Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 13 of 13
  1. #11
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,254

    If you're getting the 55 QCODE with memory at 2133MHz, then try reseating your memory or loosening the screws for your heatsink a little.

  2. #12
    ROG Guru: Orange Belt Array sdmf74 PC Specs
    sdmf74 PC Specs
    Laptop (Model)N/A
    MotherboardMAXIMUS IX FORMULA
    ProcessorI7 7700K
    Memory (part number)F4-3600C16Q-32GTZR
    Graphics Card #1GTX 980TI K|NGP|N
    Graphics Card #2N/A
    Graphics Card #3N/A
    Graphics Card #4N/A
    Sound CardON BOARD
    MonitorASUS PG279Q, BENQ XL2420TE, HISENSE 55H9F
    Storage #1SAMSUNG 960 PRO M.2 512GB
    Storage #2SAMSUNG 970 EVO PLUS 1TB, SAMSUNG 850 PRO 512GB, SAMSUNG 850 EVO 1TB
    CPU CoolerEK VELOCITY RGB
    CaseCASELABS MERLIN SM8 (2 TONE)
    Power SupplyEVGA 1300G2 SUPERNOVA
    Keyboard WOOTING ONE, DUCKY ONE TKL RGB
    Mouse LOGITECH G PRO HERO
    Headset SENNHESIER G4ME ZERO
    Mouse Pad REFLEX LAB XXXL
    Headset/Speakers KLIPSCH PRO MEDIA 2.1
    OS WINDOWS 10 PRO
    Network RouterASUS RT-AC86U, ASUS RT-AC68U
    sdmf74's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    27
    Posts
    301

    I assume he has it figured out by now since he hasn't posted in a while. It seems alot of people are getting code 55 on this format with DDR4. I'm sure once bios' mature the issue will go away.
    Many people have mentioned Mode 1 fixing the issue. Also manual tuning instead of using XMP is best. I set my 3600mhz ram to mode 1 and 1.4v and the issue resolved, I haven't had a code 55 for over a month now at 3866mhz and tight timings.
    ASUS Maximus 9 Formula, Intel I7 7700k, EVGA GeForce GTX 980Ti K|ngP|n, G Skill Trident Z RGB 3600 32GB
    EVGA supernova 1300G2, EK Velocity RGB, Samsung 970 evo plus 1tb, 960 pro 512gb(OS), 850 EVO 1tb, 850 Pro 512gb,
    Asus PG279Q 165HZ, BenQ 144hz, Hisense 55h9f, Windows 10 pro

  3. #13
    ROG Guru: Orange Belt Array sdmf74 PC Specs
    sdmf74 PC Specs
    Laptop (Model)N/A
    MotherboardMAXIMUS IX FORMULA
    ProcessorI7 7700K
    Memory (part number)F4-3600C16Q-32GTZR
    Graphics Card #1GTX 980TI K|NGP|N
    Graphics Card #2N/A
    Graphics Card #3N/A
    Graphics Card #4N/A
    Sound CardON BOARD
    MonitorASUS PG279Q, BENQ XL2420TE, HISENSE 55H9F
    Storage #1SAMSUNG 960 PRO M.2 512GB
    Storage #2SAMSUNG 970 EVO PLUS 1TB, SAMSUNG 850 PRO 512GB, SAMSUNG 850 EVO 1TB
    CPU CoolerEK VELOCITY RGB
    CaseCASELABS MERLIN SM8 (2 TONE)
    Power SupplyEVGA 1300G2 SUPERNOVA
    Keyboard WOOTING ONE, DUCKY ONE TKL RGB
    Mouse LOGITECH G PRO HERO
    Headset SENNHESIER G4ME ZERO
    Mouse Pad REFLEX LAB XXXL
    Headset/Speakers KLIPSCH PRO MEDIA 2.1
    OS WINDOWS 10 PRO
    Network RouterASUS RT-AC86U, ASUS RT-AC68U
    sdmf74's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    27
    Posts
    301

    Quote Originally Posted by ficel666 View Post
    Hello I come back, again the same problem impossible to use 2 RAM (2*8go ddr4 3000), I tried all the settings given on the forum, its walking 3 or 4 days and after the problem comes back, Qled 55 , CC, with 1 ram no problem, please asus fix the probleme please new bios
    Try bios 1009 (assuming this is the correct bios for your motherboard) it worked for me no code 55 using xmp any longer as long as you set to Mode 1
    Last edited by sdmf74; 08-06-2017 at 04:11 PM.
    ASUS Maximus 9 Formula, Intel I7 7700k, EVGA GeForce GTX 980Ti K|ngP|n, G Skill Trident Z RGB 3600 32GB
    EVGA supernova 1300G2, EK Velocity RGB, Samsung 970 evo plus 1tb, 960 pro 512gb(OS), 850 EVO 1tb, 850 Pro 512gb,
    Asus PG279Q 165HZ, BenQ 144hz, Hisense 55h9f, Windows 10 pro

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •