Page 95 of 146 FirstFirst ... 45 85 93 94 95 96 97 105 145 ... LastLast
Results 941 to 950 of 1453
  1. #941
    ROG Guru: Orange Belt Array AniChatt PC Specs
    AniChatt PC Specs
    Laptop (Model)ThinkPad X270 i7 7500U
    MotherboardAsus Strix X470-F BIOS 5843
    ProcessorR5 5600X Stock
    Memory (part number)FlareX 3200MHz 2x8GB
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus GTX 1080
    MonitorBenQ EW2480
    Storage #1960EVO NVMe 250GB
    Storage #2MX500 SATA 500GB
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseNZXT S340 Razer
    Power SupplySeasonic Prime 850W Gold
    Keyboard Corsair Strafe RGB
    Mouse Corsair Harpoon
    OS Windows 10 20H2
    AniChatt's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    12
    Posts
    283

    Quote Originally Posted by celab View Post
    im very happy with my b350 mate msi board. espacially when it comes to ram oc .. ;-)
    vrms info --> https://youtu.be/ZGrxhf_xZWI?t=357
    Do you have any ideas on c-state? Enabling or disabling is there any help with it???

  2. #942
    ROG Guru: White Belt Array celab PC Specs
    celab PC Specs
    MotherboardStrix B550-F Gaming / BIOS 2806
    ProcessorRyzen 3600 @stock speed
    Memory (part number)FlareX - F4-3200C14D-16GFX @XMP Timings
    Graphics Card #1Palit GameRock Premium 1080 @stock speed/cooling; 496.49 Drv.
    Sound CardOnboard
    MonitorAcer Predator - XB241H
    Storage #1Seagate FireCuda 530 / 500GB NVME 1.4
    Storage #2Kingston ssd
    CPU CoolerBe Quiet - DarkRock 4
    Casefreestyle
    Power SupplyThermaltake Toughpower Grand RGB 850W Gold
    Keyboard Razer Chroma Light
    Mouse Razer DeathAdder V2
    Mouse Pad Razer Goliathus Medium CONTROL
    Headset/Speakers Sennheiser HD 4.20s
    OS Win11 Pro 64bit / latest
    Network RouterFibre Optic 600Mbit (sync.)
    celab's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    91

    Quote Originally Posted by AniChatt View Post
    Do you have any ideas on c-state? Enabling or disabling is there any help with it???

    https://youtu.be/pBmVf0S4UDs?t=1583

    when i disable it i sometime get probs to wake up out of the power saving mode. i enabled it from auto and it runs fine since, on auto i did get some stuttering issues in the past
    Orwell was an optimist

  3. #943
    ROG Member Array DarkHoundOne PC Specs
    DarkHoundOne PC Specs
    MotherboardB350-F ROG STRIX
    ProcessorRyzen 3 1200
    Memory (part number)F4-3200C16D-8GVKB
    Graphics Card #1Zotac GTX 1050Ti OC
    Storage #1Crucial CT1000P1SSD8 P1 1TB M.2 2280 PCIe NVME
    CaseCoolerMaster MasterBox Lite 5
    Power SupplyCorsair CX450
    OS Windows 10

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by celab View Post
    https://youtu.be/pBmVf0S4UDs?t=1583

    when i disable it i sometime get probs to wake up out of the power saving mode. i enabled it from auto and it runs fine since, on auto i did get some stuttering issues in the past
    Enabling Global C-States is what basically allows your CPU to drop down it's voltage when the PC is idle or the CPU isn't under any load, disabling it hasn't given me any problems whatsoever, so not quite sure why disabling it is causing issues for you, maybe try running Prime95 overnight to check whether you need to bump up the voltage?

  4. #944
    ROG Guru: Orange Belt Array AniChatt PC Specs
    AniChatt PC Specs
    Laptop (Model)ThinkPad X270 i7 7500U
    MotherboardAsus Strix X470-F BIOS 5843
    ProcessorR5 5600X Stock
    Memory (part number)FlareX 3200MHz 2x8GB
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus GTX 1080
    MonitorBenQ EW2480
    Storage #1960EVO NVMe 250GB
    Storage #2MX500 SATA 500GB
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseNZXT S340 Razer
    Power SupplySeasonic Prime 850W Gold
    Keyboard Corsair Strafe RGB
    Mouse Corsair Harpoon
    OS Windows 10 20H2
    AniChatt's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    12
    Posts
    283

    Quote Originally Posted by celab View Post
    https://youtu.be/pBmVf0S4UDs?t=1583

    when i disable it i sometime get probs to wake up out of the power saving mode. i enabled it from auto and it runs fine since, on auto i did get some stuttering issues in the past
    I have seen the exact same video. They have told to disable it. Disabling it caused issues in my setup in those days. After that never tried to change it and still it is in auto works just fine. I will give it a try. Thnks.

  5. #945
    ROG Member Array kevin1981's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Help!

    i noticed that one of my ram timings the (TRDWR) had 2 diffenet timings..
    Channel A is set to 6 and channel B is set to 7...my ram is not on the supported list. And i dont know if thats why its like that. Could one of u guys check your Trdwr timings in your bio's and let me know if channel a and channel b or set to the same number. And if this is not normal could one of u guys tell me what to set it to?
    i can mmanually set it to be the same .
    But on auto it sets channel A to 6 and channel B to 7. It does this with xmp on or off
    Click image for larger version. 

Name:	20180520_171739.jpg 
Views:	1 
Size:	428.2 KB 
ID:	73902Click image for larger version. 

Name:	20180520_171812.jpg 
Views:	0 
Size:	491.0 KB 
ID:	73903
    my pc spec
    bio's 4011,
    i have 2 8gb sticks of 2666....all timings on auto but the main top timings or 15 17 17 17 35 geardown mode sets the 15 to 16 tho
    1600x
    Last edited by kevin1981; 05-21-2018 at 04:19 AM.

  6. #946
    ROG Enthusiast Array Fredy M PC Specs
    Fredy M PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix B550-F Gaming WIFI
    ProcessorRyzen 7 5900x
    Memory (part number)G.Skill F4-4000C16D-32GTZRA
    Graphics Card #1ASUS Strix GTX 1080 A8G
    MonitorDell S2721DGF
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus 250GB
    Storage #2Samsung 860 Evo 1TB
    CPU CoolerEK-Aio Basic 360
    CasePhanteks P400A
    Power SupplySuperflower Leadex II Gold 650W
    OS Windows 10 Pro 21H2
    Fredy M's Avatar
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    45
    Posts
    65

    Quote Originally Posted by kevin1981 View Post
    i noticed that one of my ram timings the (TRDWR) had 2 diffenet timings..
    Channel A is set to 6 and channel B is set to 7...my ram is not on the supported list. And i dont know if thats why its like that. Could one of u guys check your Trdwr timings in your bio's and let me know if channel a and channel b or set to the same number. And if this is not normal could one of u guys tell me what to set it to?
    i can mmanually set it to be the same .
    But on auto it sets channel A to 6 and channel B to 7. It does this with xmp on or off
    Click image for larger version. 

Name:	20180520_171739.jpg 
Views:	1 
Size:	428.2 KB 
ID:	73902Click image for larger version. 

Name:	20180520_171812.jpg 
Views:	0 
Size:	491.0 KB 
ID:	73903
    my pc spec
    bio's 4011,
    i have 2 8gb sticks of 2666....all timings on auto but the main top timings or 15 17 17 17 35 geardown mode sets the 15 to 16 tho
    1600x
    hi there...I presume you have a Corsair LPX kit and just like you I have different values for Trdwr (in my case Ch A is 7 and B is 8, Docp, @3200, timings auto) and same thing with the first timimg (CAS), I cannot set it to 15, auto or manual, docp or no docp, the system sets that one to 16... a quick "google" about the first problem and some guys say that the difference in values for latencies is due to different distance between the ram slot and the cpu socket...you can always punch it in manually and see if it has any effect(positive or negative)...personally, I don`t really stress too much over timings, unless they are way too high...if you really want to "get your hands dirty" try this http://www.overclock.net/forum/13-am...-dram-am4.html...good luck

  7. #947
    New ROGer Array algotua PC Specs
    algotua PC Specs
    MotherboardROG STRIX B350-F GAMING
    ProcessorAMD Ryzen 2700
    Memory (part number)F4-3200C16D-32GTZ
    Graphics Card #1Gigabyte 1060 6GB
    Storage #1Samsung 960 Evo MZ-V6E500BW
    CPU CoolerZalman cnps10x performa+

    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I've built Ryzen 2700 and G.SKILL Trident 32GB Kit 2x16GB XMP (F4-3200C16D-32GTZ) on this MB.

    Looks like BIOS still have several issues on such CPU.
    I have installed latest BIOS (4011) and have incorrect values on CPU Diode in AIDA, which is just = ( CPU core value
    +50) to https://prnt.sc/jgbmg4

    Also my RAM has issues with BSODs if I try to start it with default values (2133MHz/1.2V). It works ok only with higher voltages and frequencies (e.g. 1.3V/2666MHz)

    I tried to downgrade BIOS to 3803. CPU Diode displays correct values but system had microfreezes. Looks like Core Voltage suddenly raised to 1.4 from ~1.0V and back.
    On 3805 CPU Diode has incorrect values as on 4011.

    Also I have some issues with chassis fan speed. I have Zalman 4-pin fan (zp1225alm) which could be managed by MB. I set up silent mode for it, also set minimal rpm to 200 and T source = MB
    http://prntscr.com/jkn3ep
    Despite these settings this fan have ~1000rpm and from time to time it can rise to 2500 rpm in idle.

    Is it any workaround to make the fan really silent? I have the same fan on my previous MB (Gigabyte GA-Z87M-D3H) and it had about 500 rpm in any mode.
    Last edited by algotua; 05-21-2018 at 03:13 PM.

  8. #948
    ROG Member Array drfelip PC Specs
    drfelip PC Specs
    MotherboardAsus ROG STRIX B350-F Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 5 2600
    Memory (part number)HX430C15PB3K2/16
    Graphics Card #1Sapphire Radeon HD 7850 2 GB GDDR5
    Sound CardSound Blaster Z
    MonitorHP L2245w
    Storage #1Samsung EVO 850 500 GB
    Storage #2WD Black 1 TB
    CPU CoolerScythe Kotetsu Mark II
    CaseFractal Design Define R5 Titanium
    Power SupplySeasonic G-Series 550 W
    Keyboard Logitech K340
    Mouse Logitech G302
    OS Windows 10

    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by drfelip View Post
    Thanks for the valuable advice. I don't have a suitable place for the out-of-the-case build, but I did the following:
    So, even if a BIOS downgrade could help, the fact that module 2 works flawlessly points to a defect in module 1, so I'm going to RMA the kit.

    Any RAM recommendations? I'd like it to run at 3000 MHz. Should I stick to the Raven Ridge QVL or the generic one?
    For your reference: I finally got a pair of HyperX Predator 3000 MHz. They are running stable with default DOCP settings (2933 MHz), so I'm happy with them!

  9. #949
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Just managed to roll back to Bios 3401 on my board and finally no crashes for several hours in 3200mhz CL14 with DOCP (G skill Flare X).

    Huge THANKS to this person sharing the guide on how to downgrade from 3805 and back. Followed the steps carefully and it worked like a charm. System feels snappier and pubg feels smoother with less microstutters. Tested from 4011, 3805 and now against 3401. Not touching the updates for a good while now.

    The link: https://rog.asus.com/forum/showthrea...-AMD-roll-back

    /miizoo

  10. #950
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by algotua View Post
    I've built Ryzen 2700 and G.SKILL Trident 32GB Kit 2x16GB XMP (F4-3200C16D-32GTZ) on this MB.

    Looks like BIOS still have several issues on such CPU.
    I have installed latest BIOS (4011) and have incorrect values on CPU Diode in AIDA, which is just = ( CPU core value
    +50) to https://prnt.sc/jgbmg4

    Also my RAM has issues with BSODs if I try to start it with default values (2133MHz/1.2V). It works ok only with higher voltages and frequencies (e.g. 1.3V/2666MHz)

    I tried to downgrade BIOS to 3803. CPU Diode displays correct values but system had microfreezes. Looks like Core Voltage suddenly raised to 1.4 from ~1.0V and back.
    On 3805 CPU Diode has incorrect values as on 4011.

    Also I have some issues with chassis fan speed. I have Zalman 4-pin fan (zp1225alm) which could be managed by MB. I set up silent mode for it, also set minimal rpm to 200 and T source = MB
    http://prntscr.com/jkn3ep
    Despite these settings this fan have ~1000rpm and from time to time it can rise to 2500 rpm in idle.

    Is it any workaround to make the fan really silent? I have the same fan on my previous MB (Gigabyte GA-Z87M-D3H) and it had about 500 rpm in any mode.

    Put on the smoothing fan option. I've mine at 15.1 secs

Page 95 of 146 FirstFirst ... 45 85 93 94 95 96 97 105 145 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •