Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 39
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    20

    Post Crosshair formula-z only boots with MemOK! need help

    The BUILD
    Crosshair v formula-z
    AMD FX 9590
    G-Skill-Trident X*
    AMD Friepro s10000 x1 (though a second will be added)
    Corsair HX 1000w modular PSU

    I have just build this rig and I am having trouble setting it up to boot, while it has posted using the Go button on the board, and windows 8.1 has been installed every time it restarts it ends up back at 0d error and the Dram light on the motherboard comes on. i have tried using the XMP to set the ram up and yet still nothing. I'm sure this is something really simple and user error more than hardware failure, The Bios has been flashed to the latest version, so if anyone could help me with setting up this board as I am now at a loss. *

  2. #2
    ROG Guru: Green Belt Array haihane PC Specs
    haihane PC Specs
    MotherboardCrosshair V Formula Z
    ProcessorAMD FX 8350
    Memory (part number)Gskill F3-2400C10-8GTX
    Graphics Card #1ASUS HD 6950
    Storage #1WD Velociraptor 1TB
    Storage #2Corsair Neutron GTX 120GB SSD
    CPU CoolerCooler Master Seidon 120XL
    CaseCooler Master Silencio 650
    Power SupplyCorsair HX850
    Keyboard Corsair K70 RGB
    Mouse Logitech G500
    OS Windows 7 X64
    Network RouterLinksys E2500
    haihane's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    106
    Posts
    609

    can you please tell me the model number of your Gskill's Trident X ?
    no siggy, saw stuff that made me sad.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    20

    The number is F3-2400C10D-16GTX*

  4. #4
    ROG Guru: Green Belt Array haihane PC Specs
    haihane PC Specs
    MotherboardCrosshair V Formula Z
    ProcessorAMD FX 8350
    Memory (part number)Gskill F3-2400C10-8GTX
    Graphics Card #1ASUS HD 6950
    Storage #1WD Velociraptor 1TB
    Storage #2Corsair Neutron GTX 120GB SSD
    CPU CoolerCooler Master Seidon 120XL
    CaseCooler Master Silencio 650
    Power SupplyCorsair HX850
    Keyboard Corsair K70 RGB
    Mouse Logitech G500
    OS Windows 7 X64
    Network RouterLinksys E2500
    haihane's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    106
    Posts
    609

    Quote Originally Posted by percy2k03 View Post
    The number is F3-2400C10D-16GTX*
    LOL. we have exactly the same RAM sticks. hold on while i get some screenshots on my ram stick settings from bios.
    no siggy, saw stuff that made me sad.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    20

    amazing thank you!

  6. #6
    ROG Guru: Green Belt Array haihane PC Specs
    haihane PC Specs
    MotherboardCrosshair V Formula Z
    ProcessorAMD FX 8350
    Memory (part number)Gskill F3-2400C10-8GTX
    Graphics Card #1ASUS HD 6950
    Storage #1WD Velociraptor 1TB
    Storage #2Corsair Neutron GTX 120GB SSD
    CPU CoolerCooler Master Seidon 120XL
    CaseCooler Master Silencio 650
    Power SupplyCorsair HX850
    Keyboard Corsair K70 RGB
    Mouse Logitech G500
    OS Windows 7 X64
    Network RouterLinksys E2500
    haihane's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    106
    Posts
    609

    OK.
    first things first, i need you to reset to defaults for your bios. <- this is to make sure we both start from a common bios defaults. (you're not running any RAID right?)
    save and restart. <- this will boot your system with no overclock applied. hopefully. the more i read your original post, the more it seems that the system has troubles with the RAM sticks.


    follow da pic below:
    Page 1
    Click image for larger version. 

Name:	Page 1.jpg 
Views:	2 
Size:	161.4 KB 
ID:	66000

    Page 2
    Click image for larger version. 

Name:	Page 2.jpg 
Views:	2 
Size:	179.1 KB 
ID:	66001

    Page 3
    Click image for larger version. 

Name:	Page 3.jpg 
Views:	0 
Size:	173.0 KB 
ID:	66002

    Page 4
    Click image for larger version. 

Name:	Page 4.jpg 
Views:	0 
Size:	166.3 KB 
ID:	66003

    Save and exit, and cross your fingers.
    no siggy, saw stuff that made me sad.

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    20

    Thanks for that but no it did not work, its rather random if it boots or not i keep getting od error or AE I'm thinking it may be due to the motherboard not getting enough power for the 9590, I don't have the 4pin EATX 12v cable connected as I the PSU did not come one with one, do you think this could be the issue for randomly posting. when I used Rog connect, it gives the 0d message but on my laptop it says initial USB, When I get the AE/AA error it ways boot successful.*

  8. #8
    ROG Guru: Green Belt Array haihane PC Specs
    haihane PC Specs
    MotherboardCrosshair V Formula Z
    ProcessorAMD FX 8350
    Memory (part number)Gskill F3-2400C10-8GTX
    Graphics Card #1ASUS HD 6950
    Storage #1WD Velociraptor 1TB
    Storage #2Corsair Neutron GTX 120GB SSD
    CPU CoolerCooler Master Seidon 120XL
    CaseCooler Master Silencio 650
    Power SupplyCorsair HX850
    Keyboard Corsair K70 RGB
    Mouse Logitech G500
    OS Windows 7 X64
    Network RouterLinksys E2500
    haihane's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    106
    Posts
    609

    Try plugging in that 4 pin molex to the motherboard. I have mine plugged in.
    Weird that your psu didn't come with 4 pin molex. There's a sata to molex converter you can buy on computer stores.
    no siggy, saw stuff that made me sad.

  9. #9
    ex-ASUS Employee Array Eleiyas PC Specs
    Eleiyas PC Specs
    MotherboardASUS 970 PRO GAMING/AURA
    ProcessorAMD FX 8370
    Memory (part number)Corsair 8GB XMS3 PC3-12800 1600MHz DDR3
    Graphics Card #1XFX AMD Radeon HD 6950 - 2G
    MonitorLG Flatron E2240T 21.5'' 1080p Monitor
    Storage #1Samsung 1TB 7200RPM 32MB
    Storage #2Seagate Barracuda 2TB 7200RPM 64MB 6GB/s
    CPU CoolerAMD Wraith Cooler
    CaseNZXT Lexa S
    Power SupplyCorsair CX600 600W (Bronze)
    Keyboard Logitech Wireless AZERTY
    Mouse Microsoft Wireless
    Headset Evil Witchcraft II Gaming Headset (Black/Red)
    Mouse Pad Wild Wolf Hunter
    Headset/Speakers 4Gamers 2.1 Sound-System
    OS Windows 10 Professional - Creator's
    Network RouterZiggo

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    25
    Posts
    378

    I was always under the impression that 0D error was CPU fault.

    Like you've just said, it could be that your processor is not getting enough juice from the PSU. I definitely know that the FX-9XXX series are power hungry beasts, hence why I personally went for an FX-8370 when I upgraded.

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    20

    Frei Crebs

    Well i just tried my little brothers Nvidia 970, and oh it boots up every time with out fail even with my memory using XMP, so now I'm kicking myself as I'm sure this is a power issue now, something I convinced myself it was not right at the start of the build. If the extra Eatx cable does not work then,
    I guess the 1000w PSU is far too small. but since when i use Memok! I can boot does anyone know where i can find a full list of settings to see what gets disabled so I'm able to make a working bios even if its limited. so then I can slowly Items back just incase it is not power related.
    *

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •