Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Which is the best BIOS to use for Crosshair VI Hero right now?

    Hi,

    I have never used beta bios before and I just wanted to ask which one would be best for me? I'm using 2x 16GB Corsair RED LED 3200Mhz RAM leftover from my x99 build. Is 1407 or 1401 I believe the best right now?

    I have bus speeds for my CPU at 99.80 in CPU-Z and it's very frustrating so I was hoping that updating the BIOS would help. EDIT: Fixed by using manual Ai OC tuner.
    Last edited by TheNaitsyrk; 06-24-2017 at 11:47 PM.

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array syldon PC Specs
    syldon PC Specs
    MotherboardAsus crosshair VII
    Processor2700X
    Memory (part number)G.Skill Trident Z 32GB DDR4 F4-4000C18Q-32GTZKW running at 3466 14-14-14-28
    Graphics Card #1MSI 1080
    Graphics Card #2MSI 1080
    Sound Cardon board
    MonitorAsus PB287Q X 2
    Storage #1480gb M2 samsung m961
    Storage #21tb 850 evo and 2tb 850 evo
    CPU Coolercorsair hydro 110i
    Casegeneric
    Power Supplytitanium 1600w platinum
    Keyboard corsair strafe
    Mouse logitech g700
    Headset logitech g930
    Mouse Pad corsair duo
    OS Windows 10 po
    Network RouterVirgin media super hub 2
    Accessory #1 https://imgur.com/KRQSu70
    syldon's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    12
    Posts
    198

    1401 or 902 beta revision. I would start with 1401

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Quote Originally Posted by syldon View Post
    1401 or 902 beta revision. I would start with 1401
    Hi!
    Thanks for the reply. Have you used it yourself and is this bios legit? I just want to make sure that I'm not going to brick my motherboard haha.

  4. #4
    ROG Enthusiast Array dAlexis PC Specs
    dAlexis PC Specs
    MotherboardCrosshair VI (X370)
    Processor1800X
    Memory (part number)CMK64GX4M4A2400C16
    Graphics Card #1RX Vega 64
    Sound CardSB ZxR
    CPU CoolerCorsair H110i
    CaseObsidian 900D
    Power SupplyAX 1500
    Keyboard Roccat Talk FX
    Mouse Roccat Nyth
    Headset Roccat XTD Analog 5.1
    OS Win 10 Pro
    dAlexis's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    25

    "it's highly depends..." If you want 2 overclock max - several RAM types are worling better on older versions. Ypu may see thread, pinned to the top of our MB forum section. 4 me - best is 1401, I am not overclockong 2 see 3600. But 2800 with 4 DIMMS, 1T and standard voltabe looks good.

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    13
    Posts
    194

    i would suggest 1401 (beta bios) which is pretty good and let's you "play"around with ram, though the bios i a little unstable (personaly had a few crashes)

    If you want a verry stable experiance i would sugges 1201 but then you're ram is caped at 3200mhx at max! Though the overal experiance (in my case) is that it is the most stable atm!

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Quote Originally Posted by dAlexis View Post
    "it's highly depends..." If you want 2 overclock max - several RAM types are worling better on older versions. Ypu may see thread, pinned to the top of our MB forum section. 4 me - best is 1401, I am not overclockong 2 see 3600. But 2800 with 4 DIMMS, 1T and standard voltabe looks good.
    1401 is this good? Mmm... So I guess it's worth using? I heard there are cold boot problems.

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Quote Originally Posted by jbasemoine View Post
    i would suggest 1401 (beta bios) which is pretty good and let's you "play"around with ram, though the bios i a little unstable (personaly had a few crashes)

    If you want a verry stable experiance i would sugges 1201 but then you're ram is caped at 3200mhx at max! Though the overal experiance (in my case) is that it is the most stable atm!
    Im currently on 1201 and it is stable. I Pstate overclocked and normal overclocked my 1800x but ram is at 2666Mhz with 14 14 14 14 34 timings and I wish I could at least achieve 3200mhz with the RAM I have.

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    3200mhz ram

    with my stock board and bios 1401 bios , all i did was manually enter 3200 and bumped dram power to 2.73
    that was it now im running stable 32gig at 3200mhz

  9. #9
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Quote Originally Posted by Sovvrin View Post
    with my stock board and bios 1401 bios , all i did was manually enter 3200 and bumped dram power to 2.73
    that was it now im running stable 32gig at 3200mhz
    What RAM do you have? Also, have you had any issues with 1401 bios?

  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Quote Originally Posted by Sovvrin View Post
    with my stock board and bios 1401 bios , all i did was manually enter 3200 and bumped dram power to 2.73
    that was it now im running stable 32gig at 3200mhz

    Seems that with the new BIOS I can run my ram at 2933.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •