Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Weird line on my screen.

    Hi, when I start my computer for the first time I got this weird line on my screen and after this if I have to restart my PC I get theese lines again.

    I change my display port for DVI-D and I have the same problem.
    I try on another screen : same
    I try another video card : same
    I try on the second PCI slot : same
    I try on the board video card : I got no problem.
    I try on another electrical outlet with my 1080 & the other video card after : same problem.

    I have the problem since I did the last Microsoft Update (Creator) and the last update of my bios.

    I dont know wich one did it or what did it.

    Everything on my PC is at stock clock.

    Any body know whats happen ? Is it normal ?

    ------------------------------->
    OS: Windows 10 Pro 64 Bit
    Motherboard: Asus Maximus Hero Z270
    CPU: Intel(R) Core i7 7700k
    CPU COOLER: Corsair H115
    Memory: Corsair 32Gig 3200Mhz
    Hard Drive: 2x EVO 850 500Gig-RAID-0
    Video Card: Asus Strix 1080 OC
    PSU: EVGA 850 P2 Titanium
    Monitor: Asus VG248QE
    -------------------------------|>

    Here is a YouTube link where I upload some video capture I got you let you see what happen and I add you a picture as a attachments to see the line on the first boot of the day.

    https://www.youtube.com/watch?v=C6cudt5NVco

    Thanks
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Picture #1.jpg  


  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    To let you know.

    I just try to roll back to the 0801 version of the BIOS and same problem.

  3. #3

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by Chino View Post
    Try reinstalling Windows.

    Perfect I will try probably this week-end.

    Thanks.

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array CODE MAXIMUS PC Specs
    CODE MAXIMUS PC Specs
    MotherboardMAXIMUS IX CODE • BIOS 1009
    Processor7700K • 4.5GHz
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX • CMK16GX4M2B3600C18 ver4.31 • 3866MHz • 15-15-15-36-2CR
    Graphics Card #1ASUS STRIX 1080Ti OC
    Sound CardOnboard • SupremeFX S1220
    MonitorASUS ROG SWIFT PG279Q
    Storage #1Intel Optane 900P 480GB
    CPU Cooler2016 EKWB Supremacy EVO • Acetal + Nickel • Straight Distilled Water
    CaseCORSAIR AIR 540
    Power SupplyEVGA Supernova 850W P2
    Keyboard HyperX FPS Alloy TKL
    Mouse SteelSeries SENSEI 310
    Headset Coolermaster Masterpulse
    Mouse Pad SteelSeries QCK Limited
    Headset/Speakers 100W BLACKWEB ZULU 2.1 • Soundbar + 8" Sub • TOSLINK
    OS WIN 10 64bit
    Network RouterNETGEAR X4S • Gigabit fiber optic connection
    Accessory #1 3X Corsair Magnetic Levitation 140mm PWM case fans
    Accessory #2 2X Corsair Magnetic Levitation 120mm PWM radiator fans
    Accessory #3 APC XS 1000 • Backup
    CODE MAXIMUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    42
    Posts
    123

    Strange communication in our computer screens from the outside world.

    I use to get something similar only after updating to creator update but I haven't seen it in awhile. You say you don't get it with onboard gpu and it doesn't happen so it tells you it is related to something around external gpu but believe you-me, it's not our hardware, our sheet is just too fast for windows to process. They added game mode with this update to increase minimum frames per second for low-end video hardware, can you disable your onboard video in BIOS and see if thats a workaround? I don't worry about it as I know it's within windows and not my hardware.

  6. #6
    ROG Guru: White Belt Array CODE MAXIMUS PC Specs
    CODE MAXIMUS PC Specs
    MotherboardMAXIMUS IX CODE • BIOS 1009
    Processor7700K • 4.5GHz
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX • CMK16GX4M2B3600C18 ver4.31 • 3866MHz • 15-15-15-36-2CR
    Graphics Card #1ASUS STRIX 1080Ti OC
    Sound CardOnboard • SupremeFX S1220
    MonitorASUS ROG SWIFT PG279Q
    Storage #1Intel Optane 900P 480GB
    CPU Cooler2016 EKWB Supremacy EVO • Acetal + Nickel • Straight Distilled Water
    CaseCORSAIR AIR 540
    Power SupplyEVGA Supernova 850W P2
    Keyboard HyperX FPS Alloy TKL
    Mouse SteelSeries SENSEI 310
    Headset Coolermaster Masterpulse
    Mouse Pad SteelSeries QCK Limited
    Headset/Speakers 100W BLACKWEB ZULU 2.1 • Soundbar + 8" Sub • TOSLINK
    OS WIN 10 64bit
    Network RouterNETGEAR X4S • Gigabit fiber optic connection
    Accessory #1 3X Corsair Magnetic Levitation 140mm PWM case fans
    Accessory #2 2X Corsair Magnetic Levitation 120mm PWM radiator fans
    Accessory #3 APC XS 1000 • Backup
    CODE MAXIMUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    42
    Posts
    123

    If that doesn't work try turning off gamebar and game mode in windows and see if that works.

  7. #7
    ROG Enthusiast Array Dude1070 PC Specs
    Dude1070 PC Specs
    MotherboardROG Grosshair VII Hero/ASUS ROG Strix X570-E Gaming
    ProcessorR9 3900X/R9 5950X
    Memory (part number)16 GB G.SKILL TRIDENT Z 3600 F4-3600C15/F4-3600C16D-32GTZRD-16GTZ
    Graphics Card #1MSI GAMING X GTX 1080 Ti/GIGABYTE Gaming GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X PCI Express 4.0 x16 ATX Vide
    Sound CardOnboard
    MonitorASUS 32inLG 32GK650F-B 32" QHD Gaming Monitor 144HzASUS V32AQ (2560X1440)
    Storage #1Samsung SSD 970 EVO+ 500GB/Samsung 980 Pro ! TB
    Storage #2SSPC 1 TB SAMSUNG SSD EVO 850 500GB/SAMSUNG 980 Pro 1TB Samsung
    CPU CoolerArctic Liquid Freezer II 240/ARCTIC Liquid Freezer II 280
    CaseThermaltake C36/Thermaltake Commander C33
    Power SupplyEVGA Supernova 850GS/EVGA SuperNOVA 850 Ga, 80 Plus Gold 850W
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum RGB Wired Mechanical Gaming Keyboard
    Mouse Logitech G502 Proteus Spectrum
    Headset ASUS Cerberus V2 Gaming Headset
    Headset/Speakers Logitech Z506 Surround Sound Home Theater Speakers
    OS W10 Pro X64
    Dude1070's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    64
    Posts
    62

    Nvidia has a hot fix driver for this issue

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    It is caused by Windows Creators update and Nvidia 381.65 driver not working together.

  9. #9
    ROG Guru: Orange Belt Array chevell65 PC Specs
    chevell65 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z370-H, ROG Maximus VII Z97
    ProcessorIntel 4790K 4.6GHz, Intel i5 8400, Intel e8600 Wolfdale, Intel Q9650 Yorkfield, Intel E6750 Conroe
    Memory (part number)16GB G.Skill PC3600
    Graphics Card #1GTX 660 OC
    MonitorAsus 23"
    CaseCorsair clear case
    Power SupplyThermaltake
    Keyboard Logitech G15
    Mouse Logitech G9
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterDLink DIR-655, Asus AC88
    chevell65's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Reputation
    56
    Posts
    368

    You need to uninstall the graphics driver, reboot then reinstall driver. I had NVidia related error message etc. after Creators update, reinstalling 381.65 solved all issues.

  10. #10
    New ROGer Array eugeneosy PC Specs
    eugeneosy PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus IX Hero
    Processori7 7700K
    Graphics Card #1Asus GeForce GTX 1080 Ti FE
    MonitorAcer Predator XB271HU
    Storage #1Samsung 960 EVO M.2
    Storage #2Seagate Barracuda
    CPU CoolerCorsair H100
    CaseNZXT S340 Elite
    Power SupplyCorsair 750
    Keyboard Razer Chroma
    Mouse Razer Deathadder
    Headset Kingston HyperX Fury II
    Mouse Pad Razer Firefly
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Hi,

    I'm not sure if you have resolved your problem. This exact line happened on my monitor while booting up as well. I first came on this forum to find a solution to my disappearing HDD problem and unfortunately till date, it remains intermittent. I posted my problem as well if you are interested.

    The reason for bringing my my unresolved problem in this thread is because I realised that each time this line appears on my screen, my boot will halt at the spinning orbs (sometimes for up to 10 min), and the next time it boots to windows, my HDD will disappear, ie, this weird line occurs when my HDD disappears.*

    Do you have any issues with your HDD?*

    *Edit. I found a solution that has worked so far. Solved both of my issues (weird line disappeared and HDD stopped disappearing). I hope this helps:

    1. I followed what chevell65 and LauNL advised above and also read from another forum that the latest GeForce updates may cause conflict with the latest Windows 10 Creators Updates. I downloaded the latest firmware from GeForce's website (note, not through GeForce Experience). Then I uninstalled my existing GeForce driver, rebooted and manually installed my GeForce drivers.

    2. I also read that the improper installation of my RAMs may have caused this issue. I attempted to re-seat my RAMs (2 x 8GB) and true enough, one of them was not seating as firmly as the other.

    It has been almost a week since I tried these and the line has disappeared. I hope this will help you too.

    Good luck.
    Last edited by eugeneosy; 05-07-2017 at 10:41 AM. Reason: Updates

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •