Results 1 to 10 of 119

Threaded View

  1. #35
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    13
    Posts
    132

    Quote Originally Posted by 8ball1986 View Post
    Hey Guys,

    at the weekend my new Zenith Extreme Board and my Threadripper 1950x arrived. I put everything in my Computer and the Problems began.
    I installed Windows 10 Pro 64 Bit from the scratch include all updates. installed latest Drivers from Asus page. Installed some games.
    I started a Game (Rainbow Six Siege) and while loading the game my Sound in the Headset was Scratching and the whole System was lagging. In other games the same (for example: PUBG. Call of Duty WW2 beta, Call of Duty IW...)
    If my CPU is under load (above 40%) my whole System is laggy and the Sound is Scratching. Temperature is in Max at 55 ° Celsius
    My System contains of:
    Threadripper 1950x
    Zenith Extreme
    Thermaltake Water 3.0 360 Riing
    8x G Skill Ripjaws F4-2800C16-4GRK
    Grafik Zotac GTX 1080Ti AMP Extreme
    Samsung SSD 960 EVO 250GB
    Powersupply Enermax MaxRevo 1500 Watts
    BIOS Rev. 0801

    I read about the Problem in different Comunitys and nobody has a solution. anybody here who can help?
    Did you install AI-Suite from the USB-stick or the driver download page?

    to fix it:

    Open CMD as an administrator

    run:
    bcdedit /enum

    if you see 'useplatformclock' set to true then run thats your problem (HPET is in use)

    I ran:
    bcdedit /set useplatformclock false

    bcdedit /deletevalue useplatformclock
    reboot computer.

    A good source of information regarding OC and things in general (CPU/memory) is http://www.overclock.net/t/1636566/a...ocking-support

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •