Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Thumbs up Cannot Boot. Q - Code 71 and others. MAXIMUS VIII HERO

    Hi there. I was using the PC. Then I got this error:

    Click image for larger version. 

Name:	WhatsApp Image 2017-04-28 at 08.29.36.jpg 
Views:	2 
Size:	18.0 KB 
ID:	64262

    I did use my pc for 3 - 4 months with no problems. I never overlocked a thing.

    So after this error , I didn't wait the 100% and shut down the pc. Then , when I reboot the pc fire ( motherboard led, vga led, cpu cooler led were ok ) but keyboard, mouse didn't receive power. The video was black. No signal.

    Click image for larger version. 

Name:	WhatsApp Image 2017-04-28 at 17.07.11.jpg 
Views:	3 
Size:	19.4 KB 
ID:	64263

    So I tried these things. Remove 1 block of ram, remove both, put back one, remove the ssd with the os, remove the mobo battery, clear cmos, reset, update bios, remove the vga
    what did I conclude with that?

    I reach the first screen with the rog logo, entered in the bios options. Save changes, reset... or load default... it restared but it stucked in the rog logo with the circle loading dots...
    Twice i see another windows blue page with another error ( kernel .... ) .... it restart on its own, got back on the same error... restart and stuck again.

    I tried to insert a usb bootable key with the windows 10 in order to repair windows... put in the boot order but never reach they key ( stuck ).

    When i reach the bios... after sometimes it get stuck in the bios page options... and can't navigate through the tabs...

    Now... at the moment, can't even reach the bios. Black screen with no signal.

    Error code at the moment is 71. ( but i experienced 53, 61, 62, 6a i think. )


    EDIT: now i just clicked clear cmos, reset... the error is 6A. So.... can't see the problem.
    Click image for larger version. 

Name:	WhatsApp Image 2017-04-29 at 14.51.42.jpg 
Views:	3 
Size:	20.2 KB 
ID:	64264

    what can i do?

    I7 6700K
    CORSAIR RM750x
    ASUS ROG MAXIMUS VIII HERO
    16 GB VENGEANCE DDR4
    ENERMAX WATER PUMP
    Last edited by ov3rt1me; 04-29-2017 at 12:53 PM.

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array chevell65 PC Specs
    chevell65 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z370-H, ROG Maximus VII Z97
    ProcessorIntel 4790K 4.6GHz, Intel i5 8400, Intel e8600 Wolfdale, Intel Q9650 Yorkfield, Intel E6750 Conroe
    Memory (part number)16GB G.Skill PC3600
    Graphics Card #1GTX 660 OC
    MonitorAsus 23"
    CaseCorsair clear case
    Power SupplyThermaltake
    Keyboard Logitech G15
    Mouse Logitech G9
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterDLink DIR-655, Asus AC88
    chevell65's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Reputation
    56
    Posts
    367

    The problem I notice in the first picture, although difficult to see, is that your memory sticks appear to be installed next to each other instead of being installed in every other slot like they should be. There are many different procedures for bringing the board back like removing cmos battery, reseat the CPU, use different slot for memory etc.

  3. #3

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    4

    I'm having a similar issue. After a blue screen during some gaming, I'm not able to boot my system with a USB, DVD or normal SSD. I have updated BIOS, I did reset it. Once I took the CPU out and put it back in. The system worked for few days and crashed again. I think I will RMA my Mobo.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by chevell65 View Post
    The problem I notice in the first picture, although difficult to see, is that your memory sticks appear to be installed next to each other instead of being installed in every other slot like they should be. There are many different procedures for bringing the board back like removing cmos battery, reseat the CPU, use different slot for memory etc.
    Maybe it wan't right how I put the RAM but it worked.
    By the way, now:

    - is not working even with only one slot of RAM
    - I remove cmos battery -> nothing happened
    - I did multiple things -> nothing worked out
    - I never overclocked the CPU...don't know how to reset and cannot reach the bios at the moment. The screen is totally black

    I spent a lot for this MOBO and it sucks a lot. Next time I will buy a normal one around 100€...



    Now i'm permanently stuck with black screen, no power to mouse or keyboard and q-code 71

  6. #6
    ROG Guru: Orange Belt Array chevell65 PC Specs
    chevell65 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z370-H, ROG Maximus VII Z97
    ProcessorIntel 4790K 4.6GHz, Intel i5 8400, Intel e8600 Wolfdale, Intel Q9650 Yorkfield, Intel E6750 Conroe
    Memory (part number)16GB G.Skill PC3600
    Graphics Card #1GTX 660 OC
    MonitorAsus 23"
    CaseCorsair clear case
    Power SupplyThermaltake
    Keyboard Logitech G15
    Mouse Logitech G9
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterDLink DIR-655, Asus AC88
    chevell65's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Reputation
    56
    Posts
    367

    You might want to check for bent pins under the CPU. Always use every other slot for memory when using only two sticks.

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by chevell65 View Post
    You might want to check for bent pins under the CPU. Always use every other slot for memory when using only two sticks.


    cpu pins are fine,

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •