Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Question G53sw clean install w7 - Unable to detect HDD

    Hi,

    I did a clean install windows 7 but the setup unable to detect my HDD? it prompts for drivers..I have tried Intel rapid storage technology drivers but no luck.

    My setup: Momentus XT 500GB x2

    Any advice? Thanks.

    Edit: The issue is due to USB 3.0 port. I use Windows 7 USB tools to make a bootable windows 7 and i plugged into usb 3.0 port but unable to detect my HDD it prompts for driver(momentus XT 500GB x2). But when i plugged into usb 2.0 port HDD is detected correctly. FYI.
    Last edited by bananaEgg; 01-16-2012 at 05:11 AM. Reason: Issue resolved.

  2. #2
    ROG Guru: Gold Belt Array dstrakele's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    89
    Posts
    4,437

    I got a similar message asking for the CDROM driver on Windows Setup. I thought this was interesting since I was using the drive to install from DVD! Turned out it was a bad burn. I redownloaded the ISO file (just in case there was something wrong with my initial download), and chose the slowest possible burn speed to resolve the issue.
    G74SX-A1 - stock hardware - BIOS 202 - 2nd Monitor VISIO VF551XVT

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Red face

    Edited on first post. fyi.

  4. #4
    ROG Guru: Gold Belt Array dstrakele's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    89
    Posts
    4,437

    Yeah, the Windows installer doesn't include a driver for the USB 3.0 port.
    G74SX-A1 - stock hardware - BIOS 202 - 2nd Monitor VISIO VF551XVT

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •