermalRight Archon SB-E X2
    CaseSilverstone Temjin 06
    Power SupplyCooler Master V850
    Headset/Speakers HyperX Cloud
    OS Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro x64
    gupsterg's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    103
    Posts
    1,017

    RAM training is failing. You probably had 0d with Q-LED for RAM on as well?

    I usually never remove power from my rig, then I did for a one off to do some cable tidying. On power up I had all sorts of issues, the system had been shutdown on my 3.8GHz / 3200MHz C14 OC Profile.

    I would use UEFI 0079 onwards, that has a) new AGESA 1.0.0.4a b) new microcode c) new SMU firmware for CPU.
    Intel Defector AMD Rebel

    TR 1950X - Custom WC - Asus Zenith Extreme Alpha - G.Skill Trident Z 3400MHz C14 QC - RX VEGA 64
    R5 3600 - Custom WC - Asus Crosshair VII Hero Wifi - G.Skill Ripjaws V 3800MHz C16 - Sapphire HD 5850 Toxic

    24/7 OC: i5 4690K @ 4.9GHz CPU@1.255v 4.4GHz Cache@1.10v - Archon SB-E X2 - Asus Maximus VII Ranger
    Sapphire Fury X (1145/545 ~17.7K GS 3DM FS)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •