Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    ROG Member Array MrEWhite's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Question about Crosshair VI Wi-Fi

    Just got a really simple question here, does the Crosshair VI Wi-Fi use the same bioses as the Crosshair VI?

  2. #2
    ROG Enthusiast Array Ravwyn PC Specs
    Ravwyn PC Specs
    MotherboardCrosshair VI Hero @ 7301
    ProcessorAMD Ryzen R5 3600X
    Memory (part number)CMK16GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1MSI GTX 1080 Gaming X @ 11gbps
    Sound Card-.-
    MonitorMy trusty old 40" HDTV & 2nd Screen
    Storage #1Corsair MP510 960GB
    Storage #2A couple SanDisk Ultra II SSDs and storage HDDs
    CPU CoolerCorsair AIO H80i v2
    CaseCorsair 330R
    Power SupplyCorsair RM650i
    Keyboard Logitech K400 plus & G13
    Mouse Logitech G302
    Headset Logitech G430
    OS Windows 10 Pro
    Ravwyn's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    31

    As far as I know - yes. The Wifi model is basicly the same board with an add-on wifi card and antennas. I'm using the regular version and I can just find a wii adaptor that fits in there and add some antennas - just not the shiny ones from ASUS.

    If in doubt, check the board (revision markings, model no etc) and/or the already flashed UEFI. What does it say? Does it align with available ones? And as soon as the page is up, you can just proceed and download the ones provided there.

    Oh btw @ASUS - your product page for the regular hero includes a "wrong" german manual. That manual is totally for the Wifi model ^-^'

  3. #3
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    221

    This post suggests the answer is no: https://rog.asus.com/forum/showthrea...l=1#post658896

  4. #4
    ROG Enthusiast Array Ravwyn PC Specs
    Ravwyn PC Specs
    MotherboardCrosshair VI Hero @ 7301
    ProcessorAMD Ryzen R5 3600X
    Memory (part number)CMK16GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1MSI GTX 1080 Gaming X @ 11gbps
    Sound Card-.-
    MonitorMy trusty old 40" HDTV & 2nd Screen
    Storage #1Corsair MP510 960GB
    Storage #2A couple SanDisk Ultra II SSDs and storage HDDs
    CPU CoolerCorsair AIO H80i v2
    CaseCorsair 330R
    Power SupplyCorsair RM650i
    Keyboard Logitech K400 plus & G13
    Mouse Logitech G302
    Headset Logitech G430
    OS Windows 10 Pro
    Ravwyn's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Weird. Especially since we have the wiwi card slot right there - you can find modules that will fit and work ;D - And like I said, the regular page has the wifi manual as the german one. So I would be really surprised if they are actually different. Seperate SKUs yes, but the hw is the same. Why he couldn't flash - well that's beyond me.

  5. #5
    ROG Enthusiast Array GNoiZz PC Specs
    GNoiZz PC Specs
    MotherboardCrosshair VI Hero WIFI-AC
    ProcessorR5 1600X
    Memory (part number)Corsair Vengeance LED CMU16GX4M2C3000C15R
    Graphics Card #1MSI RX 480 Gaming X 8Gb
    Sound CardBehringer UMC204HD / M-Audio Fast Track/........ Pro
    MonitorLG 34 Ultrawide 34UM69G-B / Asus 24
    Storage #1PNY CS2211 / OCZ Vertex460A
    Storage #2Seagate 2TB, WD blue 1TB
    CPU CoolerCustom Waterloop/ XSPC CPU Block, D5 pump,1x 360, 2x140
    CaseCorsair 780T
    Power SupplyEVGA Supernova 850P2
    Keyboard G.Skill KM780
    Mouse G.Skill MX 780
    Headset Audio Technica ATH-40X
    Headset/Speakers KRK Rokit8
    OS WIN 10 Pro / Linux

    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    33

    No it doesn't use the same bios i guess, when i tried flashing a non wifi hero bios i got the message wrong bios and it won't flash. Tried also with the OEM 1201 from ASUS non wifi, same outcome.
    Last edited by GNoiZz; 07-01-2017 at 07:04 PM.

  6. #6
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    221

    Quote Originally Posted by GNoiZz View Post
    No it doesn't use the same bios i guess, when i tried flashing a non wifi hero bios i got the message wrong bios and it won't flash. Tried also with the OEM 1201 from ASUS non wifi, same outcome.
    Are you doing it within Windows or via flashback?

  7. #7
    ROG Enthusiast Array GNoiZz PC Specs
    GNoiZz PC Specs
    MotherboardCrosshair VI Hero WIFI-AC
    ProcessorR5 1600X
    Memory (part number)Corsair Vengeance LED CMU16GX4M2C3000C15R
    Graphics Card #1MSI RX 480 Gaming X 8Gb
    Sound CardBehringer UMC204HD / M-Audio Fast Track/........ Pro
    MonitorLG 34 Ultrawide 34UM69G-B / Asus 24
    Storage #1PNY CS2211 / OCZ Vertex460A
    Storage #2Seagate 2TB, WD blue 1TB
    CPU CoolerCustom Waterloop/ XSPC CPU Block, D5 pump,1x 360, 2x140
    CaseCorsair 780T
    Power SupplyEVGA Supernova 850P2
    Keyboard G.Skill KM780
    Mouse G.Skill MX 780
    Headset Audio Technica ATH-40X
    Headset/Speakers KRK Rokit8
    OS WIN 10 Pro / Linux

    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    33

    Flashback USB stick. Tested to flash the 1201 for the wifi model, and this version flashed without problems.

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    7

    I have the newer wifi model also, which doesnt seem to be as popular and i cant seem to get much or anything stable. Whats the newest beta bios that will work on this one? Heard talk we are due for a new official release?

  9. #9
    ROG Member Array LG255555 PC Specs
    LG255555 PC Specs
    MotherboardCrosshair VI Hero (WiFi AC)
    ProcessorRyzen 7 1800x
    Memory (part number)F4-3200C14D-32GTZR
    Graphics Card #1ASUS Strix RX-470 4Gb
    CPU CoolerCustom Loop
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCoolerMaster V650
    OS Windows 10 Pro x64

    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by MrEWhite View Post
    Just got a really simple question here, does the Crosshair VI Wi-Fi use the same bioses as the Crosshair VI?
    No. I am 100% certain they do not. I have a CH6 Wifi AC and it won't accept a non WiFi BIOS. This is why they use different BIOS numbers (versions). Just go to ASUS website / support / drivers and look at the BIOS for the WiFi version, then back out and do it for the non-Wifi version. You will see different versions.

  10. #10
    ROG Member Array LG255555 PC Specs
    LG255555 PC Specs
    MotherboardCrosshair VI Hero (WiFi AC)
    ProcessorRyzen 7 1800x
    Memory (part number)F4-3200C14D-32GTZR
    Graphics Card #1ASUS Strix RX-470 4Gb
    CPU CoolerCustom Loop
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCoolerMaster V650
    OS Windows 10 Pro x64

    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Ravwyn View Post
    Weird. Especially since we have the wiwi card slot right there - you can find modules that will fit and work ;D - And like I said, the regular page has the wifi manual as the german one. So I would be really surprised if they are actually different. Seperate SKUs yes, but the hw is the same. Why he couldn't flash - well that's beyond me.
    Does the non-Wifi board have the M.2 slot behind the VRM heatsink (the one that says "Crosshair", as the Wifi version does? If not, maybe that slot is the reason. Maybe the Wifi BIOS has the ability to switch the lanes on and off for that slot if the card is removed. I'm pretty sure the rest of the board is the same. Also, the Internet BIOS flashback capability can use Wifi I believe, so the BIOS would have to be able to use a Wifi adapter as well as a LAN (if I'm right). I'll test it some time, but not today.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •