Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Z270E USB 3.0 header (20 pin) performs on USB 2.0 speeds

    Hi there!

    I have build a new PC. So far i'm happy with my choice for the Asus Z270E mobo, I only encounter one real problem. The USB 3.0 header (20-1 PIN USB3_34) performs on USB 2.0 speeds with a max throughput of 40MB/s. I exchanged allready the USB front panel connector of my case because I first suspected that it could be a faulty front panel unit. Fractal provided me with a new one, but i got the exact same result.

    On the backside of the mobo however i have throughput rate of 160MB/s on USB 3.0 with the same external SSD transfering the same large file which gives me 40MB/s on the front panel.

    I allready updated the BIOS to the newest version, reinstalled windows, reinstalled all drivers (via AL suite 3), but still no improvement.

    What is the cause here?

    Best regards,

    Lau

  2. #2

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I have no other front panel available. But I'm almost certain that it is not caused by de front panel connection. It is just an USB 3.0 cable with on one end an USB 20-1 pin connector and on the other end 2 female USB type A connectors. Nothing more.
    Last edited by LauNL; 04-22-2017 at 07:55 AM. Reason: Typo

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •