Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 35
  1. #21
    ROG Enthusiast Array Sheltem PC Specs
    Sheltem PC Specs
    Laptop (Model)ASUS G752VS-GB139T
    MotherboardIntel® CM236 Express Chipset
    ProcessorIntel Core i7-6820HK (2.7GHz @ 3.4GHz -80.1mV adaptive, 8MB Cache, 4 cores, HT)
    Memory (part number)4x Samsung 16GB DDR4-2400MHz (M471A2K43BB1-CRC)
    Graphics Card #1ASUS NVIDIA GeForce GTX 1070 (1493/2077/1695 MHz, 8GB GDDR5 [Samsung])
    Monitoracer Predator X34 (Curved 34", UWQHD 3440x1440@100Hz, IPS, G-Sync)
    Storage #1Toshiba NVMe THNSN5512GPU7 TO (SSD, 512 GB)
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB (SSD, SATA3)
    Keyboard Logitech G910 (Orion Spark)
    Mouse Logitech PRO
    Mouse Pad Logitech G440
    Headset/Speakers Edifier S330D
    OS Windows 10 Pro (64-bit)
    Network RouterLinksys WRT1900AC (Stock OS)
    Accessory #1 TP-LINK SG1005D

    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    16
    Posts
    72

    Quote Originally Posted by SirOxy View Post
    Hello community, I have a Asus Rog G752VS (with gtx 1070 Micron), my laptop was working just fine until I forced installation of the nvidia driver 381.65 by modified inf file , which was a fail for my system after installation. I made a clean installation to the previous driver, but i was having brightness flickering when i was on battlefield 1 loading screen, lagging and fps going up and down like crazy. I noticed my VRam was stuck at 4007Mhz while gaming and even opening something (my computer, google chrome) my Vram jumps at 4007Mhz.

    I tried reinstalling the windows + BIOS downgrade and upgrade again + VBios reinstall.

    At this point im stuck and i dont know what to do. Please give me an advice.

    Will a new bios update from the manufacture or a new vbios will fix my problem?
    This sounds very much like a graphics card failure to me. Could you please open the ROG Gaming Center, change the profile (Standard to Extreme or vice versa), apply, change back, apply and recheck the memory clock?

    From what you described it seems like a hardware issue.

  2. #22
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by Sheltem View Post
    This sounds very much like a graphics card failure to me. Could you please open the ROG Gaming Center, change the profile (Standard to Extreme or vice versa), apply, change back, apply and recheck the memory clock?

    From what you described it seems like a hardware issue.
    doesn't change a thing doing it, after every restart it goes back to extreme mode.

    Could this be due to Micron Gtx 1070?
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Untitled.jpg  


  3. #23
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by SirOxy View Post
    doesn't change a thing doing it, after every restart it goes back to extreme mode.

    Could this be due to Micron Gtx 1070?
    I'll do a clean install to get rid of EX-Mode, which makes gaming lagging as hell... don't use any asus programs besides the hot key.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #24
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by mkz168 View Post
    I'll do a clean install to get rid of EX-Mode, which makes gaming lagging as hell... don't use any asus programs besides the hot key.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    I removed my ssd and the hdd, and used a brand new hdd that i installed windows on with nvidia driver 378.92. I installeld battlefield 1 and the problem was still there, same issue. Nothing else was installed.

  5. #25
    ROG Enthusiast Array Sheltem PC Specs
    Sheltem PC Specs
    Laptop (Model)ASUS G752VS-GB139T
    MotherboardIntel® CM236 Express Chipset
    ProcessorIntel Core i7-6820HK (2.7GHz @ 3.4GHz -80.1mV adaptive, 8MB Cache, 4 cores, HT)
    Memory (part number)4x Samsung 16GB DDR4-2400MHz (M471A2K43BB1-CRC)
    Graphics Card #1ASUS NVIDIA GeForce GTX 1070 (1493/2077/1695 MHz, 8GB GDDR5 [Samsung])
    Monitoracer Predator X34 (Curved 34", UWQHD 3440x1440@100Hz, IPS, G-Sync)
    Storage #1Toshiba NVMe THNSN5512GPU7 TO (SSD, 512 GB)
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB (SSD, SATA3)
    Keyboard Logitech G910 (Orion Spark)
    Mouse Logitech PRO
    Mouse Pad Logitech G440
    Headset/Speakers Edifier S330D
    OS Windows 10 Pro (64-bit)
    Network RouterLinksys WRT1900AC (Stock OS)
    Accessory #1 TP-LINK SG1005D

    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    16
    Posts
    72

    Quote Originally Posted by SirOxy View Post
    I removed my ssd and the hdd, and used a brand new hdd that i installed windows on with nvidia driver 378.92. I installeld battlefield 1 and the problem was still there, same issue. Nothing else was installed.
    Almost guaranteed to be a hardware issue, since all bios/vbios can change is how the card is initialized; voltages and clocks will still be controlled by the OS (and ROG will apply its turbo gear profile).

    I'd say it's clear you will have to RMA the laptop.

  6. #26
    Immortal Array MacLeod PC Specs
    MacLeod PC Specs
    Laptop (Model)ASUS ROG G752VS-XB78K OC Edition
    MotherboardIntel® Mobile CM236 Express Chipset
    ProcessorOverclocked Intel Skylake-K Quad Core i7-6820HK Processor (Base Frq: 2.7GHz)
    Memory (part number)64GB Overclocked DDR4 2400MHz DRAM (4x16GB)
    Graphics Card #1NVIDIA® GeForce® GTX 1070 (8.0GB) GDDR5 (Pascal) w/Optimus™ Technology
    Graphics Card #2VR Ready
    Graphics Card #31.2MP HD Camera
    Graphics Card #4External Monitor = ASUS VH242H
    Sound CardRealtek w/ Sonic Studio and Sonic Radar (Dolby® 3D Stereo Enhanced Sound System)
    Monitor17.3" FHD (1920*1080) Hardware G-Sync 178° View-Angle & ASUS VH242H
    Storage #1512 GB NVMe PCIeG3x4 SSD (4x speed of Sata SSD) + 1TB (7200 RPM)
    Storage #22TB WD My Passport Ultra
    CPU CoolerHyper Cool Dual Fan Thermal System w/3D Mobile Vapor Chamber Cooling & Dust-Release Fan
    CaseArmor Titanium and Plasma Copper (Dimensions (WxHxD) 16.4" x 1.9" x 12.7") (Weight 9.5 lbs)
    Power Supply8 Cells - Smart Lithium-Ion Battery Pack (64WHrs) 230W AC Adapter
    Keyboard Tactile Chiclet Backlit Keyboard with 30-Key Rollover & External Logitech G19 Gaming Keyboard
    Mouse Corsair Gaming M65 PRO RGB FPS Gaming Mouse
    Headset Asus Orion Gaming Headset
    Mouse Pad ROG
    Headset/Speakers Logitech Z-5500 THX-Certified 5.1 Digital Surround Sound Speaker System & Altec Lansing Speakers
    OS Genuine Windows® 10 Professional 64bit
    Network RouterARRIS TOUCHSTONE DOCSIS 3.0 DG1670A
    Accessory #1 Dual-Band Intel® Wireless-AC 8260 802.11 ac/a/b/g/n 2x2 NGFF w/ Bluetooth 4.2
    Accessory #2 DL DVD±RW/CD-RW 8x Super Multi Combo Drive
    Accessory #3 ASUS Republic of Gamers Nomad Backpack
    MacLeod's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    87

    Quote Originally Posted by SirOxy View Post
    doesn't change a thing doing it, after every restart it goes back to extreme mode.

    Could this be due to Micron Gtx 1070?


    I wanted to point out a small fact about Gaming Center. See here: https://www.asus.com/us/support/FAQ/1031609/


    "FAQ

    Question:
    Why does G752VS return to Extreme mode (overclocking) after restarting system?
    I manually set G752VS’s CPU at Standard mode, however, after restarting the system, CPU will return to Extreme model.

    Answer:
    For ASUS unit which CPU supports overclock, when your notebook connects to AC adapter, it would change to Extreme mode.

    However, if your notebook is supplied only by the battery, it will change to Standard mode."



    What this means is, by default, Extreme mode will always be applied during startup/restart...etc...if the system is powered while plugged into the power adadpter. It will startup in Standard mode if it is NOT plugged into the power adapter...by default.

    Unfortunately, Gaming Center just does NOT save chnages to the settings for the overclock modes...except during the same session of running Windows. So, once restarted, the system will revert to its default settings.

    Thus, Gaming Center doesn't "save" the overclock settings after restart...unless you use the above method.
    Last edited by MacLeod; 04-23-2017 at 09:51 PM.
    There Can Be Only One!

  7. #27
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by MacLeod View Post
    I wanted to point out a small fact about Gaming Center. See here: https://www.asus.com/us/support/FAQ/1031609/


    "FAQ

    Question:
    Why does G752VS return to Extreme mode (overclocking) after restarting system?
    I manually set G752VS’s CPU at Standard mode, however, after restarting the system, CPU will return to Extreme model.

    Answer:
    For ASUS unit which CPU supports overclock, when your notebook connects to AC adapter, it would change to Extreme mode.

    However, if your notebook is supplied only by the battery, it will change to Standard mode."



    What this means is, by default, Extreme mode will always be applied during startup/restart...etc...if the system is powered while plugged into the power adadpter. It will startup in Standard mode if it is NOT plugged into the power adapter...by default.

    Unfortunately, Gaming Center just does NOT save chnages to the settings for the overclock modes...except during the same session of running Windows. So, once restarted, the system will revert to its default settings.

    Thus, Gaming Center doesn't "save" the overclock settings after restart...unless you use the above method.
    I never overclocked my laptop, and even without game center and new instalation of windows my laptop suffer from the same issues. Brightness flickering durin bf1 loading screen, vram used in idle 4007mhz just by open chrome or any other program, fps variations and small freezes during gameplay.

  8. #28
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2017
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Just want to mention, that the same problems (driver refusing to install + brightness control problems) also exist in Windows 7.

    I installed Win7 on the G752VS successfully, with the exception of the damn Nvidia driver problems. I wrote a complete guide about it and want to publish it in this forum, but for some reason I cannot create new threads. I would be very grateful, if some admin could finally give my account permission to do that. Thanx.

  9. #29
    ROG Enthusiast Array Sheltem PC Specs
    Sheltem PC Specs
    Laptop (Model)ASUS G752VS-GB139T
    MotherboardIntel® CM236 Express Chipset
    ProcessorIntel Core i7-6820HK (2.7GHz @ 3.4GHz -80.1mV adaptive, 8MB Cache, 4 cores, HT)
    Memory (part number)4x Samsung 16GB DDR4-2400MHz (M471A2K43BB1-CRC)
    Graphics Card #1ASUS NVIDIA GeForce GTX 1070 (1493/2077/1695 MHz, 8GB GDDR5 [Samsung])
    Monitoracer Predator X34 (Curved 34", UWQHD 3440x1440@100Hz, IPS, G-Sync)
    Storage #1Toshiba NVMe THNSN5512GPU7 TO (SSD, 512 GB)
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB (SSD, SATA3)
    Keyboard Logitech G910 (Orion Spark)
    Mouse Logitech PRO
    Mouse Pad Logitech G440
    Headset/Speakers Edifier S330D
    OS Windows 10 Pro (64-bit)
    Network RouterLinksys WRT1900AC (Stock OS)
    Accessory #1 TP-LINK SG1005D

    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    16
    Posts
    72

    Quote Originally Posted by fxman4u View Post
    for some reason I cannot create new threads.
    If I recall the FAQs correctly, you should get that permission once you make 5 posts.

  10. #30
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    105
    Posts
    4,121

    PM cl-albert or Bahz
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •