Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Post CH6 PCIe Issues: 2GPU, soundcard and wifi

    I need some help figuring out how I can power two GPUs.

    I have an Asus CH6 w/1700X, eVGA 850W Platinum PS, 1080GTX, 1060 SSC, wifi card and a soundblaster Z. The setup is like this:

    1. PCIEX1_1: Intel AC7260 wifi card
    2. PCIEX16: Zotac 1080 GTX
    3. PCIEX8_2: eVGA 1060 SSC
    4. PCIEX4_3: Soundblaster ZX


    When the computer is set up like this everything works, but the problem are my 2 GPUs. The 1080 is so large that it abuts the 1060. The 1080 overheats terribly because of no airflow. I'm just using the 1060 to mine-- I'd just like to break even. In my BIOS, 1403, all the PCI options are set to 'AUTO'. What I'd like to do is swap the slots for the cards and have my 1080 be the display on 8_2 (so there would be airflow) while the 1060 would just mine in the 16X (8_1) slot.

    I've tried this, but it does not work at all. The computer just hangs before hitting Windows. I've even taken out the 1060 and left the 1080 in the 8_2 slot. But again, no boot. I don't know if there is not enough bandwidth with the two other cards. I can lose those by switching to onboard sound and ethernet. I've though about moving the 1060 to the 4_3 slot, but then that covers up most of the posts we need for the motherboard to work. Or is this just a quirk and the display must always be in the slot with the most available bandwidth?

    Any ideas how I can achieve this? (I can't imagine what would happen if had 2 1080s and decided to run SLI)

    Any insights would greatly appreciated!

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array andyliu PC Specs
    andyliu PC Specs
    MotherboardCrosshair VII Hero
    ProcessorAMD Ryzen 7 3700X
    Memory (part number)(32GB) 2*F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1EVGA 980 FTW
    Storage #1Samsung Evo 850 500GB
    Storage #2Mushkin Enhanced ECO3 480GB
    CPU CoolerCorsair H105
    CaseCooler Master H500M
    Power SupplyThermaltake TOUGHPOWER 750W
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G502
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS RT-AC3100 + PCE-AC88

    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    14
    Posts
    159

    Quote Originally Posted by radioone View Post
    I need some help figuring out how I can power two GPUs.

    I have an Asus CH6 w/1700X, eVGA 850W Platinum PS, 1080GTX, 1060 SSC, wifi card and a soundblaster Z. The setup is like this:

    1. PCIEX1_1: Intel AC7260 wifi card
    2. PCIEX16: Zotac 1080 GTX
    3. PCIEX8_2: eVGA 1060 SSC
    4. PCIEX4_3: Soundblaster ZX


    When the computer is set up like this everything works, but the problem are my 2 GPUs. The 1080 is so large that it abuts the 1060. The 1080 overheats terribly because of no airflow. I'm just using the 1060 to mine-- I'd just like to break even. In my BIOS, 1403, all the PCI options are set to 'AUTO'. What I'd like to do is swap the slots for the cards and have my 1080 be the display on 8_2 (so there would be airflow) while the 1060 would just mine in the 16X (8_1) slot.

    I've tried this, but it does not work at all. The computer just hangs before hitting Windows. I've even taken out the 1060 and left the 1080 in the 8_2 slot. But again, no boot. I don't know if there is not enough bandwidth with the two other cards. I can lose those by switching to onboard sound and ethernet. I've though about moving the 1060 to the 4_3 slot, but then that covers up most of the posts we need for the motherboard to work. Or is this just a quirk and the display must always be in the slot with the most available bandwidth?

    Any ideas how I can achieve this? (I can't imagine what would happen if had 2 1080s and decided to run SLI)

    Any insights would greatly appreciated!
    not much knowledge for more than 1 card, but here is what I would have tried.
    what happen when you connect monitor to the 1060 @ 8_2 slot? like boot into windows first and then swap the monitor cable to 1060.
    And I am not sure what you meant by hang before hitting windows, it could be that windows having trouble loading driver so you might wanna try to remove all the driver first.
    it shouldn't be an issue with just 1 card @ 8_2, so i will also try unplug everything else and slowly adding cards.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array AndehX PC Specs
    AndehX PC Specs
    Laptop (Model)Dell Latitude E6230
    MotherboardASUS Crosshair VI Hero
    ProcessorAMD Ryzen 7 1700
    Memory (part number)CMK16GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1Gigabyte GeForce GTX 1080 Xtreme Premier Pack Edition 8192MB
    MonitorDELL S2716DG
    Storage #1Intel 600P 256GB M.2 SSD
    Storage #2Toshiba DT01ACA300 3TB HDD
    CPU CoolerCorsair H100
    CaseCorsair Air 540
    Power SupplyEnermax Revolution85+ 850W
    Keyboard Corsair K75 RGB MX Brown
    Mouse Finalmouse 2015 Summer edition
    Headset Audio Technica ATH-AD500X / Astro Mixamp 2016
    Mouse Pad Mionix Sargas 400
    OS Windows 10 64bit

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    44

    any q-codes?

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by andyliu View Post
    not much knowledge for more than 1 card, but here is what I would have tried.
    what happen when you connect monitor to the 1060 @ 8_2 slot? like boot into windows first and then swap the monitor cable to 1060.
    And I am not sure what you meant by hang before hitting windows, it could be that windows having trouble loading driver so you might wanna try to remove all the driver first.
    it shouldn't be an issue with just 1 card @ 8_2, so i will also try unplug everything else and slowly adding cards.
    Thanks. I will try that. But I need the 1080 in the 8_2 slot for it to have any ventilation. I could download DDU and clean and reinstall Nvidia drivers. But I don't know why one card would work in a slot and not another.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by AndehX View Post
    any q-codes?

    I think the Q-Code is 27.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •