Page 73 of 146 FirstFirst ... 23 63 71 72 73 74 75 83 123 ... LastLast
Results 721 to 730 of 1451
  1. #721
    ROG Junior Member Array Cool Blaze PC Specs
    Cool Blaze PC Specs
    MotherboardROG Strix B350-F
    ProcessorRyzen 7 1700 @ 3.6Ghz
    Memory (part number)Corsair LPX 3000 C15 (2x8GB) @ 16-17-17-35-1T
    Graphics Card #1MSI GTX 1080
    MonitorASUS MG248QR 1080p; 144hz
    Storage #1OCZ Vertex 4 256GB SSD
    Storage #2Samsung 1TB 7200RPM
    CPU CoolerWraith Spire
    CaseFractal Design Meshify C
    Power SupplyCorsiar HX 750 W
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    RAM and VRM

    I had the issue where the board would boot cycle when trying to boot the rated speed of my ram using the DOCP profile with manual timings entered. Corsair LPX 3000 C15 (2x8GB) @ 16-17-17-35-1T. and sometimes it would boot normally. I changed the ProcODT to 53.7 and the issue seemed to stop until about 2 weeks after. I changed it to 60 and a few days later ran into the same issue. I now set it to 48. I guess there is a sweet spot for this setting. The SOC voltage is set to auto 1.1v currently. I also tried 1.0v w/ -1.0v offset.

    I also cannot set the first timing to 15. It doesn't like odd values for the first timing, it always bumps odd numbers up by one . Not sure if this is a Hynix thing , a board issue or just a Ryzen thing. I was expecting C15 RAM but it wont run what it says it will. I might have to swap it out for a b-die kit, but I would have to resell this kit at this point. I did a 100% Memtest and no longer get any BSOD's. It appears to be stable but who knows.

    I'm on 3401 bios, not sure if Its wise to update currently.

    Dose this board even monitor the VRM temp, because HWInfo64 just gives a few generic temps under the CPU an Motherboard temps. And if its not accurate, dose that mean like 5-10 deg as you would somewhat expect with these sensors, or completely wrong?

    right now I'm running Ryzen 7 @ 3.6Ghz w/ .0125 v offset that passed a 1hr stability test and no crashes for multiple weeks. I don't feel like I have handle on the ram so I haven't OC'ed my CPU much. That and I'm using the stock cooler currently as well as my concerns about VRM temps with it being a 4 phase and all. Honestly passive cooling on any motherboard regardless of phase count is not adequate when it comes to overclocking. If had an AIO cooler for the CPU I could place the wraith cooler over the VRM. I however don't have an AIO just a tower cooler that I could swap out. I doubt it will fit with the large air cooler.
    Last edited by Cool Blaze; 02-18-2018 at 04:04 AM.

  2. #722
    ROG Guru: Orange Belt Array AniChatt PC Specs
    AniChatt PC Specs
    Laptop (Model)ThinkPad X270 i7 7500U
    MotherboardAsus Strix X470-F BIOS 5843
    ProcessorR5 5600X Stock
    Memory (part number)FlareX 3200MHz 2x8GB
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus GTX 1080
    MonitorBenQ EW2480
    Storage #1960EVO NVMe 250GB
    Storage #2MX500 SATA 500GB
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseNZXT S340 Razer
    Power SupplySeasonic Prime 850W Gold
    Keyboard Corsair Strafe RGB
    Mouse Corsair Harpoon
    OS Windows 10 20H2
    AniChatt's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    12
    Posts
    283

    Quote Originally Posted by Cool Blaze View Post
    I had the issue where the board would boot cycle when trying to boot the rated speed of my ram using the DOCP profile with manual timings entered. Corsair LPX 3000 C15 (2x8GB) @ 16-17-17-35-1T. and sometimes it would boot normally. I changed the ProcODT to 53.7 and the issue seemed to stop until about 2 weeks after. I changed it to 60 and a few days later ran into the same issue. I now set it to 48. I guess there is a sweet spot for this setting. The SOC voltage is set to auto 1.1v currently. I also tried 1.0v w/ -1.0v offset.

    I also cannot set the first timing to 15. It doesn't like odd values for the first timing, it always bumps odd numbers up by one . Not sure if this is a Hynix thing , a board issue or just a Ryzen thing. I was expecting C15 RAM but it wont run what it says it will. I might have to swap it out for a b-die kit, but I would have to resell this kit at this point. I did a 100% Memtest and no longer get any BSOD's. It appears to be stable but who knows.

    I'm on 3401 bios, not sure if Its wise to update currently.

    Dose this board even monitor the VRM temp, because HWInfo64 just gives a few generic temps under the CPU an Motherboard temps. And if its not accurate, dose that mean like 5-10 deg as you would somewhat expect with these sensors, or completely wrong?

    right now I'm running Ryzen 7 @ 3.6Ghz w/ .0125 v offset that passed a 1hr stability test and no crashes for multiple weeks. I don't feel like I have handle on the ram so I haven't OC'ed my CPU much. That and I'm using the stock cooler currently as well as my concerns about VRM temps with it being a 4 phase and all. Honestly passive cooling on any motherboard regardless of phase count is not adequate when it comes to overclocking. If had an AIO cooler for the CPU I could place the wraith cooler over the VRM. I however don't have an AIO just a tower cooler that I could swap out. I doubt it will fit with the large air cooler.
    RAM: Like u many others are facing this issue on this board. You can get lower frequency ram anything above 2400Mhz. Believe me the performance benefit is not that huge the online reviews are claiming. I am running flareX 3200 paid huge for this and it is a waste I could get a 1080ti for that money plus my current gpu price for better performance or getting a r7 instead of r5 for the money.
    VRM: Sadly no you can not measure it by the sensors. I have a IR thermometer and what I have seen is for a six core processor going above 1.40v almost fry the vrm up to 80C which is totally not recommended for long run. I know it must be rated for max 108C or something but not for long run for sure. for a 8core cpu of yours this volt will be even less to hit 80c on vrm. Just run dpu stress test for 20min and touch the heat sinks on cpu phase vrm. For me 1.40v at 4.0GHz max 15min stress test burns my finger.
    For R7 any type of silicon lottery you can easily hit 38x for sure. Try t find your sweet spot.

  3. #723
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Updated to 3803 a few days ago. I can get the PC to boot at 3133 Mhz on my Hynix M-die but it crashes heavier applications. 3200 MHz will occasionally boot into Windows but will usually immediately crash the whole system, leaving the boot image in tatters and requiring running Bootrec to get everything up and running. Bootrec.exe /fixboot is now an unavailable command within Windows for me now, so I assume I permanently screwed up the boot image, so no more messing with memory for me.

    Thing is now, on 3401 I was totally stable at 3066 MHz at 1.38V and 1.13 SOC and now it isn't. I have to run at 3000 MHz. My CPU also requires more voltage for the same 3.925 GHz I had before, so I set it to 3.9.

    Should have stuck to 3401.

  4. #724
    ROG Guru: White Belt Array Equinox187 PC Specs
    Equinox187 PC Specs
    MotherboardROG STRIX B350-F GAMING
    ProcessorRyzen 3600
    Memory (part number)KLEVV BOLT X 32GB 3600 MHz
    Graphics Card #1Zotac GTX 1070
    Storage #1Viper VPN100 512GB nvme
    CPU CoolerCustom Water Loop
    Power SupplyEVGA 650w Gold Modular
    OS Windows 11 Pro 64bit
    Equinox187's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    116

    When i was on 3401 my 3000 memory ran fine at 2933MHz at 1.35v with a soc of 1.1v however after moving to 3803 with the same setting i noticed i was suddenly getting random blue screen of deaths and this went on for a few weeks as i then decided to run memtest86 and it was reporting over 150 mem errors tagged as cpu, and i thought at this point bad ram but then i figured i would play with settings before i take RMA action and sure enough dropping the ram speed to 2866 with the same 1.35v and soc 1.1v it has been stable for over a week and no BSOD and memtest comes back clean so clearly its this bios i think.

  5. #725
    ROG Member Array twone PC Specs
    twone PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix B550-F Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 5 5600X
    Memory (part number)F4-3600C16D-16GTZR @ 3600@CL14
    Graphics Card #1AMD Radeon RX 6800 XT Midnight Black
    Storage #1Samsung 980 Pro 1TB
    CPU CoolerAlpenföhn Gletscherwasser 280
    CaseFractal Design 7 Compact
    Power SupplySeasonic FOCUS GX-750
    Keyboard Cooler Master Masterkeys Pro S RGB
    Mouse Razer Viper Mini
    Headset Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ω
    OS Windows 11

    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    22
    Posts
    7

    I'm having a problem with this board on the latest bios 3803. Whenever Windows returns from sleep the multiplier and frequency downclocks to 15.5x/1,55ghz. This also happens after I go above a certain voltage. I'm at 3,9GHz on +0,95v stable, and at this voltage it happens maybe once every twenty boots. If I put the voltage over this it happens every time I boot into Windows.

  6. #726
    ROG Guru: Orange Belt Array darkage PC Specs
    darkage PC Specs
    MotherboardApex IX
    Processor???? K
    Memory (part number)TEAMGROUP-UD4-3200@4133C19
    Graphics Card #1STRIX R9 FURY
    MonitorMX279
    Storage #1960 EVO 250
    CPU CoolerEK Supremacy
    CaseDIMASTECH 2.5 Easy
    Power SupplyHCP 850W
    Mouse ROG GLADIUS
    Mouse Pad Glorious
    OS 10 64 PRO
    darkage's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Reputation
    47
    Posts
    303

    3803 its a no go bios for this board
    had to downgrade to 3401 in two boards (3203 works well also)
    lost the windows activation in one board
    but to many issues with memory in games
    don't use it if your system is runing well with older bios

  7. #727
    ROG Enthusiast Array maikrosoft PC Specs
    maikrosoft PC Specs
    MotherboardB350-gaming f
    ProcessorR5 3600
    Memory (part number)GSkill Aegis 3000 16gb
    Graphics Card #1ASUS Cerberus 1070TI
    Sound CardALC 1220 & FX Audio Dac X6
    Monitoriiyama G-Master G2730HSU-B1 Black Hawk
    Storage #1Crucial MX500 1TB m.2
    Storage #2Silicon Power Ace A55 1TB
    CPU CoolerThermalright ARO-M14
    CaseFracral Design Define C
    Power SupplyBeQuiet Pure Power 500w CM
    Keyboard allreli K643 brown switches
    Mouse Corsair Sabre RGB
    Headset Beyerdynamic DT-990 Pro 250Ohm
    Mouse Pad AUKEY Large mousepad gaming xxl
    Headset/Speakers DT-990 pro 250 ohms / Wavemaster Moody
    OS Windows 10 1903 Pro
    Network RouterAVM Fritzbox 7490

    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Quote Originally Posted by darkage View Post
    3803 its a no go bios for this board
    had to downgrade to 3401 in two boards (3203 works well also)
    lost the windows activation in one board
    but to many issues with memory in games
    don't use it if your system is runing well with older bios
    + 1

  8. #728
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by maikrosoft View Post
    + 1
    +2...

  9. #729
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Display turns off automatically while PC is on

    Hi guys, i have this weird problem when i open a program ( speccy, cpuid cpu-z) to see my temperatures the PC monitor just suddenly turns of without error diagnosis led on mobo also the keyboard and mouse is dead, pressing power button also not force shutdown the pc. I need to turn it off by wall power switch and after only a complete power off it can be booted again. I update the motherboard bios with 3803.
    My PC is new,
    Here is my new Rig,

    Asus Rog Strix B350-F gaming latest bios Version 0803

    Amd Ryzen 5 1600

    ram 16gb

    GIGABYTE NVIDIA GEFORCE WINDFORCE OC 4G GTX 1050 TI
    PSU CORSAIR CS SERIES MODULAR CS650M - 650W 80 PLUS GOLD

    Windows 10

  10. #730
    ROG Enthusiast Array Fredy M PC Specs
    Fredy M PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix B550-F Gaming WIFI
    ProcessorRyzen 7 5900x
    Memory (part number)G.Skill F4-4000C16D-32GTZRA
    Graphics Card #1ASUS Strix GTX 1080 A8G
    MonitorDell S2721DGF
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus 250GB
    Storage #2Samsung 860 Evo 1TB
    CPU CoolerEK-Aio Basic 360
    CasePhanteks P400A
    Power SupplySuperflower Leadex II Gold 650W
    OS Windows 10 Pro 21H2
    Fredy M's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    45
    Posts
    65

    Quote Originally Posted by Nikolas81 View Post
    Hi guys, i have this weird problem when i open a program ( speccy, cpuid cpu-z) to see my temperatures the PC monitor just suddenly turns of without error diagnosis led on mobo also the keyboard and mouse is dead, pressing power button also not force shutdown the pc. I need to turn it off by wall power switch and after only a complete power off it can be booted again. I update the motherboard bios with 3803.
    My PC is new,
    Here is my new Rig,

    Asus Rog Strix B350-F gaming latest bios Version 0803

    Amd Ryzen 5 1600

    ram 16gb

    GIGABYTE NVIDIA GEFORCE WINDFORCE OC 4G GTX 1050 TI
    PSU CORSAIR CS SERIES MODULAR CS650M - 650W 80 PLUS GOLD

    Windows 10
    hi there, not trying to be a jerk or something but start reading from page 1 and you will find your answer, but in short your problem is caused by a conflict between installed software( aura, corsair link etc.) and the monitoring software... I myself haven`t experienced that but other here did so...good luck

Page 73 of 146 FirstFirst ... 23 63 71 72 73 74 75 83 123 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •