Page 10 of 12 FirstFirst ... 8 9 10 11 12 LastLast
Results 91 to 100 of 119
  1. #91
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2014
    Reputation
    10
    Posts
    12

    I tried overclocking with the p-state. When I tried to change p- state 0- FID *to anything other Han A0, when I hit enter it goes back to A0. Right now it's set at fid ao, did- 8 and vid- 20. How do I set it 3900mhz using p-state?

  2. #92
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2014
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Ok,
    So I got it to take the p-state overclock, but only by changing the voltage to manual. It would not take the overclocking in Windows with voltage set at Offset 0.03750. The overclock is set at 3.8 ghz.
    Any way to fix this and what should the Offset be?*

  3. #93
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Hi,
    I'm new on this board. I live in Belgium and I am not an expert in OC'ing.
    a week ago I bought the Hero motherboard with Ryzen 5 1600x. I'm not a fanatic gamer but I want my PC to run smooth and fast and I like to play around with oc settings. A read a lot on the internet and saw a few tutorials to start pumping up my system. But the longer I try, the more frustrated I get. Ik can not OC my system. I can change my settings in BIOS (1501) but as soon as I enter Windows 10 my core speed is underclocked to 549 mhz with a multiplier 5,5.
    My windows settings or on high performance, in Bios: performance boost is off, every tip I found somewhere I tried it out. But nothing seems te work and it's driving me crazy. I used just the multiplier increasing with small steps, I tried Pstate OC, nothing works.
    When I use stock speeds the first time I enter windows CPU Z gives the same low readings but after a restart my system runs as it is supposed to be.

    Is this a known issue? is anyone familiar with this problem, is my MB or my CPU broken? Is windows 10 OEM the problem?

    my system

    ASUS CROSSHAIR VI HERO
    AMD RYZEN 5 1600X
    G SKILL RIPJAWS V F4-2666C15Q-16GVR
    MSI Radeon R9 280
    Samsung EVO 960 M2

  4. #94
    ROG Enthusiast Array marblesrx7 PC Specs
    marblesrx7 PC Specs
    MotherboardASUS Crosshair VI Hero
    ProcessorRyzen 7 3700X
    Memory (part number)F4-320016D-16GTZ
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 FTW
    MonitorLG 34" 21:9
    Storage #1HP 920EX 1TB NVME
    Storage #2SAMSUNG 960 EVO 1TB
    CPU CoolerXSPC RAYSTORM
    CaseNZXT S340 Red
    Power SupplyKINGWIN LAZER 1000W
    Keyboard REDRAGON YAMA
    Mouse RAZER NAGA
    Headset Logitech G230 Headset
    Mouse Pad Corsair
    Headset/Speakers Logitech Z506 Speakers
    OS Windows 10 x64
    marblesrx7's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    52

    Try overclocking with different voltage modes Manual or Auto.

  5. #95
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    6

    thanxs for your reply man!

    I tried all that, no change.

    I installed windows 10 on a spare SSD on the same system with the same results.

    When I cold boot my pc at stock speeds it drops to 5.5 x 99 mhz in windows, when I restart it then my clockspeed maintain as they are supposed to. 36x100.

    So I everytime I want to work under normal conditions I have to start it twice, that is really frustrating. Hopelly someone can give me more tips.

  6. #96
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Having the same issue on the Strix x370 Gaming-f with the 1600x.

  7. #97
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Matt sorry for you man, but it's a little relief that I'm not alone.

    Hoping for a reaction from Raja@asus.

    @ Matt: which ram sticks do you use?

  8. #98
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    21

    Same issue

    Looks like I am facing the same issue with a Ryzen 7 1700 on a Crosshair VI Extreme. Unlike you guys, I have no BIOS updates that I can try.

    Since the Extreme is a fairly new board, it is still only on the initial 0401 BIOS.

    For me, I am stuck at 15.5 multi if I change vcore from AUTO to anything else.

    I have logged a case with Asus support but I get the feeling I will get the old "wait for a new BIOS" reply.

  9. #99
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by vdingeri View Post
    Hi,
    I'm new on this board. I live in Belgium and I am not an expert in OC'ing.
    a week ago I bought the Hero motherboard with Ryzen 5 1600x. I'm not a fanatic gamer but I want my PC to run smooth and fast and I like to play around with oc settings. A read a lot on the internet and saw a few tutorials to start pumping up my system. But the longer I try, the more frustrated I get. Ik can not OC my system. I can change my settings in BIOS (1501) but as soon as I enter Windows 10 my core speed is underclocked to 549 mhz with a multiplier 5,5.
    My windows settings or on high performance, in Bios: performance boost is off, every tip I found somewhere I tried it out. But nothing seems te work and it's driving me crazy. I used just the multiplier increasing with small steps, I tried Pstate OC, nothing works.
    When I use stock speeds the first time I enter windows CPU Z gives the same low readings but after a restart my system runs as it is supposed to be.

    Is this a known issue? is anyone familiar with this problem, is my MB or my CPU broken? Is windows 10 OEM the problem?

    my system

    ASUS CROSSHAIR VI HERO
    AMD RYZEN 5 1600X
    G SKILL RIPJAWS V F4-2666C15Q-16GVR
    MSI Radeon R9 280
    Samsung EVO 960 M2
    I'm having the same exact issue on a Ryzen 1700 but with a different mobo manufacturer. Searched and found this thread to be the only place I could find that mentions the problem.

    Specs are:

    Ryzen 1700 @ 3.7ghz/1.35v
    Biostar X370GTN w/ latest bios
    16GB GSkill Trident Z F4-3200C14D-16GTZ with XMP enabled
    ASUS Geforce GTX 1070 Turbo
    Samsung EVO 960 M2

  10. #100
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    6

    After more then two weeks I think I finally solved the problem (rather unexpected)

    I was cooling my system with a "be quiet dark rock pro". It is a AM3+ cooler.
    I bought the C6H because it is compatible with older coolers.
    I eventually wanted to cool my system with a watercooler so I bought one today.
    Before I started assembling I cleared CMos using the button on the back.
    Just to be sure, I removed the battery as well.
    Then I disabled the slow mode chip on the motherboard.

    I removed the backplate and mounted the original one again.
    Then I installed my cooler and put everything in place.
    I started up with all my settings in default, except for pcie 16x to 4x and MV2 to gen 3

    and I was on stock speeds, so far so good, (but that worked before)
    after shutting down my pc, I cold booted after 10 minutes and immediately entered windows with correct speeds. ( that was before not possible) SO after a few cycles it started flawlessly everytime.
    So then I wanted to oc cautiously by setting the multiplier to 37 and it worked. Now I set to 3800 and it still booting up normally and nothing is changing in windows 10. cpu z is reading the correct speed and my system runs like a train.
    I couldn't be more happy for the moment.

    I don't now what the remedy was: was it the clearcmos?
    Was it the switching of the backplates (releasing stress)
    I also took out the cpu and put it back again.
    was it my cooler that possibly wasn't mounted right?

    i don't know, but something cured my system and now I can play

    I hope this can help some of you guys, good luck!

Page 10 of 12 FirstFirst ... 8 9 10 11 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •