Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    ROG Member Array aylan1196 PC Specs
    aylan1196 PC Specs
    MotherboardAsus rampage 5 10th anvi
    Processor6950x
    Memory (part number)rog corsair dominator 16gb
    Graphics Card #1titan x pascal
    Monitorasus pg348q , pg279q
    Storage #1samsung ssd 850
    Storage #2samsung ssd 840
    CPU Coolerswiftech h320x-2
    Casephanteks evolve
    Power Supplyevga 1300
    Keyboard asus claymor
    Mouse asus spartha
    Headset mmx 330
    Mouse Pad asus rog seith
    OS win 10 64 pro
    Network Routerasus ac88u

    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Rog gladius 2 dead

    I've received the mouse today installed rog armory it requested an update I accepted and through half the process I've got error in updating and rog armory asked to reconnect the mouse now it's not detected by any means plz advise

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array mcleod52 PC Specs
    mcleod52 PC Specs
    Laptop (Model)n/a
    MotherboardASUS ROG Maximus IX Hero
    ProcessorIntel Core i5-7600K Kaby Lake
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB
    Graphics Card #1GIGABYTE GeForce GTX 1060 Windforce
    MonitorLG 27UD69-W
    Storage #1Plextor M8Pe M.2 2280 256GB NVMe
    Storage #2Samsung SSD 850 EVO
    CPU CoolerNZXT Kraken X52
    CasePhantek P400S
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 550 G2
    Keyboard Logitech G610 Orion Red
    Mouse ASUS ROG Gladius II
    Headset Bloody M660 MOCI
    Headset/Speakers Lepai LP-188HA + Polk Audio RTiA3's & PSW 303
    OS Windows 10 64 bit

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    94

    The mouse came with two cables. Perhaps try the other cable?

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    May 2016
    Reputation
    10
    Posts
    45

    I received one today that I ordered last week from Amazon.com. As soon as I picked it up to plug in the cable I heard pieces rattling around inside the mouse.

    I didn't even bother trying to hook it up. Immediately did a replacement order and shipped it back the same day I got it. The new-new one should be here next week...

  4. #4
    ROG Member Array aylan1196 PC Specs
    aylan1196 PC Specs
    MotherboardAsus rampage 5 10th anvi
    Processor6950x
    Memory (part number)rog corsair dominator 16gb
    Graphics Card #1titan x pascal
    Monitorasus pg348q , pg279q
    Storage #1samsung ssd 850
    Storage #2samsung ssd 840
    CPU Coolerswiftech h320x-2
    Casephanteks evolve
    Power Supplyevga 1300
    Keyboard asus claymor
    Mouse asus spartha
    Headset mmx 330
    Mouse Pad asus rog seith
    OS win 10 64 pro
    Network Routerasus ac88u

    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    10

    It would be helpful if someone from ASUS team to explain how to get the mouse in boot loader mode as I tried everything else different cable different USB port no success I thing it's a broken firmware update plz reply asap

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array mcleod52 PC Specs
    mcleod52 PC Specs
    Laptop (Model)n/a
    MotherboardASUS ROG Maximus IX Hero
    ProcessorIntel Core i5-7600K Kaby Lake
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB
    Graphics Card #1GIGABYTE GeForce GTX 1060 Windforce
    MonitorLG 27UD69-W
    Storage #1Plextor M8Pe M.2 2280 256GB NVMe
    Storage #2Samsung SSD 850 EVO
    CPU CoolerNZXT Kraken X52
    CasePhantek P400S
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 550 G2
    Keyboard Logitech G610 Orion Red
    Mouse ASUS ROG Gladius II
    Headset Bloody M660 MOCI
    Headset/Speakers Lepai LP-188HA + Polk Audio RTiA3's & PSW 303
    OS Windows 10 64 bit

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    94

    This is an enthusiast forum and not a helpdesk. :-)
    Perhaps call ASUS or contact them directly for help.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by aylan1196 View Post
    It would be helpful if someone from ASUS team to explain how to get the mouse in boot loader mode as I tried everything else different cable different USB port no success I thing it's a broken firmware update plz reply asap
    Hold down left, middle and right while plugging it into the USB port. That should force the update when you open the armoury software. On mine button to keyboard binds are not recognize in game among other problems. (current firmware/software)

  7. #7
    Ex-employee Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    108
    Posts
    2,154

    Quote Originally Posted by sbausa View Post
    Hold down left, middle and right while plugging it into the USB port. That should force the update when you open the armoury software. On mine button to keyboard binds are not recognize in game among other problems. (current firmware/software)
    Yes, this is the default way to force the firmware into bootloader mode to allow the firmware to be reset.

    Could you share a list of all the other issues you're experiencing?

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by Bahz View Post
    Yes, this is the default way to force the firmware into bootloader mode to allow the firmware to be reset.

    Could you share a list of all the other issues you're experiencing?
    ROG_Armoury_v10203 Firm:0174
    Win10 64bit 1703 Build: 15063.296 clean and updated.

    1. Mouse buttons that are bound to keyboard keys didn't work in any games I tried.
    Example: Bind key "c" to sniper button click save. Open notepad hit sniper button and "c" is typed.....awesome
    Open game Bf4, titanfall, BO3, left 4 dead ect. go to key binding section next to crouch. click sniper button and it input (MOUSE4) not key "c"......hmmm
    Okay let see what happens when I hit the side fwd. button (MOUSE4) err ok makes since, it's not rebind. Lets go for mouse side Bck button
    (MOUSE5) ok. So I have 3 buttons on the side and they register as MOUSE4, MOUSE4, MOUSE5. Same thing apply to all buttons on mouse.
    2. Macros bind to mouse buttons worked in notepad not in any games. When creating a macro, in macro box right click on function to edit or
    delete recorded function. When you click on edit it would delete the function and if you clicked on delete it would edit the function....lol. Really?
    3. Hey they have some killer RGB lights though.

    Yes I realize I am an early adopter to this mouse, pre ordered even. Love at first sight and had to have one. Looked like it would fit like a glove and it did. Was and am looking for a mouse/keyboard combo from one source and thought "hey I've always had good luck with Asus motherboards in the past" and I really like my MG248Q. Lets try this new "Esports FPS" mouse. For the last 4 weeks I've been trying new mice to replace an old Tyon with a failing sensor. Rival 700, 500, Corsair M65 RGB, Logitech g502. All went back to best buy except the g900 i'm trying now. RMA'd the
    Gladius II Sat. and just saw the new firmware and driver drop today....bummer I missed it.
    Last edited by sbausa; 05-16-2017 at 12:11 AM.

  9. #9
    Ex-employee Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    108
    Posts
    2,154

    Thank you for providing back all the information, I'll pass on the information over to our peripherals team but I think I'll wait until you get back the replacement and try the new firmware and driver, incase some of the issues you mentioned may have been fixed.

    For those having errors with the software or similar issues to what sbausa is having, please try the new firmware and let me know if you still have any issues.

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    you have not missed aa thing..

    Hi sbausa,

    just wanted to say you did the right thing when you returned the galdius 2.. I did the same today..
    buying this mouse.. what a waste of time..

    and its quite incredible how long this issue lasts..

    do you think corsair M65 rgb pro will do a good job? or rival 700 is a better option?

    cheers!

    Antonio

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •