Page 111 of 132 FirstFirst ... 11 61 101 109 110 111 112 113 121 ... LastLast
Results 1,101 to 1,110 of 1318
  1. #1101
    ROG Guru: White Belt Array Equinox187 PC Specs
    Equinox187 PC Specs
    MotherboardROG STRIX B350-F GAMING
    ProcessorRyzen 3600
    Memory (part number)G.SKILL'S Trident Z RGB 3000Mhz
    Graphics Card #1Zotac GTX 1070
    Storage #1Viper VPN100 512GB nvme
    CPU CoolerCustom Water Loop
    Power SupplyEVGA 650w Gold Modular
    OS Windows 10 Pro 64bit
    Equinox187's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    104

    Quote Originally Posted by Fredy M View Post
    guys...be carefull when installing the latest audio driver v 6.0.1.8496 for this board...in my case something(didn`t bother to check what exactly but it definitely has something to do with the audio driver installation) creates a dump file every few seconds in the temp folder and I can`t copy/paste anything (it only pastes the .dmp file location)...went back to the same driver version but for the Z390-E and everything is back to normal...
    Posted about this issue a week ago give or take, I had the same issue and it ended up being the nahimic component of the audio drivers that is in the new version, it randomly started crashing and i could see it in the task manager starting up and closing instantly causing cpu spikes and the dump file location in the clip board, I found simply disabling the nahimic services resolved the issue, some time has passed and all is well with no ill effects from disabling nahimic so not sure what it even does or why it is there.

    On a side note i see yet again the lan driver is broken, the installer does not work and when you manually look for the driver windows reports that no compatible driver exists.
    Last edited by Equinox187; 11-15-2018 at 09:35 AM.

  2. #1102
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    7

    asus keeps posting lan drivers almost every month......


    but they are still they same version as before. always dated 10/10/2017

    I override the drivers and install the 5/7/2018 drivers.


    but still why the hell they keep posting the same drivers...........
    Last edited by ds1this; 11-15-2018 at 10:23 AM.

  3. #1103
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by Equinox187 View Post
    Posted about this issue a week ago give or take, I had the same issue and it ended up being the nahimic component of the audio drivers that is in the new version, it randomly started crashing and i could see it in the task manager starting up and closing instantly causing cpu spikes and the dump file location in the clip board, I found simply disabling the nahimic services resolved the issue, some time has passed and all is well with no ill effects from disabling nahimic so not sure what it even does or why it is there.

    On a side note i see yet again the lan driver is broken, the installer does not work and when you manually look for the driver windows reports that no compatible driver exists.
    I believe that audio fx through uwp sonic studio depend on nahimic services.
    if you end the services completely sonic studio hangs when launching

    wow asus release alot of software on the 14th
    Last edited by ds1this; 11-15-2018 at 10:36 AM.

  4. #1104
    ROG Member Array DarkHoundOne PC Specs
    DarkHoundOne PC Specs
    MotherboardB350-F ROG STRIX
    ProcessorRyzen 3 1200
    Memory (part number)F4-3200C16D-8GVKB
    Graphics Card #1Zotac GTX 1050Ti OC
    CaseCoolerMaster MasterBox Lite 5
    Power SupplyCorsair Cx450
    OS Windows 10

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Can't seem to change the amplification level with the newer drivers, rolled back to the 4/12 release because my DT 770 Pro's don't get loud enough with the latest ones. Also, there are no nahimic services that are running while using the non-uwp version of sonic suite.

  5. #1105
    ROG Enthusiast Array Fredy M PC Specs
    Fredy M PC Specs
    MotherboardASUS Strix B350 F Gaming
    ProcessorRyzen 5 1600x
    Memory (part number)CMK8GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1ASUS Strix GTX 1080 A8G
    MonitorAOC 22" IPS Panel
    Storage #1Samsung 750 Evo 120GB
    Storage #2WD Blue 1TB
    CPU CoolerNoctua NH-D14
    CaseCorsair 230T Orange
    Power SupplySuperflower Leadex II Gold 650W
    OS Windows 10 Pro
    Fredy M's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    14
    Posts
    55

    Quote Originally Posted by Equinox187 View Post
    Posted about this issue a week ago give or take, I had the same issue and it ended up being the nahimic component of the audio drivers that is in the new version, it randomly started crashing and i could see it in the task manager starting up and closing instantly causing cpu spikes and the dump file location in the clip board, I found simply disabling the nahimic services resolved the issue, some time has passed and all is well with no ill effects from disabling nahimic so not sure what it even does or why it is there.

    On a side note i see yet again the lan driver is broken, the installer does not work and when you manually look for the driver windows reports that no compatible driver exists.
    @Equinox187 yea, you had the problem on the previous driver and for me that one worked ok-ish, with the "minor" problem with utorrent but I had it on the latest version with the same symtoms...as for the lan driver, that is just the latest windows basic driver, no installer, no nothing, if you want the latest go to intel`s site and get it from there...

    @ds1this yep, you are right, disabling the nahimic services stops the sonic studio app from running

    as for my "port" from the strix Z390-E, so far the audio driver (v 6.0.1.8496) works very good, no .dmp files, no weird issues with the nahimic services and @DarkHoundOne the amplification level can be changed

  6. #1106
    ROG Guru: White Belt Array Equinox187 PC Specs
    Equinox187 PC Specs
    MotherboardROG STRIX B350-F GAMING
    ProcessorRyzen 3600
    Memory (part number)G.SKILL'S Trident Z RGB 3000Mhz
    Graphics Card #1Zotac GTX 1070
    Storage #1Viper VPN100 512GB nvme
    CPU CoolerCustom Water Loop
    Power SupplyEVGA 650w Gold Modular
    OS Windows 10 Pro 64bit
    Equinox187's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    104

    Quote Originally Posted by Fredy M View Post
    @Equinox187 yea, you had the problem on the previous driver and for me that one worked ok-ish, with the "minor" problem with utorrent but I had it on the latest version with the same symtoms...as for the lan driver, that is just the latest windows basic driver, no installer, no nothing, if you want the latest go to intel`s site and get it from there...

    @ds1this yep, you are right, disabling the nahimic services stops the sonic studio app from running

    as for my "port" from the strix Z390-E, so far the audio driver (v 6.0.1.8496) works very good, no .dmp files, no weird issues with the nahimic services and @DarkHoundOne the amplification level can be changed
    I have the same issue with the old and new driver, did know it stopped Sonic studio but then i never use that and have it disabled anyway.

  7. #1107
    ROG Member Array DarkHoundOne PC Specs
    DarkHoundOne PC Specs
    MotherboardB350-F ROG STRIX
    ProcessorRyzen 3 1200
    Memory (part number)F4-3200C16D-8GVKB
    Graphics Card #1Zotac GTX 1050Ti OC
    CaseCoolerMaster MasterBox Lite 5
    Power SupplyCorsair Cx450
    OS Windows 10

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by Fredy M View Post
    @DarkHoundOne the amplification level can be changed
    Where do I change it from?

  8. #1108
    ROG Enthusiast Array Fredy M PC Specs
    Fredy M PC Specs
    MotherboardASUS Strix B350 F Gaming
    ProcessorRyzen 5 1600x
    Memory (part number)CMK8GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1ASUS Strix GTX 1080 A8G
    MonitorAOC 22" IPS Panel
    Storage #1Samsung 750 Evo 120GB
    Storage #2WD Blue 1TB
    CPU CoolerNoctua NH-D14
    CaseCorsair 230T Orange
    Power SupplySuperflower Leadex II Gold 650W
    OS Windows 10 Pro
    Fredy M's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    14
    Posts
    55

    Quote Originally Posted by DarkHoundOne View Post
    Where do I change it from?
    from here ...hope it helps

    Click image for larger version. 

Name:	amp.jpg 
Views:	11 
Size:	208.6 KB 
ID:	77155
    Last edited by Fredy M; 11-23-2018 at 05:11 PM.

  9. #1109
    ROG Member Array DarkHoundOne PC Specs
    DarkHoundOne PC Specs
    MotherboardB350-F ROG STRIX
    ProcessorRyzen 3 1200
    Memory (part number)F4-3200C16D-8GVKB
    Graphics Card #1Zotac GTX 1050Ti OC
    CaseCoolerMaster MasterBox Lite 5
    Power SupplyCorsair Cx450
    OS Windows 10

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by Fredy M View Post
    from here ...hope it helps

    Click image for larger version. 

Name:	amp.jpg 
Views:	11 
Size:	208.6 KB 
ID:	77155
    Cheers mate, I had completely forgotten about the third UWP App besides Sonic Studio and Radar because I disabled notifications and popups from it, will try it out once I get home.

  10. #1110
    ROG Member Array jamith PC Specs
    jamith PC Specs
    MotherboardAsus ROG STRIX B350-F
    ProcessorAMD Ryzen 5 1600
    Memory (part number)F4-3200C16D-16GVKB
    Graphics Card #1PNY GeForce GTX 1060 XLR8 Gaming OC
    MonitorLG 25UM58P 25.0" 2560x1080 75Hz
    Storage #1SanDisk SSD PLUS 240GB
    Storage #2WD Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM
    CaseNZXT S340 ELITE BLACK + RED
    Power SupplyCorsair TXM Gold 550W 80+ Gold
    Keyboard HyperX Mars RGB Mechanical
    Mouse Logitech G602 Wireless
    Mouse Pad Corsair MM300 Extended Edition

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Guys I need help, I installed the latest update of the audio driver (Version 6.0.1.8496) because I was also facing the issue with the nahimic service, and my audio stopped working, I tried to reintall the driver but nothing, so I reinstalled the latest windows 10 1809, the version of november, installed the chipset Version 5.12.0.38 and then the audio but nothing, on the device manager does not appear any realtek device, also any uknown device.

    I installed the chipset and the audio using the asussetup file in both. What I'm missing?

Page 111 of 132 FirstFirst ... 11 61 101 109 110 111 112 113 121 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •