Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 21 to 30 of 50
  1. #21
    ROG Enthusiast Array VRBabe81 PC Specs
    VRBabe81 PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI Hero X370
    ProcessorAMD Ryzen 7 1800X
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 Ti SC2 Hybrid
    Monitor22" LG 1080p
    Storage #1SAMSUNG 850 EVO 500gb
    Storage #2SEAGATE 2TB 7200RPM
    CPU CoolerCORSAIR H100i V2 AIO
    CaseFRACTAL DESIGN DEFINE R5 Titanium
    Power SupplyCORSAIR HX850W 80+ Platinum
    Keyboard MICROSOFT
    Mouse ALIENWARE
    Headset SONY H.ear On MDR-100ABN Pink
    Mouse Pad ALIENWARE
    OS MICROSOFT Windows 10 Pro
    Accessory #1 OCULUS Rift With Touch
    VRBabe81's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    66

    Anyone wanna check out my stats to see if I'm doing anything wrong or can improve please.

    Edit: Added new photo of cpu and memory stats from hwinfo64

    Click image for larger version. 

Name:	19875724_1905623773038412_874847228_o.jpg 
Views:	5 
Size:	120.0 KB 
ID:	66483
    Last edited by VRBabe81; 08-05-2017 at 12:19 PM. Reason: Added photo

  2. #22
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I am having an issue with my Ryzen 7 1700, my Asus C6H and the kit F4-3200C14D-16GFX. I cannot get pass and training, it always gives me an F9 error and defaults the ram to 2400 16-16-16-16-39. I have used the profiles, done manual settings (14-14-14-14-34 and even 48 with and without it) set to 1T, disabled power down and gear down mode (tried them both ways), set my volts to 1.35 (reg and boot), and adjusted the CBS options too. It always gives me an F9 error and never sets to 3200 14-14-14-14-34 1.35v. Before I forget I set ProcODT to 60 (once only in CBS then also on mem tweaks).

    Now. I am on Bios 1403. I am a very very sad panda. Is there anything else I can try or just give up cuz it could me a memory controller issue ?

  3. #23
    ROG Guru: Yellow Belt Array andyliu PC Specs
    andyliu PC Specs
    MotherboardCrosshair VI Hero
    ProcessorAMD Ryzen 7 1700X
    Memory (part number)(32GB) 2*F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1EVGA 980 FTW
    Storage #1Samsung Evo 850 500GB
    Storage #2Mushkin Enhanced ECO3 480GB
    CPU CoolerCorsair H105
    CaseMastercase Maker 5
    Power SupplyThermaltake TOUGHPOWER 750W
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G502
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS RT-AC3100 + PCE-AC88
    Accessory #1 1701(3.9 1.352v_llc3_3200) https://pastebin.com/PzEezvHU
    Accessory #2 bios 1501 (3.9Ghz, 1.352v) setting: https://pastebin.com/fDLrXHLM

    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    14
    Posts
    145

    Quote Originally Posted by makkusu View Post
    I am having an issue with my Ryzen 7 1700, my Asus C6H and the kit F4-3200C14D-16GFX. I cannot get pass and training, it always gives me an F9 error and defaults the ram to 2400 16-16-16-16-39. I have used the profiles, done manual settings (14-14-14-14-34 and even 48 with and without it) set to 1T, disabled power down and gear down mode (tried them both ways), set my volts to 1.35 (reg and boot), and adjusted the CBS options too. It always gives me an F9 error and never sets to 3200 14-14-14-14-34 1.35v. Before I forget I set ProcODT to 60 (once only in CBS then also on mem tweaks).

    Now. I am on Bios 1403. I am a very very sad panda. Is there anything else I can try or just give up cuz it could me a memory controller issue ?
    are you also overclocking CPU as well? if so, just try oc the ram by itself first and have everything else on default.
    have you tried 1 stick at a time? could be issue with ram itself. and I will say just try manually set frequency between 2400 - 3200 and see what works for you. (or use different DOCP setting to see what frequency the ram is comfortable with first)
    dont bother with other setting yet, just let it auto train.
    make sure the dram voltage is actually 1.35 when you enter bios.
    Last edited by andyliu; 08-01-2017 at 02:29 PM.

  4. #24
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by andyliu View Post
    are you also overclocking CPU as well? if so, just try oc the ram by itself first and have everything else on default.
    have you tried 1 stick at a time? could be issue with ram itself. and I will say just try manually set frequency between 2400 - 3200 and see what works for you. (or use different DOCP setting to see what frequency the ram is comfortable with first)
    dont bother with other setting yet, just let it auto train.
    make sure the dram voltage is actually 1.35 when you enter bios.
    Hey! Thank you for the reply and the ideas. Here is what I have tried:
    1) I have loaded all my default settings and only tried OCing the RAM alone without my CPU OC.
    2) Clear CMOS/drain PSU power
    3) Resit the ram
    4) Set it it 2666 16-16-16-39 1.35V and the ram would still fail to train and set to 2666 (sycn boot v with ram v)
    5) USB Flash back to 1501, no luck there either.

    Btw I am using dimm slots A2 and B2(the gray ones, the second and last if you look from the cpu socket to the edge of the board).

    I have not tried 1 stick at a time yet. I am going to try that when my will comes back. I am pretty bummed down atm. But thanks for the reply and the ideas, they are greatly appreciated.

    EDIT 1:
    andyliu thank you so much for suggesting trying one stick at a time. I don't know why I did not do this to begin with. It was staring at me all this time but it didnt register on my head until I tested the second stick and it did not post. Then in my head i remember a detail I was seeing all this time... the bios only registered 8xxxMB of memory... all this time.
    One stick took the 3200 profile with no problems at all. Thank you again, going to return this kit.
    Last edited by makkusu; 08-01-2017 at 10:08 PM.

  5. #25
    ROG Guru: Yellow Belt Array andyliu PC Specs
    andyliu PC Specs
    MotherboardCrosshair VI Hero
    ProcessorAMD Ryzen 7 1700X
    Memory (part number)(32GB) 2*F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1EVGA 980 FTW
    Storage #1Samsung Evo 850 500GB
    Storage #2Mushkin Enhanced ECO3 480GB
    CPU CoolerCorsair H105
    CaseMastercase Maker 5
    Power SupplyThermaltake TOUGHPOWER 750W
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G502
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS RT-AC3100 + PCE-AC88
    Accessory #1 1701(3.9 1.352v_llc3_3200) https://pastebin.com/PzEezvHU
    Accessory #2 bios 1501 (3.9Ghz, 1.352v) setting: https://pastebin.com/fDLrXHLM

    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    14
    Posts
    145

    Quote Originally Posted by makkusu View Post
    Hey! Thank you for the reply and the ideas. Here is what I have tried:
    1) I have loaded all my default settings and only tried OCing the RAM alone without my CPU OC.
    2) Clear CMOS/drain PSU power
    3) Resit the ram
    4) Set it it 2666 16-16-16-39 1.35V and the ram would still fail to train and set to 2666 (sycn boot v with ram v)
    5) USB Flash back to 1501, no luck there either.

    Btw I am using dimm slots A2 and B2(the gray ones, the second and last if you look from the cpu socket to the edge of the board).

    I have not tried 1 stick at a time yet. I am going to try that when my will comes back. I am pretty bummed down atm. But thanks for the reply and the ideas, they are greatly appreciated.

    EDIT 1:
    andyliu thank you so much for suggesting trying one stick at a time. I don't know why I did not do this to begin with. It was staring at me all this time but it didnt register on my head until I tested the second stick and it did not post. Then in my head i remember a detail I was seeing all this time... the bios only registered 8xxxMB of memory... all this time.
    One stick took the 3200 profile with no problems at all. Thank you again, going to return this kit.
    np, I am just lucky enough to have all 4 sticks working for me :P good luck on your new kits

  6. #26
    ROG Guru: Orange Belt Array AQUASTEVAE PC Specs
    AQUASTEVAE PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI EXTREME
    ProcessorRyzen 7 1700
    Memory (part number)32gb GSkill FlareX 3200mhzC14
    Graphics Card #1GIGABYTE 1080 ti EXTREME
    Monitor55" UHDR 4K TV
    Storage #1SAMSUNG 960 EVO M.2 NVME 500GB
    Storage #2SAMSUNG 951 M.2 PCIe AHCI 512GB
    CPU CoolerNZXT kRAKEN X62
    CaseCOOLERMASTER MAKER 5T
    Power SupplyCORSAIR RM850X
    Keyboard LOGITECH K850 WIRELESS BACKLIT
    Mouse LOGITECH M570 TRACKBALL WIRELESS
    Headset 2.4GHz Wireless Headphones with Detachable Mic and Rechargeable Battery
    Mouse Pad LOLOLOLOLOLOL....
    Headset/Speakers VIZIO SOUND BAR, SUBWOOFER AND SURROUND SPEAKERS
    OS WIN 10 PRO
    AQUASTEVAE's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    11
    Posts
    374

    too many people are using different cpu's. One person is using an 1800x, someone else a 1700 and another 1700x. We should have threads for each, without the others on it. It would be a lot easier for like builders to share info.
    CoolerMaster Maker 5T - ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - 55-inch UHD 4k Display - AMD Ryzen 7 1700 - NZXT Kraken X62 - 7 CoolerMaster/NZXT RGB Case Fans W/ HUE+ - Gigabyte AORUS 1080 TI EXTREME - 32GB GSkill FlareX 3200Mhz DDR4 - Samsung 960 EVO M.2 NVMe 500GB - Samsung 951 M.2 AHCI 512GB - Samsung EVO 840 1TB SSD - Crucial MX100 SATA 3 500GB SSD - WD BLUE 8TB HDD - Logitech K350 wireless wave keyboard - Logitech M570 wireless trackball - Dual booting WIN 10 Pro Fall Creators Edition

  7. #27
    ROG Enthusiast Array VRBabe81 PC Specs
    VRBabe81 PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI Hero X370
    ProcessorAMD Ryzen 7 1800X
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 Ti SC2 Hybrid
    Monitor22" LG 1080p
    Storage #1SAMSUNG 850 EVO 500gb
    Storage #2SEAGATE 2TB 7200RPM
    CPU CoolerCORSAIR H100i V2 AIO
    CaseFRACTAL DESIGN DEFINE R5 Titanium
    Power SupplyCORSAIR HX850W 80+ Platinum
    Keyboard MICROSOFT
    Mouse ALIENWARE
    Headset SONY H.ear On MDR-100ABN Pink
    Mouse Pad ALIENWARE
    OS MICROSOFT Windows 10 Pro
    Accessory #1 OCULUS Rift With Touch
    VRBabe81's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    66

    Quote Originally Posted by AQUASTEVAE View Post
    too many people are using different cpu's. One person is using an 1800x, someone else a 1700 and another 1700x. We should have threads for each, without the others on it. It would be a lot easier for like builders to share info.
    I agree with you as I'd like others with the same specs as myself so that they can check my bios and voltages cos I've been having really weird problems since I built my rig. x

  8. #28
    ROG Enthusiast Array VRBabe81 PC Specs
    VRBabe81 PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI Hero X370
    ProcessorAMD Ryzen 7 1800X
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 Ti SC2 Hybrid
    Monitor22" LG 1080p
    Storage #1SAMSUNG 850 EVO 500gb
    Storage #2SEAGATE 2TB 7200RPM
    CPU CoolerCORSAIR H100i V2 AIO
    CaseFRACTAL DESIGN DEFINE R5 Titanium
    Power SupplyCORSAIR HX850W 80+ Platinum
    Keyboard MICROSOFT
    Mouse ALIENWARE
    Headset SONY H.ear On MDR-100ABN Pink
    Mouse Pad ALIENWARE
    OS MICROSOFT Windows 10 Pro
    Accessory #1 OCULUS Rift With Touch
    VRBabe81's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    66

    @aeonconcepts How did you manage to take screenshots of your bios please?

  9. #29
    ROG Guru: Yellow Belt Array andyliu PC Specs
    andyliu PC Specs
    MotherboardCrosshair VI Hero
    ProcessorAMD Ryzen 7 1700X
    Memory (part number)(32GB) 2*F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1EVGA 980 FTW
    Storage #1Samsung Evo 850 500GB
    Storage #2Mushkin Enhanced ECO3 480GB
    CPU CoolerCorsair H105
    CaseMastercase Maker 5
    Power SupplyThermaltake TOUGHPOWER 750W
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G502
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS RT-AC3100 + PCE-AC88
    Accessory #1 1701(3.9 1.352v_llc3_3200) https://pastebin.com/PzEezvHU
    Accessory #2 bios 1501 (3.9Ghz, 1.352v) setting: https://pastebin.com/fDLrXHLM

    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    14
    Posts
    145

    Quote Originally Posted by VRBabe81 View Post
    @aeonconcepts How did you manage to take screenshots of your bios please?
    usb stick + f12 in UEFI

    Quote Originally Posted by AQUASTEVAE View Post
    too many people are using different cpu's. One person is using an 1800x, someone else a 1700 and another 1700x. We should have threads for each, without the others on it. It would be a lot easier for like builders to share info.
    It's thread for memory O.C. , and this particular set of ram is first and only advertised for AM4. So I think it's ok to have 1 thread for it.
    After all 1st. gen Ryzen are practically the same CPU with different binning (if my info is correct)
    it's done with FBS @ 100 Mhz, so basically your luck with the memory controller.
    It's def a good idea to have ppl list their spec so other ppl can help, share or search quickly.
    Last edited by andyliu; 08-05-2017 at 04:07 PM.

  10. #30
    ROG Enthusiast Array VRBabe81 PC Specs
    VRBabe81 PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VI Hero X370
    ProcessorAMD Ryzen 7 1800X
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 Ti SC2 Hybrid
    Monitor22" LG 1080p
    Storage #1SAMSUNG 850 EVO 500gb
    Storage #2SEAGATE 2TB 7200RPM
    CPU CoolerCORSAIR H100i V2 AIO
    CaseFRACTAL DESIGN DEFINE R5 Titanium
    Power SupplyCORSAIR HX850W 80+ Platinum
    Keyboard MICROSOFT
    Mouse ALIENWARE
    Headset SONY H.ear On MDR-100ABN Pink
    Mouse Pad ALIENWARE
    OS MICROSOFT Windows 10 Pro
    Accessory #1 OCULUS Rift With Touch
    VRBabe81's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    66

    Quote Originally Posted by andyliu View Post
    usb stick + f12 in UEFI.
    Thanks for that andyliu I can now save screenshots of my bios I'll try it on my board crosshair vi hero sometime.

Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •