Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 13 of 13
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Bad CMOS battery? Especially since he's turning off the PSU?

  2. #12
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Z270-A reset bios after power restart

    i have this problem on my Asus z270A.
    when I remove the power from the power supply at the next reboot the next day the pc turns on and off immediately, then it restarts and goes to recovery bios F1 (intel optane or RAID mode etc)

    I understand that by keeping the power on you will have no problems, but for my scruple I close the whole control unit where 6 monitors are also connected etc ... I don't want to keep the pc powered.

    This does it on 4 cards of the same model, on 3 other Asus of different models it does not.
    I excluded all battery change, cmos reset, hardware change, new power supplies nothing to do.
    And a protection system of this specific model?

    if yes, how to remove it from the bios?
    the big trouble is that it also resets all my bios settings.

    simone

  3. #13
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    One thing that may cause this is as well dead CMOS battery. Did you try to swap it out? Without CMOS battery - BIOS settings wouldn't be retained.

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •