Page 7 of 10 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 ... LastLast
Results 61 to 70 of 98
  1. #61
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by CODE MAXIMUS View Post
    As far as improved boot time, I'm seeing about a +/-4 sec increase in boot time per task manager. Increase meaning faster.
    my boot time is about 3 secs slower

  2. #62
    ROG Guru: Yellow Belt Array no1yak PC Specs
    no1yak PC Specs
    MotherboardMaximus Hero X I Wi-Fi/ Hero IX
    Processori9 9900KF/ i7 7700K both @ 4.9Ghz
    Memory (part number)Gskill F4-3200C16D / Corsair 2400 LPX
    Graphics Card #1Evga GTX 1070 SC ACX3 / Evga 1060 SC
    Sound CardEssence One DAC Muses edition
    MonitorEizo CG275W/ Dell U2719D
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus NVMe / 950 Pro
    Storage #2Samsung EVO 950 Pro M.2 + 850 Pro 1TB
    CPU CoolerCorsair 150i pro/Noctua NHu-14S
    CaseCorsair 500D/ Corsair 450D
    Power SupplyEvga 650 P2 /Corsair HX750
    Keyboard Cherry MX6
    Mouse Corsair M65
    Headset/Speakers Corsair SP2500 + Senn HD650 + HD 600
    OS Windows 10 Pro x64 1909

    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    129

    Quote Originally Posted by md3ck View Post
    my boot time is about 3 secs slower
    So it's 3nsec slower, so what's the problem ? People complain about there PC's taking 30 sec's to boot , so what, as long as the machine is stable and does

    what it's supposed to do then I can't see why anyone has a problem .After all it' just a PC and it's not life threatening. You all need to get out more and get a life.
    Last edited by no1yak; 08-23-2017 at 04:13 PM.

  3. #63
    ROG Guru: White Belt Array CODE MAXIMUS PC Specs
    CODE MAXIMUS PC Specs
    MotherboardMAXIMUS IX CODE • BIOS 1009
    Processor7700K • 4.5GHz
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX • CMK16GX4M2B3600C18 ver4.31 • 3866MHz • 15-15-15-36-2CR
    Graphics Card #1ASUS STRIX 1080Ti OC
    Sound CardOnboard • SupremeFX S1220
    MonitorASUS ROG SWIFT PG279Q
    Storage #1Intel Optane 900P 480GB
    CPU Cooler2016 EKWB Supremacy EVO • Acetal + Nickel • Straight Distilled Water
    CaseCORSAIR AIR 540
    Power SupplyEVGA Supernova 850W P2
    Keyboard HyperX FPS Alloy TKL
    Mouse SteelSeries SENSEI 310
    Headset Coolermaster Masterpulse
    Mouse Pad SteelSeries QCK Limited
    Headset/Speakers 100W BLACKWEB ZULU 2.1 • Soundbar + 8" Sub • TOSLINK
    OS WIN 10 64bit
    Network RouterNETGEAR X4S • Gigabit fiber optic connection
    Accessory #1 3X Corsair Magnetic Levitation 140mm PWM case fans
    Accessory #2 2X Corsair Magnetic Levitation 120mm PWM radiator fans
    Accessory #3 APC XS 1000 • Backup
    CODE MAXIMUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    42
    Posts
    123

    Quote Originally Posted by no1yak View Post
    So it's 3nsec slower, so what's the problem ? People complain about there PC's taking 30 sec's to boot , so what, as long as the machine is stable and does

    what it's supposed to do then I can't see why anyone has a problem .After all it' just a PC and it's not life threatening. You all need to get out more and get a life.
    If you're referring to me I am not complaining about boot times, never have. I was just confirming the new BIOS is booting quicker with the time as that was part of the new release but taking it to a new level telling people to get out and get a life has nothing to do with helpful feedback.
    Last edited by CODE MAXIMUS; 08-24-2017 at 12:14 AM.

  4. #64
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by CODE MAXIMUS View Post
    If you're referring to me I am not complaining about boot times, never have. I was just confirming the new BIOS is booting quicker with the time as that was part of the new release but taking it to a new level telling people to get out and get a life has nothing to do with helpful feedback.
    It looks like he was referring to md3ck's recent comment. Anyways, my z270g mobo has experienced boot issues the last 3 bios releases. I haven't gotten one working successfully yet. I ended up getting a windows 10 home usb drive to replace a boot manager version I installed on an sd drive for the OEM system builder version. It should come tomorrow, and hopefully it will enable me to fix these boot issues!

  5. #65
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Bad experience with bios 0906 went back to 0701

    Hi everyone,
    Would appreciate any thoughts. I just finished my first new computer build:

    My setup:
    Intel i7 7700k,
    Asus Maximus IX Formula Mother board , BIOS 0906
    G Skill Trident 2 x 16GB DDR4 RAM @ 3200MHz using XMP
    2 Samsung 960 EVO M.2 SSD Raid 1 on both board slots (worried about heat but so far at 40C)
    Prime Titanium 650W PSU

    I have been disappointed so far. Started using original bios but could not get Bluetooth to work. Also sleep and screen saver did not work. I updated to newest bios 0906 2 days ago and then the computer would keep crashing, seemed when using youtube Chrome, Firefox, and Vivaldi or a drop down menu web page on these browsers. Tried to slow memory to default speed did not help and Bluetooth still did not work. After trying for 2 days I gave up and went to most recent bios 0801, also crashed then finally went to original bios 0701. It is working well and now the Bluetooth is working. Have not tried XMP yet but will do so tomorrow.
    Last edited by scottlaprise; 08-25-2017 at 09:51 AM.

  6. #66

  7. #67
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Symptoms of an unstable memory overclock

    Quote Originally Posted by Chino View Post
    Symptoms of an unstable memory overclock.
    I am embarrassed to say I do not game with my computer or overclock it. As I mentioned also I tried running the memory at the default 2100 speed and not use xmp and it still crashed with the new 1009 bios and the other newer bios. But I today went back to using xmp with the the old bios and everything is working great. So I do not have anything to complain about except the new bios update which made my system crash. To me it says the new bios is just not right. But I would love to hear your guys thoughts that have much more experience than I do. Even my screen saver is now working with the 0701 bios, sleep is working, bluetooth working that originally did not and prompted me to upgrade. Just hoping my experience might be able to help some out there.

  8. #68
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    1009 didn't work for my setup, went back to 0801

    I ended up getting my pc working with 0801 after rolling back from 1009.

    To recap:
    -Installed Win 10 OEM Builder version onto M.2 SSD
    -Wiped 2 SSDs connected via SATA, moved data files to M.2 SSD
    -updated BIOS to 1009 from 0906
    -Would turn off during post at exactly the same time when cold booted
    -Used EZ Flash 2 to roll back to 0906 - PC had boot issues at post, could not boot
    -Used EZ Flash 2 to roll back to 0801 - PC had boot issues at post, could not boot
    -Wiped M.2 SSD using Secure Delete in BIOS
    -Installed Win 10 Home version (still with BIOS 0801)
    -No issues with post, boot, sleep, ram frequencies, wifi, bluetooth; no freezes or hangs. I'm not updating it anymore.

  9. #69
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Just updated to BIOS 1009 for my Z270E yesterday. The mobo turn on/off 3 times after the firmware update before really booting. Everything is working fine like before. CPU OC (4.8) and RAM XMP are still stable as before on 0906. The motherboard seems hotter by 1-2'C, but that's a small price to pay to fix that Intel CPU bug.

    ASUS ROG STRIX Z270E, BIOS 1009
    Intel i7-7700K (OC 4.8)
    Corsair Hydro H100i V2 Liquid CPU Cooler 240mm (CW-9060025-WW)
    ASUS GeForce GTX 1080 8GB STRIX-GTX1080-A8G-GAMING
    CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 3000 (PC4 24000) CMK16GX4M2B3000C15
    Corsair HX1000i 1000W

    Crucial MX100 512 GB SSD (OS)
    WD Black 3TB HDD
    Hitachi 1TB HDD

    Windows 10 Pro 64bit 1703

    Acer XB271HU 27" 2560 x 1440
    YAMAKASI CATLEAP Q270 SE 27"
    EVGA DG-86 case
    Logitech MK120 keyboard
    Logitech MK518 mouse

  10. #70
    ROG Member Array Mazinga PC Specs
    Mazinga PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus X Hero Z370
    ProcessorIntel Core i7-8700K 4.7Ghz
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE Torque (4x8GB) / 3200MHz
    Graphics Card #1ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti - White Edition
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus series SSD 500GB M.2
    Storage #2Samsung SSD 750 EVO 250GB
    CPU CoolerASUS ROG Ryujin 240mm
    CaseFractal Design Define R6 White
    Power SupplyCorsair RM850x
    Keyboard MSI GK80
    Mouse Microsoft Pro IntelliMouse
    Headset Corsair Gaming Virtuoso RGB White
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath - XXL
    Headset/Speakers Logitech Z-5500 THX-Certified 5.1
    OS Win 10 64bit
    Network RouterAsus RT-AC86U

    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    10
    Posts
    22

    Quote Originally Posted by Teiji View Post
    Just updated to BIOS 1009 for my Z270E yesterday. The mobo turn on/off 3 times after the firmware update before really booting. Everything is working fine like before. CPU OC (4.8) and RAM XMP are still stable as before on 0906. The motherboard seems hotter by 1-2'C, but that's a small price to pay to fix that Intel CPU bug.

    ASUS ROG STRIX Z270E, BIOS 1009
    Intel i7-7700K (OC 4.8)
    Corsair Hydro H100i V2 Liquid CPU Cooler 240mm (CW-9060025-WW)
    ASUS GeForce GTX 1080 8GB STRIX-GTX1080-A8G-GAMING
    CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 3000 (PC4 24000) CMK16GX4M2B3000C15
    Corsair HX1000i 1000W

    Crucial MX100 512 GB SSD (OS)
    WD Black 3TB HDD
    Hitachi 1TB HDD

    Windows 10 Pro 64bit 1703

    Acer XB271HU 27" 2560 x 1440
    YAMAKASI CATLEAP Q270 SE 27"
    EVGA DG-86 case
    Logitech MK120 keyboard
    Logitech MK518 mouse
    Yes it working fine for me to -Azus Z270E
    The mobo turn on/off 3 times after the firmware update, and now it boot on first.


    ASUS ROG STRIX Z270E, BIOS 1009
    Intel i7-6700K (OC No)
    Corsair Hydro H115i V2 Liquid CPU Cooler
    Zotac GeForce GTX 1080Ti AMP Extreme 11GB
    CORSAIR Dominator Platinum SE Torque 32GB (4 x 8GB) DDR4 3200 CMD32GX4M4C3200C14T
    Corsair RM750x 750W

    Samsung SSD 750 EVO 250GB
    Samsung SSD 750 EVO 500GB
    WD Blue 1TB SATA III

    Windows 10 home 64bit

    ASUS ROG Swift PG278QR

Page 7 of 10 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •