Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34
  1. #1
    ROG Enthusiast Array Celty2 PC Specs
    Celty2 PC Specs
    MotherboardAsus Crossfire Hero VI
    ProcessorRyzen 7 1700
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB 3600 F4-3600C16D-16GTZR
    Graphics Card #1ASUS GeForce GTX 970 STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5*
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS VE278
    Storage #1SAMSUNG 960 EVO M.2 500GB NVMe MZ-V6E500BW
    Storage #2HGST Deskstar NAS 3.5" 4TB
    CPU CoolerCorsair H110i GT
    CasePhanteks Eclipse P400S PH-EC416PSTG
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 850 G3
    Keyboard Corsair Strafe RGB Silent
    Mouse Corsair M65 RGB
    Headset Audio-Technica ATH-AD700 R
    OS Windows 10
    Network RouterNetgear R7000

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    25

    Hurray for 9945 beta bios, I am at 3600 MHz at last!

    With 1201 I was able to hit 3466ish, but never above that. With the new bios I finally got to my F4-3600C16D-16GTZSW rated 3600MHz with 16-16-16-16-36-1T. Took some doing, but what a treat.

    I need to get familiar with all these new settings that are available, but it should be a fun challenge.

    Thanks to AMD for the new AGESA and the Asus team for the new EUFI's!
    Last edited by Celty2; 05-20-2017 at 11:36 PM.

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    13
    Posts
    191

    Where can i download 9945 ?

  3. #3
    ROG: Sempai Array MeanMachine PC Specs
    MeanMachine PC Specs
    Laptop (Model)I enjoy my wife
    MotherboardCVFZ and CVI HERO
    ProcessorFX-9590 and Ryzen 7 1800X
    Memory (part number)CMD16GX3M2A1866C9 and CMD16GX4M2B3000C15 for Ryzen
    Graphics Card #1EVGA GTX980 SC for CVFZ
    Graphics Card #2EVGA GTX 1080 hybrid
    Graphics Card #3GTX 770 for phys x
    Sound CardMB
    MonitorHP w2408h
    Storage #1Samsung 840EVO 500GB and 960 M.2 pro
    Storage #2WD 300GB VelociRaptor X 3
    CPU CoolerCorsair H105, H110 and H115i
    CaseCorsair 750D and 780T
    Power SupplyCorsair AX-1200i and Antec 850 pro platinum
    Keyboard Logitech K800
    Mouse Razer Mamba
    Headset Corsair Vengeance 2100
    OS W7 Ultimate 64bit and W10 pro 64bit
    Network RouterBelkin N300
    MeanMachine's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    102
    Posts
    1,610

    Quote Originally Posted by jbasemoine View Post
    Where can i download 9945 ?
    http://www.mediafire.com/file/2stmu3...-ASUS-9945.zip
    We owe our existence to the scum of the earth, Cyanobacteria

    My other System Specs:

    MB:ASUS ROG Crosshair V Formula Z GPU:EVGA GTX 980 sc PSU:Corsair AX-1200i
    CPU:
    AMD FX-9590 Cooler: Corsair Hydro H105 Case: Corsair 750D

    Memory:Corsair Dominator Platinum@1866MHz x 16GB SSD:Samsung 500GB 840 EVO




  4. #4
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    13
    Posts
    191

    Thank for the bios file.

    I am using the following ram [Trident Z RGB] F4-3600C16D-16GTZR
    After updating the bios i can set my ram @ 3600 (using D.O.C.P standard) afer saving bios and reboting i imediatly get Beep from my pc speaker indicating it does not work and it turns down my ram to 2133.
    Setting all timers correctly manualy same reslut.
    Now i have set my ram to 3333 mhz (if not mistake) it does boot, but when i go to CPU Z i get only see the set timings, type of ram, the size of total ram, the channel settign "dual" but the NB frequency is black and nothing is displayed...

    When i boot my pc in the post reporting screen it says ram is @ 3333.
    But when i go to CMD and enter: wmic memorychip get speed
    it tells me ram is @ 1066

    Whem i put ram back @ 3200 (which it was running before) CpuZ shows NB frequentcy correctly running at 1586.8
    But Cmd (after commandline) yet again tells me ram is @ 1066
    Last edited by jbasemoine; 05-21-2017 at 01:40 AM.

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    75

    With 9945 and 4x8GB Samsung B, I can't do 3600Mhz with CL below 18.

  6. #6
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    75

    Quote Originally Posted by jbasemoine View Post
    Now i have set my ram to 3333 mhz (if not mistake) it does boot, but when i go to CPU Z i get only see the set timings, type of ram, the size of total ram, the channel settign "dual" but the NB frequency is black and nothing is displayed...
    ...
    But Cmd (after commandline) yet again tells me ram is @ 1066
    The BIOS has bugs. Memory frequencies above 3200Mhz do not display in CPU Z, but will display in other programs like HWINFO.

    Windows is unable to properly obtain the memory frequency with this bios and displays 1067Mhz for all frequencies.

  7. #7
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    14
    Posts
    261

    For people with the right chips it seems to be a wonder. But my Corsair Dominator Platinum 3200 mhz with Samsung E-die didn't benefit. I'm back on 1107. But it's good to see them making progress.
    Tired of trolls and mods that act like this platform has no problems and it's the users fault. Later.

  8. #8
    ROG Enthusiast Array Celty2 PC Specs
    Celty2 PC Specs
    MotherboardAsus Crossfire Hero VI
    ProcessorRyzen 7 1700
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB 3600 F4-3600C16D-16GTZR
    Graphics Card #1ASUS GeForce GTX 970 STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5*
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS VE278
    Storage #1SAMSUNG 960 EVO M.2 500GB NVMe MZ-V6E500BW
    Storage #2HGST Deskstar NAS 3.5" 4TB
    CPU CoolerCorsair H110i GT
    CasePhanteks Eclipse P400S PH-EC416PSTG
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 850 G3
    Keyboard Corsair Strafe RGB Silent
    Mouse Corsair M65 RGB
    Headset Audio-Technica ATH-AD700 R
    OS Windows 10
    Network RouterNetgear R7000

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    25

    Quote Originally Posted by jbasemoine View Post
    Thank for the bios file.

    I am using the following ram [Trident Z RGB] F4-3600C16D-16GTZR
    After updating the bios i can set my ram @ 3600 (using D.O.C.P standard) afer saving bios and reboting i imediatly get Beep from my pc speaker indicating it does not work and it turns down my ram to 2133.
    Setting all timers correctly manualy same reslut.
    Now i have set my ram to 3333 mhz (if not mistake) it does boot, but when i go to CPU Z i get only see the set timings, type of ram, the size of total ram, the channel settign "dual" but the NB frequency is black and nothing is displayed...

    When i boot my pc in the post reporting screen it says ram is @ 3333.
    But when i go to CMD and enter: wmic memorychip get speed
    it tells me ram is @ 1066

    Whem i put ram back @ 3200 (which it was running before) CpuZ shows NB frequentcy correctly running at 1586.8
    But Cmd (after commandline) yet again tells me ram is @ 1066
    I would suggest setting your AI Overclock Tuner to Default.
    Do not use DOCP.
    Do manual settings for timings, then do a save and reboot.
    Do manual dram voltage and SOC volts, save and reboot.
    Do manual memory frequency, save and reboot.

    Just for reference, to get to 3600, I needed these settings: 1.45V DRAM , SOC 1.15 ProcODT 60, 16-16-16-16-36-1T timing, CLDO_VDDP 965, trDRDsc_sm to a value of 1. Remember your numbers will likely need to be different. I boot without fail, and general use is stable. I am still trying to fiddle to get it to pass torture testing.

    And forget CPU-Z until it is updated. Use HWiNFO64.

  9. #9
    ROG Guru: Yellow Belt Array syldon PC Specs
    syldon PC Specs
    MotherboardAsus crosshair VII
    Processor2700X
    Memory (part number)G.Skill Trident Z 32GB DDR4 F4-4000C18Q-32GTZKW running at 3466 14-14-14-28
    Graphics Card #1MSI 1080
    Graphics Card #2MSI 1080
    Sound Cardon board
    MonitorAsus PB287Q X 2
    Storage #1480gb M2 samsung m961
    Storage #21tb 850 evo and 2tb 850 evo
    CPU Coolercorsair hydro 110i
    Casegeneric
    Power Supplytitanium 1600w platinum
    Keyboard corsair strafe
    Mouse logitech g700
    Headset logitech g930
    Mouse Pad corsair duo
    OS Windows 10 po
    Network RouterVirgin media super hub 2
    Accessory #1 https://imgur.com/KRQSu70
    syldon's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    11
    Posts
    180

    I tried this last night. I could not get my memory off the 2133 mark no matter what I threw at it. CMU32GX4M2C3200C16B corsair vengeance.

    I moved back to 1107. Thanks for the link though.

  10. #10
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    13
    Posts
    191

    Quote Originally Posted by Celty2 View Post
    I would suggest setting your AI Overclock Tuner to Default.
    Do not use DOCP.
    Do manual settings for timings, then do a save and reboot.
    Do manual dram voltage and SOC volts, save and reboot.
    Do manual memory frequency, save and reboot.

    Just for reference, to get to 3600, I needed these settings: 1.45V DRAM , SOC 1.15 ProcODT 60, 16-16-16-16-36-1T timing, CLDO_VDDP 965, trDRDsc_sm to a value of 1. Remember your numbers will likely need to be different. I boot without fail, and general use is stable. I am still trying to fiddle to get it to pass torture testing.

    And forget CPU-Z until it is updated. Use HWiNFO64.
    Thanks for you're reply.
    I have set all timing manually but no go (get the there is something beep from pc speaker).
    1.45V DRAM isn't that "dangerous"for the ram ? my ram runs at a preferd max of 1.35V (as far as i understand a higher voltage will damage it, but please take note that i'm quiet unexperiance with ram clocking).
    And besides CPU-Z i runned Time spy benchmark while ram was at 3433mhz and i hoped for a better score i was quite disapointed :S got same result as i got on 3200, when the benchmark was over under the full system spec list Memory speed was indicated as 0, so even 3d mark isn't able to read the current ram spead.
    After multiple test i was able to run the ram @3333 mhz and 3433 mhz, also under T2 i was able to run @ 3633 mhz (it culd also be 3666 mhz i forget which one it was) system seemd to run stable!

    Also cold boot up times whrere 6 seconds faster! which was really amazing 14 to 17 seconds (17 seconds with 3 sec post reporting, 14 seconds withou post reporting) normaly the cold boot up times 19 to 22 seconds on avarage! so there for me there was a nice change in te cold boot timings.

    For now i decided to flash back to 1201 bios, since all was more then stable for me with that bios, Can't wait for the new bios to become stable in hope DOCP will work proper or i can set mem to 3600, well everything higher then 3200 is a win
    Last edited by jbasemoine; 05-21-2017 at 01:28 PM.

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •