Page 4 of 12 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 ... LastLast
Results 31 to 40 of 119
  1. #31
    ROG Member Array ressonantia PC Specs
    ressonantia PC Specs
    MotherboardAsus ROG CROSSHAIR VI HERO
    ProcessorAMD Ryzen R5 1600X
    Memory (part number)G.skill Flare X 3200MHz 14-14-14-34
    Graphics Card #1MSI GTX 1080 Ti Gaming X
    CPU CoolerAlphacool Eisbaer 240

    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Glad to see that they are aware of this. It seems like not all 1600X's exhibit this problem but I have 2 1600X and they both have this issue. I can confirm that setting manual voltages work on Bios 1002 but not anything after. I have already posted multiple bug reports (2x on Asus support and 2x on the Google spreadsheet but I can redo those here if necessary). I haven't tried with 1403 yet but it was still an issue with 1401. In general, the steps to reproduce are:

    1. Clear CMOS/Load optimized defaults
    1.a Reboot and go back into UEFI
    2. Change Core voltage from Auto to manual and give it a set voltage i.e. 1.35V
    3. Optionally you can change the Core multiplier but I've noticed this is not a requirement, at least on my two chips

  2. #32
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454

    Quote Originally Posted by ressonantia View Post
    Glad to see that they are aware of this. It seems like not all 1600X's exhibit this problem but I have 2 1600X and they both have this issue. I can confirm that setting manual voltages work on Bios 1002 but not anything after. I have already posted multiple bug reports (2x on Asus support and 2x on the Google spreadsheet but I can redo those here if necessary). I haven't tried with 1403 yet but it was still an issue with 1401. In general, the steps to reproduce are:

    1. Clear CMOS/Load optimized defaults
    1.a Reboot and go back into UEFI
    2. Change Core voltage from Auto to manual and give it a set voltage i.e. 1.35V
    3. Optionally you can change the Core multiplier but I've noticed this is not a requirement, at least on my two chips

    Yeah, we tried the profile here and we could not replicate it on the system Elmor and I are using. We've asked the replication team to test more CPUs. Doesn't seem it's clear cut on all systems.

  3. #33
    ROG Member Array ressonantia PC Specs
    ressonantia PC Specs
    MotherboardAsus ROG CROSSHAIR VI HERO
    ProcessorAMD Ryzen R5 1600X
    Memory (part number)G.skill Flare X 3200MHz 14-14-14-34
    Graphics Card #1MSI GTX 1080 Ti Gaming X
    CPU CoolerAlphacool Eisbaer 240

    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    15

    For what its worth, I have a new 1600X coming since one of them was faulty and had to be RMA'd so I'll test with that to see if it works. Would it be helpful if we provided more information on the chips themselves? I'm not sure if things like batch numbers etc would be helpful to try and narrow down if its a particular batch of chips that exhibit this problem...

  4. #34
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454

    If it comes down to that, we'll let you know.

  5. #35
    ROG Enthusiast Array Ravwyn PC Specs
    Ravwyn PC Specs
    MotherboardCrosshair VI Hero @ 7301
    ProcessorAMD Ryzen R5 3600X
    Memory (part number)CMK16GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1MSI GTX 1080 Gaming X @ 11gbps
    Sound Card-.-
    MonitorMy trusty old 40" HDTV & 2nd Screen
    Storage #1Corsair MP510 960GB
    Storage #2A couple SanDisk Ultra II SSDs and storage HDDs
    CPU CoolerCorsair AIO H80i v2
    CaseCorsair 330R
    Power SupplyCorsair RM650i
    Keyboard Logitech K400 plus & G13
    Mouse Logitech G302
    Headset Logitech G430
    OS Windows 10 Pro
    Ravwyn's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Smile

    Great, thanks @ Raja for the update. The reproduction steps from ressonantia are valid - at least on my end. The pstate OC worked, I COULD live with that If the board wouldn't be a pretty high-priced enthusiast one ^-^' Hope you find the culprit eventually.

  6. #36
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    1700X 2200 Mhz bug

    Hi everyone,
    I encounter the same issue.
    With 1401 and 1403.
    For me it is Bclk dependant.
    For 99.8, 100 and 100.2 it is stuck with 2200 Mhz.

    But with 104.8 everything works fine!
    Maybe some of you can try this as well?

  7. #37
    ROG Enthusiast Array marblesrx7 PC Specs
    marblesrx7 PC Specs
    MotherboardASUS Crosshair VI Hero
    ProcessorRyzen 7 3700X
    Memory (part number)F4-320016D-16GTZ
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 FTW
    MonitorLG 34" 21:9
    Storage #1HP 920EX 1TB NVME
    Storage #2SAMSUNG 960 EVO 1TB
    CPU CoolerXSPC RAYSTORM
    CaseNZXT S340 Red
    Power SupplyKINGWIN LAZER 1000W
    Keyboard REDRAGON YAMA
    Mouse RAZER NAGA
    Headset Logitech G230 Headset
    Mouse Pad Corsair
    Headset/Speakers Logitech Z506 Speakers
    OS Windows 10 x64
    marblesrx7's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    52

    Quote Originally Posted by Esenel View Post
    Hi everyone,
    I encounter the same issue.
    With 1401 and 1403.
    For me it is Bclk dependant.
    For 99.8, 100 and 100.2 it is stuck with 2200 Mhz.

    But with 104.8 everything works fine!
    Maybe some of you can try this as well?
    Ill try this out later and report back. Thanks for the added info.

  8. #38
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    18
    Posts
    113

    I'm told we have replicated this issue, will get back to you guys when I have an update.

  9. #39
    ROG Enthusiast Array marblesrx7 PC Specs
    marblesrx7 PC Specs
    MotherboardASUS Crosshair VI Hero
    ProcessorRyzen 7 3700X
    Memory (part number)F4-320016D-16GTZ
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 FTW
    MonitorLG 34" 21:9
    Storage #1HP 920EX 1TB NVME
    Storage #2SAMSUNG 960 EVO 1TB
    CPU CoolerXSPC RAYSTORM
    CaseNZXT S340 Red
    Power SupplyKINGWIN LAZER 1000W
    Keyboard REDRAGON YAMA
    Mouse RAZER NAGA
    Headset Logitech G230 Headset
    Mouse Pad Corsair
    Headset/Speakers Logitech Z506 Speakers
    OS Windows 10 x64
    marblesrx7's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    52

    Quote Originally Posted by elmor View Post
    I'm told we have replicated this issue, will get back to you guys when I have an update.
    Thanks!!! This is great news!!

  10. #40
    ROG Member Array Georgios PC Specs
    Georgios PC Specs
    MotherboardMaximus VII Hero
    Processori7 4790k
    Graphics Card #1Asus GTX1070 Strix OC
    MonitorViewsonic 2770
    Storage #1Crucial M550 240GB, Samsung 850 EVO 250GB
    Storage #2WD 2TB Black
    CPU CoolerCorsair H100i
    CaseCorsair 750D
    Power SupplyCorsair AX860
    Keyboard Corsair Strafe RGB
    Mouse Corsair Scimitar
    OS Win 7 64bit

    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by elmor View Post
    I'm told we have replicated this issue, will get back to you guys when I have an update.
    Thanks elmor, great news indeed !!!
    I will wait for a fix before starting to play around with cpu OC.

Page 4 of 12 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •