Page 105 of 146 FirstFirst ... 5 55 95 103 104 105 106 107 115 ... LastLast
Results 1,041 to 1,050 of 1451
  1. #1041
    ROG Member Array jamith PC Specs
    jamith PC Specs
    MotherboardAsus ROG STRIX B350-F
    ProcessorAMD Ryzen 5 1600
    Memory (part number)F4-3200C16D-16GVKB
    Graphics Card #1PNY GeForce GTX 1060 XLR8 Gaming OC
    MonitorLG 25UM58P 25.0" 2560x1080 75Hz
    Storage #1SanDisk SSD PLUS 240GB
    Storage #2WD Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM
    CaseNZXT S340 ELITE BLACK + RED
    Power SupplyCorsair TXM Gold 550W 80+ Gold
    Keyboard HyperX Mars RGB Mechanical
    Mouse Logitech G602 Wireless
    Mouse Pad Corsair MM300 Extended Edition

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    14

    From my understanding, the latest Windows 10 (version 1709 (RS3)) already includes the drivers for the LAN card, and ASUS assume that you have this version installed and just provide the pack necessary for the updated, note that the notes on the ASUS site say

    Improve system stability & Support Windows 10 latest version.
    The pack on the Intel website is the driver complete for cases where is necessary, i.e., older versions of Windows 10.

    Also, no offense taken, we are here to discuss and learn.

    Also, also, installed the last audio drivers after uninstalling the old driver and all works fine.

  2. #1042
    ROG Guru: White Belt Array celab PC Specs
    celab PC Specs
    MotherboardStrix B550-F Gaming / BIOS 2803
    ProcessorRyzen 3600 @stock speed
    Memory (part number)FlareX - F4-3200C14D-16GFX @XMP Timings
    Graphics Card #1Palit GameRock Premium 1080 @stock speed/cooling; 496.49 Drv.
    Sound CardOnboard
    MonitorAcer Predator - XB241H
    Storage #1Seagate FireCuda 530 / 500GB NVME 1.4
    Storage #2Kingston ssd
    CPU CoolerBe Quiet - DarkRock 4
    Casefreestyle
    Power SupplyThermaltake Toughpower Grand RGB 850W Gold
    Keyboard Razer Chroma Light
    Mouse Razer DeathAdder V2
    Mouse Pad Razer Goliathus Medium CONTROL
    Headset/Speakers Sennheiser HD 4.20s
    OS Win11 Pro 64bit / latest
    Network RouterFibre Optic 600Mbit (sync.)
    celab's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    91

    fredy, if you just install the uni. driver it will give you only the stock driver nothing else to play around with. if you install the pack from the intel side you get some more 'features' to configure your network device. i attached some pic from the driver package. to make things easy the provided driver from asus is the same as you will get with the windows update without any fancy features at all. it works great and if you dont need certain settings you are fine to use them.
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos dr1.jpg  

    dr2.jpg  

    dr3.jpg  

    Orwell was an optimist

  3. #1043
    ROG Enthusiast Array Fredy M PC Specs
    Fredy M PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix B550-F Gaming WIFI
    ProcessorRyzen 7 5900x
    Memory (part number)G.Skill F4-4000C16D-32GTZRA
    Graphics Card #1ASUS Strix GTX 1080 A8G
    MonitorDell S2721DGF
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus 250GB
    Storage #2Samsung 860 Evo 1TB
    CPU CoolerEK-Aio Basic 360
    CasePhanteks P400A
    Power SupplySuperflower Leadex II Gold 650W
    OS Windows 10 Pro 21H2
    Fredy M's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    45
    Posts
    65

    Quote Originally Posted by celab View Post
    fredy, if you just install the uni. driver it will give you only the stock driver nothing else to play around with. if you install the pack from the intel side you get some more 'features' to configure your network device. i attached some pic from the driver package. to make things easy the provided driver from asus is the same as you will get with the windows update without any fancy features at all. it works great and if you dont need certain settings you are fine to use them.
    I understand, I got it the first time, the latest driver on asus webpage only updates the universal driver but guys, what I`m trying to say here is that you don`t need that big pack, that is for all the OS`s (Windows, Linux, etc), the ones that I linked (the ~73 MB file) has all of that in it (Intel Lan driver, Intel ProSet and Intel Advanced Connection Services) but only for Windows 10, you don`t need that big file, and depending on what version you have 32 or 64 bit, you only have to download that specific installer for 32 or 64...if you download the previous drivers from asus driver page, when you install them you will have the same options like that one (attached print-screen) Click image for larger version. 

Name:	Intel 23.2.jpg 
Views:	1 
Size:	113.7 KB 
ID:	74947
    Click image for larger version. 

Name:	Untitled 23.jpg 
Views:	7 
Size:	332.2 KB 
ID:	74948
    and this is the small one(the ~73 MB file) that I installed and just like @celab posted I have all the Intel "bling" in there...(print-screen no 2)

    I really hope you guys understand what I`m trying to say with that Lan driver...

    as for the audio driver works ok-ish but for me still not like the last one, my case, after installing it, the fallowing 2 or 3 days after, at some point I would get a prompt to restart my PC to finish the installation, and then stopped, it probably finished installing it after a few days XD , this after doing as they said uninstall the old one, clean the system, reinstall the new one...but this behaviour may be, or rather probably is due to windows 10 v1803
    Last edited by Fredy M; 08-02-2018 at 12:15 PM.

  4. #1044
    ROG Guru: Green Belt Array panzlock PC Specs
    panzlock PC Specs
    Laptop (Model)ASUS X553M, ASUS Zenpad 10 Z300M, ASUS X542BA-DH99, ASUS ROG Strix G15 G513QM-AB91-CA
    MotherboardASUS P8Z68-V LX, ASUS Z170-A, ASUS ROG Strix B350-F Gaming
    ProcessorIntel i5-2500K, Intel i7-6700K, AMD Ryzen R7 1700
    Memory (part number)8GB Kingston 1333MhzDDR3 C9, 16GB G.Skill Aegis 3000Mhz DDR4 C16, 16GB G.Skill Trident Z 3200Mhz C16
    Graphics Card #1EVGA GTX 560Ti, ASUS ROG Strix GeForce GTX 1070 O8G OC, Sapphire Nitro+ RX Vega 56
    Monitor32" Samsung 1080p C32F391FWN, 32" ASUS 1440p VA32AQ, 32" Samsung Odyssey G5
    Storage #1Samsung 850 EVO 250GB 2.5" SSD, WD Black SN750 NVMe (X2)
    Storage #2Seagate 500GB 7200RPM, WD Blue 3TB - 5400 RPM SATA 6 Gb/s 64MB Cache 3.5 Inch
    CPU CoolerDeepcool GAMMAXX 300, Deepcool Lucifer V2, Wraith Spire
    CaseAntec Sonata, Deepcool Dukase V1, Deepcool Dukase V3
    Power SupplyATX 650, EVGA SuperNOVA 850 P2 (X2)
    Keyboard MSI Interceptor DS4200, Redragon K555 Indrah (X2)
    Mouse Microsoft 4500, Gamdias Erebos LE, MSI DS 100, Redragon M601Centrophorus, Redragon M612 Predator (X2
    Headset/Speakers Logitech Z313, Logitech Z506 (X2), Corsair Gaming Void RGB Elite
    OS Windows 10 Home X64, Windows 10 Pro X64 (X2)
    panzlock's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Reputation
    56
    Posts
    702

    Finally got the system assembled and running. Still on original BIOS. Few problems.

    1.) PCH is at 49 C when system is idling. Anyone else have this issue or is this a normal temperature? I don't like it. Comparing my Z170-A the PCH is 42 C when gaming.

    2.) Fan Xpert 4 does not recognize one of my chassis fans. Faulty or could this be a BIOS issue, as well?
    I'd like to deploy my troops in her country.

  5. #1045
    ROG Guru: White Belt Array Equinox187 PC Specs
    Equinox187 PC Specs
    MotherboardROG STRIX B350-F GAMING
    ProcessorRyzen 3600
    Memory (part number)KLEVV BOLT X 32GB 3600 MHz
    Graphics Card #1Zotac GTX 1070
    Storage #1Viper VPN100 512GB nvme
    CPU CoolerCustom Water Loop
    Power SupplyEVGA 650w Gold Modular
    OS Windows 11 Pro 64bit
    Equinox187's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    116

    Quote Originally Posted by panzlock View Post
    Finally got the system assembled and running. Still on original BIOS. Few problems.

    1.) PCH is at 49 C when system is idling. Anyone else have this issue or is this a normal temperature? I don't like it. Comparing my Z170-A the PCH is 42 C when gaming.

    2.) Fan Xpert 4 does not recognize one of my chassis fans. Faulty or could this be a BIOS issue, as well?
    What software is giving you that temp? also what bios version are you running as there was a version that had a fan issue

  6. #1046
    ROG Guru: Green Belt Array panzlock PC Specs
    panzlock PC Specs
    Laptop (Model)ASUS X553M, ASUS Zenpad 10 Z300M, ASUS X542BA-DH99, ASUS ROG Strix G15 G513QM-AB91-CA
    MotherboardASUS P8Z68-V LX, ASUS Z170-A, ASUS ROG Strix B350-F Gaming
    ProcessorIntel i5-2500K, Intel i7-6700K, AMD Ryzen R7 1700
    Memory (part number)8GB Kingston 1333MhzDDR3 C9, 16GB G.Skill Aegis 3000Mhz DDR4 C16, 16GB G.Skill Trident Z 3200Mhz C16
    Graphics Card #1EVGA GTX 560Ti, ASUS ROG Strix GeForce GTX 1070 O8G OC, Sapphire Nitro+ RX Vega 56
    Monitor32" Samsung 1080p C32F391FWN, 32" ASUS 1440p VA32AQ, 32" Samsung Odyssey G5
    Storage #1Samsung 850 EVO 250GB 2.5" SSD, WD Black SN750 NVMe (X2)
    Storage #2Seagate 500GB 7200RPM, WD Blue 3TB - 5400 RPM SATA 6 Gb/s 64MB Cache 3.5 Inch
    CPU CoolerDeepcool GAMMAXX 300, Deepcool Lucifer V2, Wraith Spire
    CaseAntec Sonata, Deepcool Dukase V1, Deepcool Dukase V3
    Power SupplyATX 650, EVGA SuperNOVA 850 P2 (X2)
    Keyboard MSI Interceptor DS4200, Redragon K555 Indrah (X2)
    Mouse Microsoft 4500, Gamdias Erebos LE, MSI DS 100, Redragon M601Centrophorus, Redragon M612 Predator (X2
    Headset/Speakers Logitech Z313, Logitech Z506 (X2), Corsair Gaming Void RGB Elite
    OS Windows 10 Home X64, Windows 10 Pro X64 (X2)
    panzlock's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Reputation
    56
    Posts
    702

    Quote Originally Posted by Equinox187 View Post
    What software is giving you that temp? also what bios version are you running as there was a version that had a fan issue
    Now I'm on 4011. Had enough of the lockups and crashes. Seems to be stable, otherwise.

    This is the sequence of events. Got the system running (original BIOS). Started installing software, Ai Suite III was first so I can calibrate fans, all fans ran through fan tuning, but the fan connected to the chassis fan 1 header ramped up to max RPM and stayed there whilst the other two worked as intended. Suddenly Fan Xpert 4 won't allow me to access it, anymore (Access violation at address 00000000). Chassis fan 1 was showing 0 RPM. Uninstalled it Ai Suite. Due to numerous crashes and lockups I installed latest BIOS, reinstalled Ai Suite but the chassis 1 fan was not recognized. Reconnected other fans to the same fan header with the same result. Either the header, Ai Suite or BIOS is the issue. Was wondering if anyone ran into this before. Managing fan speed through BIOS, currently. All fans function properly.

    The PCH temps I noticed on Ai Suite, as well. I installed HWinfo 64 to check temps on everything to be sure and same thing, high 40's when idling and bumped into the low 50's when browsing. Not impressed with this board.

    And speaking of temps, when in BIOS the CPU is at 47C, otherwise HWinfo indicates 33 when idling. What's the deal there?
    Last edited by panzlock; 08-07-2018 at 11:56 PM.
    I'd like to deploy my troops in her country.

  7. #1047
    ROG Guru: White Belt Array Equinox187 PC Specs
    Equinox187 PC Specs
    MotherboardROG STRIX B350-F GAMING
    ProcessorRyzen 3600
    Memory (part number)KLEVV BOLT X 32GB 3600 MHz
    Graphics Card #1Zotac GTX 1070
    Storage #1Viper VPN100 512GB nvme
    CPU CoolerCustom Water Loop
    Power SupplyEVGA 650w Gold Modular
    OS Windows 11 Pro 64bit
    Equinox187's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    116

    Quote Originally Posted by panzlock View Post
    Now I'm on 4011. Had enough of the lockups and crashes. Seems to be stable, otherwise.

    This is the sequence of events. Got the system running (original BIOS). Started installing software, Ai Suite III was first so I can calibrate fans, all fans ran through fan tuning, but the fan connected to the chassis fan 1 header ramped up to max RPM and stayed there whilst the other two worked as intended. Suddenly Fan Xpert 4 won't allow me to access it, anymore (Access violation at address 00000000). Chassis fan 1 was showing 0 RPM. Uninstalled it Ai Suite. Due to numerous crashes and lockups I installed latest BIOS, reinstalled Ai Suite but the chassis 1 fan was not recognized. Reconnected other fans to the same fan header with the same result. Either the header, Ai Suite or BIOS is the issue. Was wondering if anyone ran into this before. Managing fan speed through BIOS, currently. All fans function properly.

    The PCH temps I noticed on Ai Suite, as well. I installed HWinfo 64 to check temps on everything to be sure and same thing, high 40's when idling and bumped into the low 50's when browsing. Not impressed with this board.

    And speaking of temps, when in BIOS the CPU is at 47C, otherwise HWinfo indicates 33 when idling. What's the deal there?
    The lockups you had were most likely not the bios but having multiple monitoring software installed like AI suite / HWinfo /fan control software and even the lighting control, its a known issue with all ryzen boards that it will crash with multiple monitors, I learned pretty early on that AI suite is useless and removed it. As for the temp you really should not be monitoring the PCH at all as that in its self will cause instability but as for my system i get about 44c on the PCH while browsing but then i have a butt load of case fans and decent air flow, in any case for that chip 40 - 50 is perfectly normal and actually pretty low compared to other Ryzen boards, the chip is designed to run safely into the 100s so what you are getting is perfectly safe and not a concern.

  8. #1048
    ROG Guru: Green Belt Array panzlock PC Specs
    panzlock PC Specs
    Laptop (Model)ASUS X553M, ASUS Zenpad 10 Z300M, ASUS X542BA-DH99, ASUS ROG Strix G15 G513QM-AB91-CA
    MotherboardASUS P8Z68-V LX, ASUS Z170-A, ASUS ROG Strix B350-F Gaming
    ProcessorIntel i5-2500K, Intel i7-6700K, AMD Ryzen R7 1700
    Memory (part number)8GB Kingston 1333MhzDDR3 C9, 16GB G.Skill Aegis 3000Mhz DDR4 C16, 16GB G.Skill Trident Z 3200Mhz C16
    Graphics Card #1EVGA GTX 560Ti, ASUS ROG Strix GeForce GTX 1070 O8G OC, Sapphire Nitro+ RX Vega 56
    Monitor32" Samsung 1080p C32F391FWN, 32" ASUS 1440p VA32AQ, 32" Samsung Odyssey G5
    Storage #1Samsung 850 EVO 250GB 2.5" SSD, WD Black SN750 NVMe (X2)
    Storage #2Seagate 500GB 7200RPM, WD Blue 3TB - 5400 RPM SATA 6 Gb/s 64MB Cache 3.5 Inch
    CPU CoolerDeepcool GAMMAXX 300, Deepcool Lucifer V2, Wraith Spire
    CaseAntec Sonata, Deepcool Dukase V1, Deepcool Dukase V3
    Power SupplyATX 650, EVGA SuperNOVA 850 P2 (X2)
    Keyboard MSI Interceptor DS4200, Redragon K555 Indrah (X2)
    Mouse Microsoft 4500, Gamdias Erebos LE, MSI DS 100, Redragon M601Centrophorus, Redragon M612 Predator (X2
    Headset/Speakers Logitech Z313, Logitech Z506 (X2), Corsair Gaming Void RGB Elite
    OS Windows 10 Home X64, Windows 10 Pro X64 (X2)
    panzlock's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Reputation
    56
    Posts
    702

    Quote Originally Posted by Equinox187 View Post
    The lockups you had were most likely not the bios but having multiple monitoring software installed like AI suite / HWinfo /fan control software and even the lighting control, its a known issue with all ryzen boards that it will crash with multiple monitors, I learned pretty early on that AI suite is useless and removed it. As for the temp you really should not be monitoring the PCH at all as that in its self will cause instability but as for my system i get about 44c on the PCH while browsing but then i have a butt load of case fans and decent air flow, in any case for that chip 40 - 50 is perfectly normal and actually pretty low compared to other Ryzen boards, the chip is designed to run safely into the 100s so what you are getting is perfectly safe and not a concern.
    After BIOS update there are no more lockups no matter which monitoring software I use. Again, after 4011 everything seems to be running fine. Aside from the chassis 1 fan not being detected by Ai, which I removed, anyway, on account of Fan Xpert not functioning at all.

    I wasn't too concerned about temperatures but I had an expectation. As for the CPU, HWinfo shows idling between 30-33C and this is with the Wraith Spire. I just wanted to identify the disparity between HW and the BIOS temp indications.

    I haven't checked yet but is there a way to link chassis fans to the PCH or the MB through the BIOS qfan control? I'd prefer chassis fans ramping up to a more consistent temperature rather than a spiking CPU.
    Last edited by panzlock; 08-08-2018 at 02:40 PM.
    I'd like to deploy my troops in her country.

  9. #1049
    ROG Enthusiast Array Whiplash-RoG PC Specs
    Whiplash-RoG PC Specs
    MotherboardAsus RoG STRIX B350-F Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 5 3600
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1Gigabyte RX580 Gaming 4G
    Storage #1Crucial CT1000P1SSD8 P1 1TB M.2 2280 PCIe NVME
    Storage #2WD Caviar Blue 1TB
    CPU CoolerDeepCool Gammaxx GT
    CaseRaidMax Cobra ATX-502WBG
    Power SupplySeasonic S12II 520W Bronze
    OS Windows 10 Professional x64
    Whiplash-RoG's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    56

    Hi folks,

    Any indication on whether we'll be seeing a new BIOS for this board? It's been four months since the last one which is quite long considering how fast Asus was cranking them out initially.

  10. #1050
    ROG Guru: White Belt Array Equinox187 PC Specs
    Equinox187 PC Specs
    MotherboardROG STRIX B350-F GAMING
    ProcessorRyzen 3600
    Memory (part number)KLEVV BOLT X 32GB 3600 MHz
    Graphics Card #1Zotac GTX 1070
    Storage #1Viper VPN100 512GB nvme
    CPU CoolerCustom Water Loop
    Power SupplyEVGA 650w Gold Modular
    OS Windows 11 Pro 64bit
    Equinox187's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    116

    Quote Originally Posted by Whiplash-RoG View Post
    Hi folks,

    Any indication on whether we'll be seeing a new BIOS for this board? It's been four months since the last one which is quite long considering how fast Asus was cranking them out initially.
    I honestly do not think ASUS are interested anymore as they have moved onto the new 400 series boards.

Page 105 of 146 FirstFirst ... 5 55 95 103 104 105 106 107 115 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •