Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 31
  1. #21
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Thank, at last some new info

  2. #22
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    22

    Thanks virpz! Was very happy to find this when I woke up this morning

    Been running 1401 for a few hours now and have noticed a few things;
    - POST is around 1.5 seconds faster, good to see some progress there
    - can now run my 3200 Corsair LPX kit at 2666 at decent timings, have yet to push further
    - default voltage was way too high on my 1700 at stock, around 1.42V... fixed when i applied AMD CBS O
    - still have to disable 'SenseMI Skew', but after doing so temperature reporting seems to be more accurate

    Thank you updating us Raja. I'm happy with the improvement so far over 1201.

  3. #23
    ex-ASUS Employee Array Eleiyas PC Specs
    Eleiyas PC Specs
    MotherboardASUS 970 PRO GAMING/AURA
    ProcessorAMD FX 8370
    Memory (part number)Corsair 8GB XMS3 PC3-12800 1600MHz DDR3
    Graphics Card #1XFX AMD Radeon HD 6950 - 2G
    MonitorLG Flatron E2240T 21.5'' 1080p Monitor
    Storage #1Samsung 1TB 7200RPM 32MB
    Storage #2Seagate Barracuda 2TB 7200RPM 64MB 6GB/s
    CPU CoolerAMD Wraith Cooler
    CaseNZXT Lexa S
    Power SupplyCorsair CX600 600W (Bronze)
    Keyboard Logitech Wireless AZERTY
    Mouse Microsoft Wireless
    Headset Evil Witchcraft II Gaming Headset (Black/Red)
    Mouse Pad Wild Wolf Hunter
    Headset/Speakers 4Gamers 2.1 Sound-System
    OS Windows 10 Professional - Creator's
    Network RouterZiggo

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    25
    Posts
    378

    Like I said in my previous post: patience pays off ^^

    Please continue to keep us all informed of any new bugs and issues you may find, so the tech guys can iron those out

  4. #24
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    Quote Originally Posted by alexjames View Post
    Thanks virpz! Was very happy to find this when I woke up this morning

    Been running 1401 for a few hours now and have noticed a few things;
    - POST is around 1.5 seconds faster, good to see some progress there
    - can now run my 3200 Corsair LPX kit at 2666 at decent timings, have yet to push further
    - default voltage was way too high on my 1700 at stock, around 1.42V... fixed when i applied AMD CBS O
    - still have to disable 'SenseMI Skew', but after doing so temperature reporting seems to be more accurate

    Thank you updating us Raja. I'm happy with the improvement so far over 1201.
    Can you pass us details of the UEFI config? Default voltage should be AMD defaults - are you making any changes at "stock"?

  5. #25
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    22

    Quote Originally Posted by Raja@ASUS View Post
    Can you pass us details of the UEFI config? Default voltage should be AMD defaults - are you making any changes at "stock"?
    Nope, that's after loading optimized defaults.
    It may have been a glitch/bug in hwinfo64, but I will load defaults again when I can and let you know if it happens again.
    By the way, I am using hwinfo64 553.3170

  6. #26
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    124
    Posts
    1,819

    Quote Originally Posted by isanvicente View Post
    i am an electronic engineer, and also a purchasing engineer, so i know something about product support, when i buy a premium product i expect a premium support, just looking into the asus prime x370 pro you can see 7 bios, comparing with CH6 only 3, and asus prime also has beta bios, maybe i am wrong but i only install bios that appear in the official webpage, as as far as i can see 9943 and 9945 are not there, so they must be plagued with bugs if asus did not put in the webpage. i just want to see my memory working at least at 2933, i see on the internet that people run this memory at least 2933 with new bios in other mobos.
    Those ratios have worked fine for some time. Some nous is required to dial certain kits in, that's all. It was possible to run speeds as high as 3600 with a good CPU and the right memory on much earlier builds.

    I'm not sure how anyone can argue just how much support the CH6 has had compared with any other board. Internally, the team has been active constantly both here and on OCN with information that's helped greatly with pushing the platform. What BIOS is available from what support page equates to nothing in comparison to the active support the board has seen.

    Here's 3500 speeds from builds available back in April.

    Click image for larger version. 

Name:	71bf51e1_3500C16.png 
Views:	3 
Size:	619.8 KB 
ID:	65361
    Last edited by Silent Scone@ASUS; 06-14-2017 at 01:48 PM.

  7. #27
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    21

    Quote Originally Posted by Eleiyas@ASUS View Post
    Like I said in my previous post: patience pays off ^^

    Please continue to keep us all informed of any new bugs and issues you may find, so the tech guys can iron those out
    SMT Disabled = Unable to properly OC using refclock. If you go a little higher than 104~ bclck then the bios will go into an infinite loop.

  8. #28
    ROG Enthusiast Array Johan45's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    61

    Try going up to 110, then the PCIe will adjust itself. It could be your GFX/SSD etc not liking the increased bus speed.

  9. #29
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    21

    Quote Originally Posted by Johan45 View Post
    Try going up to 110, then the PCIe will adjust itself. It could be your GFX/SSD etc not liking the increased bus speed.
    My "SMT on" bclk has been alwayss 125, going SMT off I can barely get to 104, no matter how low I set the PCI-e bus. Pretty sure there is a problem with it. With the default bclk I can go 4GHz and only 1.33V or 4.15GHz and 1.4V rock solid which is pretty amazing but then this DIMM will not go high with 100 blck and the dividers available.

    Have you tested it ?
    Last edited by virpz; 06-14-2017 at 07:41 PM.

  10. #30
    ex-ASUS Employee Array Eleiyas PC Specs
    Eleiyas PC Specs
    MotherboardASUS 970 PRO GAMING/AURA
    ProcessorAMD FX 8370
    Memory (part number)Corsair 8GB XMS3 PC3-12800 1600MHz DDR3
    Graphics Card #1XFX AMD Radeon HD 6950 - 2G
    MonitorLG Flatron E2240T 21.5'' 1080p Monitor
    Storage #1Samsung 1TB 7200RPM 32MB
    Storage #2Seagate Barracuda 2TB 7200RPM 64MB 6GB/s
    CPU CoolerAMD Wraith Cooler
    CaseNZXT Lexa S
    Power SupplyCorsair CX600 600W (Bronze)
    Keyboard Logitech Wireless AZERTY
    Mouse Microsoft Wireless
    Headset Evil Witchcraft II Gaming Headset (Black/Red)
    Mouse Pad Wild Wolf Hunter
    Headset/Speakers 4Gamers 2.1 Sound-System
    OS Windows 10 Professional - Creator's
    Network RouterZiggo

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    25
    Posts
    378

    I have forwarded your message to Raja.

    Hopefully he can give further insight onto this new issue you're having - please keep us informed of any further developments

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •