Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 43

Hybrid View

  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    21

    Dolby DTS/DD on Windows 10 - 15063.332- How ? When ?

    So, microsoft seems to have fixed the dolby encoding with last update, that's what they claim, that's what people with other audio solutions are reporting. Even modders of the realtek drivers can get it to work now and everybody seems to agree the issue is FIXED.

    Myself, I still can't get DTS or DD output over optical with that board...Uninstalled, reinstalled latest drivers and still no good.

    Anybody was able to get it working with the latest Win10 build + C6H ? How ?
    Last edited by virpz; 05-27-2017 at 07:16 PM. Reason: windows 10 creators, asus feature not working, dolby DTS not available, DTS enconding no good

  2. #2
    ROG Member Array PcZoneExtra PC Specs
    PcZoneExtra PC Specs
    MotherboardCorsair hero 6
    ProcessorRyzen 1600x
    Graphics Card #1Gtx 970
    Sound CardSoundblaster z
    MonitorHp 27xi
    Storage #1Hyperx fury 240gb
    Storage #2Toshiba hp 3TB
    CPU CoolerThermaltake silent pro 12
    CaseKolink punisher
    Power SupplyLc power 650w
    Keyboard Logitech g910
    Mouse Zl50 sniper
    Headset Steelseries sibwria elite prism
    Mouse Pad Razer fireflay
    Headset/Speakers Logitech z5500
    OS Win 10 x64 pro
    Network RouterHuawei b315s

    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    18

    Angry Same problem here

    Yeah i also wonder the same thing, i own logitech z5500, using toslink cable i cannot choose DTS connect or DD, Maybe this board dosent support DTS connect?? But this will be shame for that money

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    21

    Quote Originally Posted by PcZoneExtra View Post
    Yeah i also wonder the same thing, i own logitech z5500, using toslink cable i cannot choose DTS connect or DD, Maybe this board dosent support DTS connect?? But this will be shame for that money
    Well, I remember this board having DTS as a feature, the DVD has DTS apo among it's installation files, it has been stated by asus reps that this board should support DTS.
    I hope ASUS not to play dumb on this one... The Rampage V Extreme was really extremely overmilked board, really disappointing... now this one is taking ages to get a decent bios and driver update.

  4. #4
    ROG Enthusiast Array dAlexis PC Specs
    dAlexis PC Specs
    MotherboardCrosshair VI (X370)
    Processor1800X
    Memory (part number)CMK64GX4M4A2400C16
    Graphics Card #1RX Vega 64
    Sound CardSB ZxR
    CPU CoolerCorsair H110i
    CaseObsidian 900D
    Power SupplyAX 1500
    Keyboard Roccat Talk FX
    Mouse Roccat Nyth
    Headset Roccat XTD Analog 5.1
    OS Win 10 Pro
    dAlexis's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    25

    I asked customer support in Russia, and they told me, that DTS is impossible. Seems 2 me, they are wrong. Some sort of hack 4 the drivers should be present, but no mind, which exactly. Due 2 this, SB ZxR is in the system now. This card was working strange with AURA on, but now it's off and no problem.

  5. #5
    New ROGer Array Marsvin PC Specs
    Marsvin PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VI Hero
    ProcessorAMD Ryzen 5 - 1600X
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1Gigabyte GV-R795WF3-3GD. Waiting for Vega.
    Monitor27" + 24" Samsung monitors @ FullHD + TV-Tuner
    Storage #1Samsung SSD 840 Evo 500 GB
    Storage #2All HDD's is Toshiba 7.200K: 6 TB + 5 TB + 2 x 3 TB.
    CPU CoolerNoctua NH-D15
    CaseFractal Design Refine R5 Black - Window
    Power SupplyCorsair RM850x
    Keyboard Logitech K800
    Mouse Logitech Performance MX
    OS Win 10 x64

    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I am getting DTS on my old Sony DAV-S550 surround reciever with VLC.
    In VLC make sure to select tools, Preferences, Show settings, ALL (Bottom left corner), Audio, "Use S/PDIF when available".

    On my old MB 970 Pro with FX-8350 VLC would sometimes stutter with this setting on when playing video with "AC-3 DD5.1 / Dolby Digital" through TOSLINK. If that happend then I turned S/PDIF off in VLC.

    Running WIN 10 x64 Pro version 1703 (OS Build 15063.296), VLC 2.2.6 x64, C6H, Ryzen 5 1600X, Sounddrivers "High Definition Audio Device": Microsoft - 17-03-2017 - 10.0.15063.0.

    Edit: Just had an update for Win 10. Now on WIN 10 x64 Pro version 1703 (OS Build 15063.332). No problems with DTS and DD in VLC through Toslink (Optical) with S/PDIF enabled in VLC.
    Last edited by Marsvin; 05-31-2017 at 08:48 PM.

  6. #6
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    13
    Posts
    194

    uuuh it might just be me, but as far as i understand from multiple website's this board does not support DTS or dd with the onboard sound card, also nowhere in the audio drivers/programmas i see DTS or DD.

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    21

    Quote Originally Posted by jbasemoine View Post
    uuuh it might just be me, but as far as i understand from multiple website's this board does not support DTS or dd with the onboard sound card, also nowhere in the audio drivers/programmas i see DTS or DD.
    This definitely support DTS,s in fact almost every realtek chip launched in the last 10 years is capable. Now, inside the driver folder there is a program called DTS APO, if you you have the likes of windows 7 it works, it is just ASUS that seems to be really lazy nowdays with a board that has been launched only 3 months ago.


    @jbasemoine

    With the drivers provided by asus, can you select DTS as the default format under sound proprieties in Windows ?

    If my memory serves me well all the ROG boards ever launched had DTS/DD, it would be a shame to not include these with the C6H.

    I want DTS plus the likes of sonic radar. Hacked drivers have received an update at the same day microsoft got its side of the issue fixed.
    Last edited by virpz; 06-01-2017 at 06:36 AM.

  8. #8
    ROG Member Array PcZoneExtra PC Specs
    PcZoneExtra PC Specs
    MotherboardCorsair hero 6
    ProcessorRyzen 1600x
    Graphics Card #1Gtx 970
    Sound CardSoundblaster z
    MonitorHp 27xi
    Storage #1Hyperx fury 240gb
    Storage #2Toshiba hp 3TB
    CPU CoolerThermaltake silent pro 12
    CaseKolink punisher
    Power SupplyLc power 650w
    Keyboard Logitech g910
    Mouse Zl50 sniper
    Headset Steelseries sibwria elite prism
    Mouse Pad Razer fireflay
    Headset/Speakers Logitech z5500
    OS Win 10 x64 pro
    Network RouterHuawei b315s

    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    18

    We need officisl statement

    Does anyone of offical pepole read this forum so we can get statement, that is supported or not? Or is it driver issue??

  9. #9
    ROG Enthusiast Array dAlexis PC Specs
    dAlexis PC Specs
    MotherboardCrosshair VI (X370)
    Processor1800X
    Memory (part number)CMK64GX4M4A2400C16
    Graphics Card #1RX Vega 64
    Sound CardSB ZxR
    CPU CoolerCorsair H110i
    CaseObsidian 900D
    Power SupplyAX 1500
    Keyboard Roccat Talk FX
    Mouse Roccat Nyth
    Headset Roccat XTD Analog 5.1
    OS Win 10 Pro
    dAlexis's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    25

    Quote Originally Posted by PcZoneExtra View Post
    Does anyone of offical pepole read this forum so we can get statement, that is supported or not? Or is it driver issue??
    Seems 2 me, that it's not a driver, but DTS licensing issue. Looks like, that Realtek is too gredy, but the result with cracked drivers is not too good for them. 4 me it's not very important, I have ZxR DTS encoder. Strange, but DTS encoder is present in the disk fro MB

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    21

    Quote Originally Posted by dAlexis View Post
    Seems 2 me, that it's not a driver, but DTS licensing issue. Looks like, that Realtek is too gredy, but the result with cracked drivers is not too good for them. 4 me it's not very important, I have ZxR DTS encoder. Strange, but DTS encoder is present in the disk fro MB
    It was a SO issue, now it is a driver/licensing issue.

    It is really simple - if you can't select dts under your digital output properties then it is not working.

    I can enable DTS under the supremeFX audio settings ONLY if I use the cracked drivers that are around.

    Now, it seems like if asus Reps are choosing to NOT awsner to this driver issue.



Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •