Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 29
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Lightbulb Asus AURA RGB Header 2 missing STRIX 270E

    Hi Guys,

    the STRIX Z270F features 2 RGB Headers an I connected 2 independent RGB Strips to the ports but I can only set the color for RGB_header1.
    I've tried to reinstall and reboot but the second header wont show up.

    Click image for larger version. 

Name:	Unbenannt.JPG 
Views:	11 
Size:	52.1 KB 
ID:	61920

  2. #2

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Yes, in the same color as RGB Header 1.

  4. #4
    Ex-employee Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    108
    Posts
    2,154

    Our MB team got back to me, did you try doing the RGB header calibration function twice? Once for the header 1 and once for header 2?

    What type of LED strip are you using? (Is it a RGB or BRG strip - look behind the strip to see)

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by Bahz View Post
    Our MB team got back to me, did you try doing the RGB header calibration function twice? Once for the header 1 and once for header 2?

    What type of LED strip are you using? (Is it a RGB or BRG strip - look behind the strip to see)
    Both Headers are working. I'd like to set 2 different colors for each header, thats my problem. RGB_Header 1 sets the same color for both headers.

    TL;DR: Please add RGB_Header 2 in Aura Software to set both RGB Headers independend of each other.

  6. #6
    ROG Member Array MenthuDk PC Specs
    MenthuDk PC Specs
    MotherboardROG Z270E Strix
    Processori7 6700K
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum 3000Mhz
    Graphics Card #1Evga GTX 1070 FTW
    MonitorBenq XL2720Z, Asus VH242H
    Storage #1Samsung 950 pro 256GB m.2
    Storage #2OCZ vertex3, OCZ TR150
    CPU CoolerDeepcool captain 360 ex
    CaseDeepCool Genome
    Power SupplyEVGA G2 1000W
    Keyboard Blackwidow chroma
    Mouse Mamba TE chroma
    Headset Kraken 7.1 chroma
    Mouse Pad Firefly
    Headset/Speakers Logitech Z506
    OS Windows 10 Pro
    Accessory #1 Logitech C920

    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    10

    I have the same problem on my Z270E Strix.
    The aura software only shows 1 LED strip, even
    when i have 2 strips plugged in, with 1 to each LED header.*

  7. #7
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,859

    Something looking funky with your Aura.
    Which version are you running?
    Do you really have 4 sections of back IO lighting?
    Mine shows the headers present even though there is nothing plugged into them on an M9F. Aura ver 1.04.29

    Click image for larger version. 

Name:	Untitled.png 
Views:	5 
Size:	71.5 KB 
ID:	63051

  8. #8
    ROG Member Array MenthuDk PC Specs
    MenthuDk PC Specs
    MotherboardROG Z270E Strix
    Processori7 6700K
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum 3000Mhz
    Graphics Card #1Evga GTX 1070 FTW
    MonitorBenq XL2720Z, Asus VH242H
    Storage #1Samsung 950 pro 256GB m.2
    Storage #2OCZ vertex3, OCZ TR150
    CPU CoolerDeepcool captain 360 ex
    CaseDeepCool Genome
    Power SupplyEVGA G2 1000W
    Keyboard Blackwidow chroma
    Mouse Mamba TE chroma
    Headset Kraken 7.1 chroma
    Mouse Pad Firefly
    Headset/Speakers Logitech Z506
    OS Windows 10 Pro
    Accessory #1 Logitech C920

    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    10

    It's the same with mine, I also have the 4 Back IO and only 1 LED strip.
    Just got this motherboard, so its a clean fresh install of everything.
    So the Aura software is the latest from the download site, same as yours 1.04.29

  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Hey, has anyone figured this out yet? I'm having a the same issue. I cant control the two RGB headers independently.

  10. #10
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Same issue here. Would love to know the solution if there is one.*

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •