Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Problem with the LAN port

    Hi. The intel gigabit lan port doesnt show the option "1000mbps" in the bios and if I enable said feature using Device Administrators the port stops working.
    Anyone else experiencing this issue?

  2. #2
    ASUS HQ Service Rep Array Bill@ASUS's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    433

    Hello OnlineNow
    Thank you for your post.
    Can you tell me what's your purpose of enabling 1000mbps?
    What's your board model? Can you also provide screenshots or photos of this matter? Including the bios.
    Thank you

  3. #3
    ROG Member Array AmIgone PC Specs
    AmIgone PC Specs
    Laptop (Model)Panasonic ToughBook CF54
    MotherboardR5E10
    Processori7 6850K
    Memory (part number)Corsair DP 32GB CMD32GX4M4B3333C16
    Graphics Card #1ROG STRIX-GTX1080-A8G-GAMING
    Sound CardOnboard
    MonitorDell U2415
    Storage #1Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #2WD Black 5TB @ 5 | Samsung 850 Pro 512 GB @ 2
    CPU CoolerCorsair h100i v2
    CaseFractal Design Define XL R2 (Black Pearl)
    Power SupplySeaSonic SSR-850TD 80+ Titanium
    Mouse Logitech Trackman Marble Wheel
    Headset sennheiser PC 330
    Headset/Speakers Klipsch Chorus II via Onkyo TX-NR929
    OS Windows 10 Enterprise x64
    Network RouterMikroTik CRS125-24G-1S-2HnD-IN

    Join Date
    Jan 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by Bill@ASUS View Post
    Hello OnlineNow
    Thank you for your post.
    Can you tell me what's your purpose of enabling 1000mbps?
    So he can run the port at 1GB speed ya dumb ass.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by Bill@ASUS View Post
    Hello OnlineNow
    Thank you for your post.
    Can you tell me what's your purpose of enabling 1000mbps?
    What's your board model? Can you also provide screenshots or photos of this matter? Including the bios.
    Thank you
    Because I want to use the LAN at its full speed. Currently using it at 100mbps full duplex and only getting around 80mbps/s so wanted to try 1000mbps.
    The issue is very simple actually, the 1000mbps shows up in Windows (Devices Administrator/LAN Port/Configuration) but once I pick the 1000mbps option it the LAN port shows the "Cable disconnected" icon and stops working.
    Then I went to the BIOS and found out that the 1000mbps option under LAN port settings is not even there so it makes sense that it doesnt work on windows since it doesn't even show up in the BIOS (I'm talking about the 1000mbps option under Speed settings btw, the LAN port itself shows up just fine).
    My question is if this is normal or *did something go wrong when flashing the BIOS. Do you guy have a 1000mbps option in the BIOS?

    Thanks.*
    Last edited by OnlineNow; 08-11-2017 at 07:43 PM.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •