Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    GL702VMK: CPU load due to HDAudio driver issue ?

    Hello all,

    I have a brand new ASUS GL702VMK and I have an issue since the beginning: the process "system interrupt" consumes a permanent of 100% CPU of one core processor and display around 5 to 10% of CPU usage.
    This causes heat and fan permanently.

    Using latency monitor tool (cf. ) it says that it is due to: HDAudBus.sys fromMicrosoft and nvlddmkm.sys = Nvidia Windows Kernel mode).
    I have this ussue since the beginning. When updting WIn 10 "creator" version, same.
    I have desinstalled the Realtek audio driver: nothing changed. Reinstalled with last version (on internet = same as on my PC): no change.
    As nVidia driver provides also HD Audi (thru HDMI) may be its a conflict between both drivers ??

    The problem occurs after several hours of usage, not at the beginning.

    Anyone with same issue ? Any idea to solve it ?

  2. #2
    ASUS HQ Service Rep Array Bill@ASUS's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    433

    Hello Zorg06
    Can you provide some screenshots on this matter?
    So you are saying that you have this issue since you purchased this laptop?
    Which version of drivers have you installed?
    Thank you

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •