Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 11 to 20 of 34
  1. #11
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    79

    Per this post...

    http://www.overclock.net/t/1624603/r...#post_26106654

    There are two BIOS's 9943 and 9945. 9945 is apparently meant for motherboards with more than 16GB.

  2. #12
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    14
    Posts
    261

    I finally tried it and I had to set a slew of things manually that the BIOS should be able to read from the RAM (Thaiphoon can see it) but it's working and passing all tests now at 3200 mhz which is what it's rated at. Need those extra BIOS settings.

    What I don't understand is why the BIOS can read those timings and use them? Why did I have to read the Thaiphoon report and manually put them in? If Thaiphoon -- freeware -- can read them why can't the BIOS I paid for?

    Such a mess. But I'm glad my memory is up at least.
    Tired of trolls and mods that act like this platform has no problems and it's the users fault. Later.

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by entropic-remnants View Post
    I finally tried it and I had to set a slew of things manually that the BIOS should be able to read from the RAM (Thaiphoon can see it) but it's working and passing all tests now at 3200 mhz which is what it's rated at. Need those extra BIOS settings.

    What I don't understand is why the BIOS can read those timings and use them? Why did I have to read the Thaiphoon report and manually put them in? If Thaiphoon -- freeware -- can read them why can't the BIOS I paid for?

    Such a mess. But I'm glad my memory is up at least.
    What is thaiphoon? This? http://www.softnology.biz/files.html

  4. #14
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    14
    Posts
    261

    Quote Originally Posted by John Eichen View Post
    What is thaiphoon? This? http://www.softnology.biz/files.html
    Yes, sir, that's the one. I'm just using the freeware version.
    Tired of trolls and mods that act like this platform has no problems and it's the users fault. Later.

  5. #15
    untouched Array Praz's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    137
    Posts
    4,038

    Hello

    9943 works fine here. 3600MHz 14-14-14 1T.



    Click image for larger version. 

Name:	3600_1.jpeg 
Views:	53 
Size:	417.7 KB 
ID:	64753

  6. #16
    ROG Enthusiast Array Celty2 PC Specs
    Celty2 PC Specs
    MotherboardAsus Crossfire Hero VI
    ProcessorRyzen 7 1700
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB 3600 F4-3600C16D-16GTZR
    Graphics Card #1ASUS GeForce GTX 970 STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5*
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS VE278
    Storage #1SAMSUNG 960 EVO M.2 500GB NVMe MZ-V6E500BW
    Storage #2HGST Deskstar NAS 3.5" 4TB
    CPU CoolerCorsair H110i GT
    CasePhanteks Eclipse P400S PH-EC416PSTG
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 850 G3
    Keyboard Corsair Strafe RGB Silent
    Mouse Corsair M65 RGB
    Headset Audio-Technica ATH-AD700 R
    OS Windows 10
    Network RouterNetgear R7000

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    26

    Quote Originally Posted by Praz View Post
    Hello

    9943 works fine here. 3600MHz 14-14-14 1T.



    Click image for larger version. 

Name:	3600_1.jpeg 
Views:	53 
Size:	417.7 KB 
ID:	64753
    Can you share what your settings are to achieve 3600 stability?

  7. #17
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    with this version i got my 3600mhz to 3460 by just setting to docp standard. when switched to 3600mhz on the frequency list it did not boot. this is the fastest i have seen so far on my memory.
    CMK16GX4M4B3600C18

    http://www.corsair.com/en-gb/vengean...6gx4m4b3600c18

  8. #18
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    i am 3200 mhz my max too

    ME TOO MY CORSAIR VENGEANCE LED (WHITE) 3200MHZ 4X8 ALL FOUR are stable and purring thank you 9945 beta!!

  9. #19
    ROG Member Array prudovik PC Specs
    prudovik PC Specs
    MotherboardASUS RAMPAGE IV FORMULA BIOS v 4403
    ProcessorCore i7 3930К @4500MHz
    Memory (part number)Samsung M378B5273DH0-CH9 4x4GB 10-12-10-30-2T@2133MHz
    Graphics Card #1ASUS GTX780-DC2OC-3GD5
    Graphics Card #2ASUS GTX780-DC2OC-3GD5
    Sound CardAsus Xonar Xense
    Monitor3xDell U2715H, Sony KDL-50W817B
    Storage #1Samsung 840 Pro 256GB + OCZ VERTEX 4 256GB + ST3000DM001-9YN166
    Storage #2BD-RE LG BH16NS40
    CPU CoolerEK-Supremacy + EK-FC780 GTX DCII + Koolance PMP-450 + EK-D5 X-RES TOP 140 + Watercool MO-RA3 9x120 L
    CaseNZXT Phantom 820
    Power SupplySeasonic X-1250 (SS-1250XM)
    Keyboard ASUS STRIX TACTIC PRO (Cherry MX Black)
    Mouse a4tech Bloody V7
    Headset Sennheiser PC 350 Xense Edition
    Mouse Pad ROCCAT Sense Glacier Blue
    Headset/Speakers receiver: Yamaha RX-V667, front & center: Dali 3x LCR , rear: Lector 2, sub: REL T5
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterZyXEL Keenetic Ultra
    Accessory #1 Zalman ZM-MFC3
    Accessory #2 Gelid SpeedTouch 6
    Accessory #3 Logitech G27
    prudovik's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    11

    With 9945 memory always run at CR1, whether i choose CR2 in BIOS.

  10. #20
    ROG Enthusiast Array Frostie36 PC Specs
    Frostie36 PC Specs
    MotherboardCrosshair VII Hero X470 WiFi
    ProcessorRyzen 2700x
    Graphics Card #1Evga 1080TI FE
    Sound CardCreative X-Fi pcie
    MonitorAsus VG278QR
    Storage #1Samsung 840 Pro 256mb
    Storage #2Samsung 850 Evo 1TB
    CPU CoolerNoctua NH-U12S SE AM4
    CaseHAF 932 Advance
    Power SupplySilverstone Strider 1000w
    Keyboard Logitech g15 v2
    Mouse Logitech G502
    Headset/Speakers Creative Headphones
    OS Windows 10 Pro X64
    Network RouterNetgear WNDR4500

    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Are any of you lot running 32gb with memory speeds 3000+? I'm holding off on building a new ryzen setup until I know for sure it's possible to reach 3000mhz (2933 like I use on my z170 intel board would be acceptable as well) or above with 32gb installed.

Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •