Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    ROG Enthusiast Array TheEternaL PC Specs
    TheEternaL PC Specs
    MotherboardAsus ROG Rampage V Edition 10
    ProcessorIntel Core i7-5930K
    Memory (part number)32GB HyperX Predator 8x4GB 2133Mhz
    Graphics Card #1Asus ROG Strix GTX 1080 Ti
    MonitorSamsung Odyssey G7
    Storage #2M.2 SSD Samsung 970 Pro 512GB
    CPU CoolerCostum EK Water Cooling
    CasePhanteks Enthoo Evolv X
    Power SupplyNext Buy Asus ROG Thor 850 Watt
    Keyboard Asus ROG Strix Flare
    Mouse Asus ROG Gladius II
    Headset Asus ROG Delta
    Mouse Pad Next Buy Asus ROG Balteus
    Headset/Speakers Next Buy Asus ROG Magnus
    Accessory #2 Asus ROG Aura Terminal
    Accessory #3 Speakers Edifier 2730DB
    TheEternaL's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    11
    Posts
    68

    1 long and 3 short signals

    Hello.
    At me today at reboot the speaker issued one long and three short signals thus after a signal post AA and on the screen there is no signal.
    With what it can be connected?
    What does 1 long and 3 short signals mean?

    After that, I took out the graphics card and put it back and it all started.
    Last edited by TheEternaL; 05-10-2017 at 11:41 PM.

  2. #2
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,384

    Hi TheEternal

    The one long beep with three short beeps is a gpu error, if everything is working ok it sounds like you solved the problem.

  3. #3
    ROG Guru: Brown Belt Array davemon50 PC Specs
    davemon50 PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY-DH72 (17") and Asus G752VT-DH74 (17")
    MotherboardAsus ROG LGA2011-v3 Rampage V Edition 10, x99 EATX
    ProcessorIntel Core i7-6950X Extreme 10-core 25MB Cache 3.0 GHz
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX Red DDR4 DRAM 64GB-4x16 3333 (CMK64GX4M4B3333C16R)
    Graphics Card #1Sapphire Nitro Radeon R9 Fury 4GB HBM Backplate
    Graphics Card #2Sapphire Nitro Radeon R9 Fury 4GB HBM Backplate
    Sound CardAsus SupremeFX Hi-Fi Audio DAC
    Monitor(2) Dell UltraSharp U2515H 25-inch monitors
    Storage #1(4) SSD's - Samsung 960 & 970 1TB M.2, Intel 535 480G, Intel 510 250G
    Storage #2(3) HDD's - Western Digital Caviar Black 2TB 3.5-in SATA III 64MB Cache
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H80
    CaseCorsair Obsidian Series 650D Black, ATX, Mid Tower
    Power SupplyCorsair Digital AXi-Series AX1200i (1200W) 80+ Platinum Rating
    Keyboard Logitech Wireless K360
    Mouse Logitech Wireless MX Anywhere 2
    Headset HyperX Cloud II
    OS Windows 10 Pro 64-Bit
    davemon50's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    48
    Posts
    1,126

    According to the RVE10 Owners Manual, that means "No VGA Detected". So I guess your card was just not seated correctly and is why replacing it fixed the problem. See attached from the manual.
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos BIOS Beeps.jpg  

    Davemon50

  4. #4
    ROG Enthusiast Array TheEternaL PC Specs
    TheEternaL PC Specs
    MotherboardAsus ROG Rampage V Edition 10
    ProcessorIntel Core i7-5930K
    Memory (part number)32GB HyperX Predator 8x4GB 2133Mhz
    Graphics Card #1Asus ROG Strix GTX 1080 Ti
    MonitorSamsung Odyssey G7
    Storage #2M.2 SSD Samsung 970 Pro 512GB
    CPU CoolerCostum EK Water Cooling
    CasePhanteks Enthoo Evolv X
    Power SupplyNext Buy Asus ROG Thor 850 Watt
    Keyboard Asus ROG Strix Flare
    Mouse Asus ROG Gladius II
    Headset Asus ROG Delta
    Mouse Pad Next Buy Asus ROG Balteus
    Headset/Speakers Next Buy Asus ROG Magnus
    Accessory #2 Asus ROG Aura Terminal
    Accessory #3 Speakers Edifier 2730DB
    TheEternaL's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    11
    Posts
    68

    Calle roan

    Quote Originally Posted by Nate152 View Post
    Hi TheEternal

    The one long beep with three short beeps is a gpu error, if everything is working ok it sounds like you solved the problem.
    Thanks.

    Quote Originally Posted by davemon50 View Post
    According to the RVE10 Owners Manual, that means "No VGA Detected". So I guess your card was just not seated correctly and is why replacing it fixed the problem. See attached from the manual.
    Thank you.
    Simply there is not present in Russian.
    And I'm here and so an interpreter.
    Bad as Asus do not think to do Manual in Russian.
    Last edited by TheEternaL; 05-11-2017 at 01:47 AM.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Hello

    Got a similar problem. Occasionally, one long and three short beeps sound but still it boots without any error or special POST code displayed I could notice so far.
    Reseating or similar is no further option anymore since I've done so much already. Also, the PC crashes (2nd GPU probably) when standing upright if I don't clock down the GPU compared to when it is laying on it's side or an open test bench on a table, running without any problems higher GPU clocks. No idea anymore other than it's a cooling problem of the 2nd GPU (2x Strix GTX 1080 Ti OC) but I can't notice any temperature problems read by any sensor!

    CPU is i7-6590X and MB is X99-E WS. Power supply is AX860i, also got an AX850 (older). No idea if one or both of them have any issues but at least none of them crash generally on full load.

    Would be sooo thankful for a solution since it's bothering me for over a year now, wasted so many days and weekss and nothing made anything really better or fixed at the end!

    Best regards

  6. #6
    New ROGer Array K3pler PC Specs
    K3pler PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix B450-I Gaming (BIOS v.3004)
    ProcessorAMD RYZEN 5 2600 (Zen+)
    Memory (part number)F4-3600C17-8GTZ (G.SKILL TridentZ) 2x8GB
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX760 2GB (actual)
    Graphics Card #2POWERCOLOR Radeon R9 280X TurboDuo (1st on system)
    MonitorACER ED242QR-Abidpx 24" 144Hz
    Storage #1TEAMGROUP L5 Lite 240GB + Emtec X150 240GB (Raid 0 ssd)
    Storage #2GIGABYTE M.2 PCIe SSD 128GB (OS disk)
    CPU CoolerAlpenföhn® Sella
    CaseKolink SATELLITE
    Power SupplyBITFENIX Formula Gold 550W
    Keyboard MITSAI C211 acap - as cheap as possible
    Mouse ASUS Cerberus Fortus
    Headset TRUST GXT 307 Ravu Gaming Headset
    Mouse Pad no branding allowed
    Headset/Speakers HP 2.0 (acap ~ as cheap as possible )
    OS MICROSOFT Windows 10 Enterprise x64 b.19041

    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Hi, i have that same issue 1 slong plus 3 short beeps beeps with white led stays on after post. This only happens with a the 1st start of the system, if i restart it goes away. I tried with 2 different GPUs and with the same output. This is odd.

    ASUS B450i Gaming

  7. #7
    ROG Guru: Green Belt Array UltraNEO* PC Specs
    UltraNEO* PC Specs
    Laptop (Model)Dell XPS 13
    MotherboardAsus Rampage V Edition 10
    ProcessorIntel i7-6850k
    Memory (part number)G.SKILL F4-3600C17Q-32GTZR
    Graphics Card #1Titan X (Pascal)
    Graphics Card #2Titan X (Pascal)
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q (x3)
    Storage #1Samsung 970 Pro 1TB NVMe
    Storage #2Samsung 860 Pro 1Tb (x4)
    CPU CoolerCustom Watercooled
    CaseCaseLabs SMA8
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Keyboard Paradise Custom
    Mouse Logitech G903
    Mouse Pad Logitech G840 XL
    Headset/Speakers ART SLA2 Linear Amp with JBL Control 5
    OS Win 10 Pro
    Network RouterPF Sense
    Accessory #1 Logitech Brio 4k
    Accessory #2 Logitech PowerPlay Game Pad
    UltraNEO*'s Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    48
    Posts
    605

    With my Asus VI Extreme Encore, I experience this randomly.
    Sometimes It simply works, other times it'll beep.. 1 long, 3 short.
    The system continues to load and windows appear. Anyone experienced this? LUL It's weird.
    ASUS ROG RVIE Encore| i9-10940x | Dominator Platinum 128GB 3333 MHz | EVGA RTX 2080 Ti SLI | Samsung 970 Pro 1TB NVMe (x3)
    WD Black 4TB | WD Black 6TB x2 | EVGA 1600 P2 | CaseLabs SMA8 | Custom Water Cooling | HWLabs Black Ice Nemesis GTX 560
    XSPC RX 480 v3 | XSPC D5 Vario x2 | EK Blocks | EK-RES X3 400 | BitsPower Fittings | GentleTypoon 1850 x12 | Corsair SP140 x8 | Lamptron CM615

    Twitch.tv/MsNikita | Twitter.com/MsNikitaTV | Instagram.com/MsNikitaTV | Reddit.com/r/MsNikitaTV

  8. #8
    ROG Guru: Orange Belt Array Super Gnome PC Specs
    Super Gnome PC Specs
    MotherboardROG Rampage VI Extreme Omega / ROG Crosshair VIII Formula
    ProcessorIntel® Core™ i9-9980XE / AMD 3950x
    Memory (part number)Corsair LPX Vengeance DDR4 2666MHz 128 GB / Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4-3200 32GB DDR4 3200MH
    Graphics Card #1Asus 2080 Turbo / Asus 2080 ti Turbo
    Graphics Card #2Asus 2080 Turbo / Asus 2080 ti Turbo
    MonitorJAPANNEXT JN-VT500UHD 4K 50-inch LCD
    Storage #1Crucial MX500 1 TB / Sabient SB-ROCKET-NVMe4-500
    Storage #2Samsung 970 Pro 1 TB / ADATA XPG SX5500 Pro 3D NAND NVMe Gen3x4 PCIe M.2
    CPU CoolerROG Ryujin 360 / NZXT Kraken X62
    CaseThermaltake View 71 TG / Thermaltake View 31
    Power SupplyCORSAIR AXi Series, AX1600i 1600 watt / Thermaltake Toughpower iRGB 1200 watt
    Accessory #1 Noctua 140mm 3000 RPM x 4 / Noctua 140 mm 3000 RPM x 2
    Accessory #2 Gigabyte GC-A 2WAY NVLINK RGB (3-slot) / ROG NVLINK Bridge 3-Slot A

    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    28
    Posts
    379

    Quote Originally Posted by UltraNEO* View Post
    With my Asus VI Extreme Encore, I experience this randomly.
    Sometimes It simply works, other times it'll beep.. 1 long, 3 short.
    The system continues to load and windows appear. Anyone experienced this? LUL It's weird.
    Oddly, for a couple weeks now, my Crosshair VI Formula does one beep (which means all is fine), and then a few seconds later follows up with one long four short beeps (which according to an old Asus manual means "Hardware component failure"). And yet it then starts and all is fine.

    Someone suggested reflashing the Bios to solve this. I'm not reflashing unless it's more than a glitch. It has to be a software glitch/error due to a coding error/oversight, but who knows what it is.
    Last edited by Super Gnome; 07-18-2020 at 02:52 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •