Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 62

Hybrid View

  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Strix b350-f Gaming

    I've built myself a ryzen 1800x, Strix b350f gaming, G Skill f4-3200c14 16 gtz.
    Updated bios, so ram running at 3200mhz 14.14.14.34 no problem. I cannot get the motherboard to hold multiplyer of anything above 38.5.
    Every time I set it to 40 or 41, it just boot to 38.5. Any ideas?

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk
    Last edited by ginnus21; 06-10-2017 at 05:08 PM.

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Also when I go to register the serial number it says its already been used! It's definitely not second hand or refurbished.

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    50

    Did yo increase vcore and other voltages?

    Also watch these 2 videos. Very enlightning
    https://www.youtube.com/watch?v=pBmVf0S4UDs&t=911s
    https://www.youtube.com/watch?v=vZgpHTaQ10k&t=216s

  4. #4
    ROG Guru: Black Belt Array Korth PC Specs
    Korth PC Specs
    MotherboardASUS X99 R5E (BIOS2101/1902)
    ProcessorHaswell-EP E5-1680-3 SR20H/R2 (4.4GHz)
    Memory (part number)Vengeance LPX 4x8GB SS DDR4-3000 (CMK32GX4M4C3000C15)
    Graphics Card #1NVIDIA Quadro GP100GL/16GB, 16xPCIe3, NVLink1 (SLI-HB)
    Graphics Card #2NVIDIA Quadro GP100GL/16GB, 16xPCIe3, NVLink1 (SLI-HB)
    Sound CardJDS Labs O2+ODAC (RevB), USB2 UAC1
    MonitorASUS PG278Q
    Storage #1Samsung 850 PRO 512GB SSDs, 4xSATA3 RAID0
    Storage #2Comay BladeDrive E28 3200GB SSD, 8xPCIe2
    CPU CoolerRaijintek NEMESIS/TISIS, AS5, 2xNH-A14
    CaseObsidian 750D (original), 6xNH-A14
    Power SupplyZalman/FSP ZM1250 Platinum
    Headset Pilot P51 PTT *modded*
    OS Arch, Gentoo, Win7x64, Win10x64
    Network RouterActiontec T3200M VDSL2 Gateway
    Accessory #1 TP-Link AC1900 Archer T9E, 1xPCIe
    Accessory #2 ASUS/Infineon SLB9635 TPM (TT1.2/FW3.19)
    Accessory #3 ASUS OC Panel I (FW0501)
    Korth's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    152
    Posts
    2,719

    Quote Originally Posted by ginnus21 View Post
    Also when I go to register the serial number it says its already been used! It's definitely not second hand or refurbished.
    Register what? Where, with who? And with what serial number?

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by Korth View Post
    Register what? Where, with who? And with what serial number?
    Register the motherboard with asus. Asus replied and it's is registered under my email, when I was doing it it kept saying it was already registered.

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Problem with DRAM voltage

    Hello!
    Have a ROG STRIX B350-F GAMING and Can not change the value of the voltage on the memory
    Standard 1.2V and if I change to any value - it does not apply and does not change
    last 0805 bios

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Quote Originally Posted by ginnus21 View Post
    I've built myself a ryzen 1800x, Strix b350f gaming, G Skill f4-3200c14 16 gtz.
    Updated bios, so ram running at 3200mhz 14.14.14.34 no problem. I cannot get the motherboard to hold multiplyer of anything above 38.5.
    Every time I set it to 40 or 41, it just boot to 38.5. Any ideas?

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk
    That's because this motherboard has a bug. It sets offset voltage control base to 1.375v ("By CPU" string in bios) if you have an X processor, when it is actually should be 1.2V or something like that.
    You can try to set manual frequency equal to stock non boost value and check your voltage on the cpu with offset set to 0v. In my case it is 1.2V.
    I think that mobo increases the base voltage sometime while POST'ing to 1.375v, but the offset is applied from the very beginning of the post.
    As a result I cant post 3.8Ghz on 1.375-0.15v (while rock stable using Ai Suite in win10) because of sometime while POST'ing this 0.15v offset is appliend to 1.2v stock voltage.
    ASUS please fix this. I've explained the bug more depply in this reddit post.

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Can any of ASUS reps comment this bug?
    Also, why does this board only has offset voltage regulation? Almost every lowcost b350 board from Giga, Msi and others have manual direct voltage regulation.
    And this board is meant to be the highest tier of b350 asus boards it seems.
    Last edited by datspike; 06-26-2017 at 07:42 AM.

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Exclamation Bios 0805 is out

    So the 805 AGESA 1.0.0.6a bios is out, there's more issues coming on the cpu side
    1) Cant disable Core Performance Boost under AMD CBS settings. It just enabled itself on each boot
    2) The same issue with broken base voltage for offset regulation. Issue in depth on this reddit post.

    On the memory side:
    I was able to boot 3200Mhz Corsair 3200C16 Hynix ic memory more often. It is not stable, mobo cant post 3200Mhz memory on every boot.
    I was testing 2 most "stable" (at percentage o successful POSTs) sets of settings:
    1) DOCP off, 3200 frequency, 16-18-18-18-36-75 main timings, 1.1v SOC, 1.35v VMEM, 2T, Geardown disabled.
    2) DOCP on, 3200 frequency, 16-18-18-18-36-75 main timings, 1.1v SOC, 1.35v VMEM, 2T, Geardown disabled.
    DOCP off seems to be i bit more stable.
    Last edited by datspike; 06-28-2017 at 12:32 PM.

  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    50

    @Dataspike do you happen to have any good resources on memory overclocking ? And more specifically on bios settings of this board with explanations?

    On the topic of 0805 yeah seems it is more stable indeed. Running Corsair LPX 3000@CL15. Managed 2 hours of Prime yesterday, but crashed right after i stopped it with IRQ less than zero or something error.

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •