Page 5 of 5 FirstFirst ... 3 4 5
Results 41 to 44 of 44
  1. #41
    ROG Enthusiast Array Hurricane28 PC Specs
    Hurricane28 PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair 7 hero wifi
    ProcessorAMD Ryzen 2600 x
    Graphics Card #1MSI GTX 970 Gaming X

    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    25

    Quote Originally Posted by Gchaner View Post
    I got similar fan problem on my c7h too. But instead of going full speed or completely stop, all my fans, including two of my CPU fans simply run in a + 30~40C scale with stock fan curves which the EC on the motherboard showing CPU temp reaching 70C even in cold boot. I upgraded my bios from 0509 to 0804 when this occurs. I tried bios flash back but every time my MB will get stuck with q-code 07 and yellow light for ram check. Changed my CPU cooler from H7 QL to C14S didn't help. Switched my ram from Adata D40 to Kingston Fury didn't help. Completely rebuild my rig at least 5 times didn't help. Now waiting for bios with AGESA 1.0.0.6 and hoping maybe that will give me a chance.
    Your problems have nothing to do with AGESA man, its the IT sensor that is causing this, i explained this in my previous post and on my video clip i posted.

    As to your other issues, i would try BIOS 1002 because it has the WMI interface that most likely solve your fan and temp problems or at least solve it temporarily.

  2. #42
    New ROGer Array Gchaner PC Specs
    Gchaner PC Specs
    Laptop (Model)DELL Inspiron 15-5557
    MotherboardASUS Crosshair VII HERO
    ProcessorAMD Ryzen 7 3700x
    Memory (part number)G.Skill F4-3600C16-8GTZKK
    Graphics Card #1MSI RTX 2080 GamingX Trio
    Graphics Card #2EVGA GTX 1080Ti SC Black
    MonitorAOC AG271QG
    Storage #1SAMSUNG 970 Pro 512GB
    Storage #2Transcend 230S 1TB
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseLianLi Lancool One Digital RGB
    Power SupplyEVGA G3 1000W
    Keyboard Corsair K70 Mk.1 RGB Red
    Mouse Corsair Dark Core SE
    Headset Corsair Void Pro Wireless RGB
    Mouse Pad Logitech X G-REX XL
    OS Windows 10 Pro 1903
    Network RouterASUS RT-AC68U

    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by Hurricane28 View Post
    Your problems have nothing to do with AGESA man, its the IT sensor that is causing this, i explained this in my previous post and on my video clip i posted.

    As to your other issues, i would try BIOS 1002 because it has the WMI interface that most likely solve your fan and temp problems or at least solve it temporarily.
    I did try the 1001 and 1002 bios, both didn't help fixing that buggy EC on the motherboard. I am so fed up with all these bug I am getting that If new bios won't do the job then I will just ditch the c7h. Maybe its time for me to try out msi's or asrock's MB.

  3. #43
    ROG Enthusiast Array Hurricane28 PC Specs
    Hurricane28 PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair 7 hero wifi
    ProcessorAMD Ryzen 2600 x
    Graphics Card #1MSI GTX 970 Gaming X

    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    25

    I hear ya man. i no longer have fan issues but if they were still there and Asus didn't fix it with new BIOS i would return my board man.

    Let Asus ROG deal with it.

  4. #44
    ROG Guru: White Belt Array FalloutBoy PC Specs
    FalloutBoy PC Specs
    Laptop (Model)G751JY-T7042H
    MotherboardROG Zenith Extreme Alpha
    ProcessorAMD 2950X
    Memory (part number)Corsair CMW64GX4M4C3200C16W
    Graphics Card #1Aorus GTX 1080 Ti Extreme 11Gb
    Sound CardInbuilt
    MonitorViewsonic XG-2703-GS
    Storage #1Samsung 960 EVO 1 Tb
    Storage #2Raid 6 Array 8 x 4 Tb SAS III on a 9361-8i
    CPU CoolerNoctua NH-U14S TR4 Edition with two AF15s
    CaseXigmatek Elysium Super Tower
    Power SupplySilverstone Strider ST-1500
    Keyboard Hyper X Alloy Elite RGB
    Mouse Razor Chroma Deathadder
    Headset Hyper X Revolver S
    Mouse Pad Playmax
    Headset/Speakers Creative Labs 2.1
    OS Windows 10 Pro 64 Bit 1903
    Network RouterFritzbox 7490

    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    94

    Frightening Experience

    I got a hell of a fright and am quite concerned at the moment, I was running the timespy benchtest and had the AiSuiteIII monitoring things on a 2nd display.

    I made a coffee and came back to the PC - the CPU fans had stopped, the heatsync was hot to the touch and the system was s till running the benchtest but the temperature under AiSuiteIII for the CPU was showing -128c WTF??

    I could have cooked an egg on the CPU cooler.
    I truly believe that there are people on this planet who should voluntarily remove them selves from the gene pool.
    Maximus IV Extreme Z/16G/2600K, Rampage V Extreme Edition 10/32G/6900K, G751JY-T7042H
    Zenith Extreme Alpha/64G/2950x , X399 Prime A/32G/1900X
    Power Mad Mu ha ha ha

Page 5 of 5 FirstFirst ... 3 4 5

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •