Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Z270i: WHITE LED on after SLEEP + Orange Led always on.

    Hi,

    I wonder what is the function of the Orange Led which is undocumented and all the time on. Except PSU off.
    Latest Bios 0810 and CMOS reset done.
    No issues so far.
    It might be the Power Led but there is no pwr_led depiction on board as far as I can see.


    Next question : The White Led (VGA) is staying on after the computer wakes up from SLEEP (Windows 10).
    Will this issue be solved?

    [UPDATED and inserted a White Led picture]


    https://i2.rozetka.ua/goods/2037503/...2037503946.jpg
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos orange.JPG  

    orangeled.JPG  

    WhiteLed.JPG  

    Last edited by roganaut; 08-31-2017 at 08:55 AM.

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,247

    Maybe it indicates that the 24 pin power cable is plugged in correctly. Who knows. Probably nothing to worry about.

  3. #3
    ASUS HQ Service Rep Array Bill@ROG's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    433

    Hello roganaut
    Thank you for your inquiry. That LED indicator is in fact a standby power LED, please see the description below, thank you
    Click image for larger version. 

Name:	0012.jpg 
Views:	41 
Size:	53.0 KB 
ID:	66672

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    @Bill@Asus
    Thank you so much Bill for the clarification.

    Next question : The White Led (VGA) is on. What does this mean?
    It seemed to happen after stand-by but now the White Led is glowing constantly for no obvious reason.


    i7-7700K
    Asus Z270i
    Nvidia GTX 980 TI
    Last edited by roganaut; 08-19-2017 at 05:06 PM.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Yes, i also like to know that because i have the same issue. White LED is on after standby.
    The only way to reset this LED is reboot.
    On the first release of the BIOS it was a different LED that was lighting after standby. With the latest release it is the VGA one.

    7700k-Z270i-GTX1060

  6. #6
    ROG Member Array agony22 PC Specs
    agony22 PC Specs
    MotherboardAsus Strix Z270 ITX
    ProcessorIntel 7700K
    Memory (part number)GSKILL RGB 4.266hz 16gb
    Graphics Card #1Asus Strix 1080Ti OC
    MonitorLG 34UC88
    Storage #1Samsung EVO 850 1TB
    Storage #2Western digital 2TB blue
    CPU CoolerNoctua DH9L
    CaseCorsair air 240
    Power SupplyCorsair RMI 750watt
    Keyboard Logitech K380
    Mouse Logitech MX master
    Headset Sennheiser Mommentum HD inear Wireless
    Mouse Pad steelseries
    Headset/Speakers B&W P5 wireless + B&W MM-1
    OS Windows 10 64bit

    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    19

    Quote Originally Posted by roganaut View Post
    Hi,

    I wonder what is the function of the Orange Led which is undocumented and all the time on. Except PSU off.
    Latest Bios 0810 and CMOS reset done.
    No issues so far.
    It might be the Power Led but there is no pwr_led depiction on board as far as I can see.
    https://i2.rozetka.ua/goods/2037503/...2037503946.jpg
    Can you please take a photo of this Noctua cooler ? and what memory clearance does it have ?

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Excuse me, but unfortunately I've no pic at hand. But It's the Noctua NH-L12. I've installed Corsair Low Profile memory. Clearance you can find at the support page as far as I can remember.
    Last edited by roganaut; 08-20-2017 at 05:27 PM.

  8. #8
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    28
    Posts
    1,842

    on my z270hero ix is the disk activity that as a odd some reason, flash on use (using pny cs2030 nvme on M2_2) . and always on. Using sata port, is the way around. is off, and flashes on activity

  9. #9
    ASUS HQ Service Rep Array Bill@ROG's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    433

    Quote Originally Posted by roganaut View Post
    @Bill@Asus
    Thank you so much Bill for the clarification.

    Next question : The White Led (VGA) is on. What does this mean?
    It seemed to happen after stand-by but now the White Led is glowing constantly for no obvious reason.


    i7-7700K
    Asus Z270i
    Nvidia GTX 980 TI
    Hello
    according to the pic I posted, it indicates problems with the graphic card
    Is there any issue with your graphic card? On standby or on load?
    Which BIOS version are you using currently?
    Does reinserting the graphic card make the LED go out?
    Would it glow even if the PC is off?
    Thank you

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Quote Originally Posted by Bill@ASUS View Post
    Hello
    according to the pic I posted, it indicates problems with the graphic card
    Is there any issue with your graphic card? On standby or on load?
    Which BIOS version are you using currently?
    Does reinserting the graphic card make the LED go out?
    Would it glow even if the PC is off?
    Thank you
    Hi Bill,

    it's the latest BIOS 0810. EVGA GTX 980 Ti.
    Naturally I've read your key of POST LEDs which you thankfully inserted and was sure it indicates something with my video card.
    The White LED (VGA test) is flashing shortly during the normal POST procedure, turns off and stays off hereafter. And the LED is off after Shut-Down. So there's nothing to complain.

    By the way I've identified the culprit:
    The White LED is on and stays on as soon as the system recovers from Stand-by.

    So for some reason the BIOS does not recognize my video card after Stand-by though it's working flawlessly.
    Last edited by roganaut; 08-24-2017 at 09:25 AM.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •