Page 7 of 12 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 ... LastLast
Results 61 to 70 of 116
  1. #61
    ROG Guru: Yellow Belt Array Cory29 PC Specs
    Cory29 PC Specs
    MotherboardROG Zenith extreme x399
    Processor1950x
    Memory (part number)G Skill F4-3200C16-8GTZ - 64gb
    Graphics Card #1GIGABYTE GeForce GTX 980 Ti WF
    Monitorcintiq 22hd touch
    Storage #1Sam SSD 850 EVO 1TB
    CPU Coolerxspc block - D5 - 3x120 slim rad
    CaseView 71 (doesn't fit board)
    Power SupplyEVGA supernova 1000G3
    Keyboard K95

    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    131

    Quote Originally Posted by MikeMK View Post
    Hey guys... quick question.

    Is the Zenith Extreme Beta bios working on the X399 Strix too, or is it only for the Zenith?

    Thanks!
    Don't ever mix even if they share some of the same components you can easily brick your device.

  2. #62
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    This new version makes my cpu temp spike alot!. before i had 35/40 and now i'm at 40/50 or even 60 degrees!

  3. #63
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    From Elmor:

    Beta BIOS 0804 https://www.mediafire.com/file/hurde...-ASUS-0804.zip

    * AGESA 1.0.0.3
    * Hynix 2DPC patch (POST issues with all slots populated)
    * Fan control fixes, including EXT_FAN card
    * PCIEX8/X4_4 lane switching tested and works fine, however, I haven't verified the issue on older BIOS

  4. #64
    New ROGer Array St4v0 PC Specs
    St4v0 PC Specs
    MotherboardAsus X399 ROG Zenith Extreme
    ProcessorAMD Ryzen Threadripper 1950X @ 4Ghz
    Memory (part number)G.Skill Trident Z 32GB (4x8GB) DDR4 PC4-3200C18 4000MHz
    Graphics Card #1NVIDIA TITAN X Pascal
    Sound CardAsus Xonar Essence STX II
    MonitorDell UP3216Q 4K
    Storage #1960 PRO 1TB M.2 2280 PCI-E 3.0 X4 NVME
    Storage #2960 PRO 1TB M.2 2280 PCI-E 3.0 X4 NVME
    CPU CoolerEK Watercooled x2/480 Rads
    CaseObsidian 900D Super Tower Case
    Power SupplyCorsair AX1500i Digital ATX 80 Plus Titanium
    Keyboard Corsair Gaming K70
    Mouse Zowie EC1-A
    Headset Sennheiser PC 360
    Mouse Pad Steelseries
    Headset/Speakers Q Acoustics MEDIA 4
    OS Windows 10 pro

    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Any reason to try this bios on G.Skill/Samsung ram?
    and why is it still on such an old AGESA version?
    any improvments on the coldboot issues with this one?
    thanks
    Last edited by St4v0; 12-02-2017 at 07:06 AM.

  5. #65
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    @Raja: I really hope you mean AGESA 1.0.0.4

  6. #66
    ROG Member Array ManMountain PC Specs
    ManMountain PC Specs
    MotherboardAsus Zenith Extreme X399
    ProcessorThreadripper 1950x
    Memory (part number)Kingston HyperX Predator 32GB (HX433C16PB3K4/32)
    Graphics Card #1MSI GTX 1070
    Sound CardOnboard
    MonitorLG 34" Ultrawide
    Storage #14 x Seagate BarraCuda 4TB 5900RPM SATA 6Gb/s
    Storage #22 x SSD (120 GB OCZ, 250 GB Samsung)
    CPU CoolerCorsair H80i V2
    CaseCorsair Obsidian 650
    Power SupplySuper Flower Leadex II 850W 80 Plus Gold Modular
    Keyboard Microsoft keyboard
    Mouse Microsoft mouse
    OS Windows 10 x64 Enterprise

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Do BIOS 0801 or 0804 fix the USB power issue I've encountered?

    I have an external USB hub, I could plug devices without any issue whatsoever on my previous PC build. It's an old D-Link USB 4 port hub but it is all I needed for a quick connection. It is mains powered and USB connected to PC.

    The issue for me now is that the USB ports on the rear of motherboard or hub do not seem to deliver enough power to charge my Pixel XL mobile phone - the phone is recognized in Windows when connected to either but that's all (phone states slow charging, but never increases in battery %).

    Also, I have a 1TB portable USB HDD which I used to connect to the USB hub but now it is not recognized in the hub at all. It is only available if I plug directly into a rear motherboard USB plug.
    Last edited by ManMountain; 12-04-2017 at 04:50 PM.

  7. #67
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Thumbs up Nope

    My current configuration:

    Mobo: This one obviously (ASUS ROG ZENITH EXTREME X399)
    CPU: AMD 1950X Threadripper
    Memory: G.Skill F4-3200C16Q-32GTZR ( 32GB (4 x 8GB 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200 (PC4 25600))
    Graphics: 2 x Sapphire RX Vega 64 HBM2 (air edition)
    Drives: 3xSamsung 960 PRO NVMe 512GB (1x Under ROG cover, 2x in DIMM.2 adapter)
    Cooling: 2 custom water cooling loops, CPU and GPU separate.
    PSU: EVGA Supernova 1200W P2 (80+ Platinum)

    Behavior on 801:
    - Cannot switch PCIEX8/X4_4 to X8 mode
    - Memory runs at 3200MHz via D.O.C.P profile
    - NVMe RAID available and functional

    Behavior on 804:
    - Cannot switch PCIEX8/X4_4 to X8 mode
    - Memory can't run at 3200MHz even via D.O.C.P profile
    - NVMe RAID option not even available for selection. Only thing available is enumeration of IOMMUs (as was the case with BIOS prior to 801)

    I tried resetting/clearing CMOS, had to go back to 801 just to be able to use the PC. Tried various settings in 804 such as memory at default 2133MHz, no overclocking enhancement/no manual core ratio, etc. NVMe RAID option simply isn't there

    PCIEX8/X4_4 still behaves the same. After setting it to X8 board resets CPU a few times and resets it back to X4.

    Was 804 based off of 801 or version prior to 801? I was most surprised by lack of NVMe RAID in it. Settings were exactly as they are on 801 and option wasn't even there to enable/select.

    I gotta say I am somewhat worried and disappointed at the same time that a flagship product that cost $550 is not receiving much attention or love.
    Last edited by DemonOfElru; 12-05-2017 at 06:14 AM.

  8. #68
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Does anyone have the link to version 0801? I have 0804 and i am also not seeing the option for NVME.

    Thank you

  9. #69
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2017
    Reputation
    10
    Posts
    45

    Quote Originally Posted by jstewart View Post
    Does anyone have the link to version 0801? I have 0804 and i am also not seeing the option for NVME.

    Thank you
    Look in the first post there is the link there

  10. #70
    New ROGer Array derrickmehaffy PC Specs
    derrickmehaffy PC Specs
    MotherboardAsus Zenith Extreme
    ProcessorAMD Threadripper 1950x
    Memory (part number)32GB Corsair Vengeance 3200
    Graphics Card #1Asus GTX 1070 OC
    Graphics Card #2Asus GTX 1070 OC
    Monitor6x 24" LG Neo Blade (Yes 6 of them)
    Storage #1Samsung 960 Evo 500GB
    Storage #24x Intel Enterprise SSDs 800GB
    CPU Cooler(Temp) Corsair H100v2
    Case(Temp) Corsair Obsidian 750D
    Power SupplyCorsair AX860i
    Keyboard Logitech G19s
    Mouse Logitech MX Master
    Headset Logitech Artemis Spectrom
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterCustom PFSense
    Accessory #1 TrakIR 5
    derrickmehaffy's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by DemonOfElru View Post
    My current configuration:

    Mobo: This one obviously (ASUS ROG ZENITH EXTREME X399)
    CPU: AMD 1950X Threadripper
    Memory: G.Skill F4-3200C16Q-32GTZR ( 32GB (4 x 8GB 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200 (PC4 25600))
    Graphics: 2 x Sapphire RX Vega 64 HBM2 (air edition)
    Drives: 3xSamsung 960 PRO NVMe 512GB (1x Under ROG cover, 2x in DIMM.2 adapter)
    Cooling: 2 custom water cooling loops, CPU and GPU separate.
    PSU: EVGA Supernova 1200W P2 (80+ Platinum)

    Behavior on 801:
    - Cannot switch PCIEX8/X4_4 to X8 mode
    - Memory runs at 3200MHz via D.O.C.P profile
    - NVMe RAID available and functional

    Behavior on 804:
    - Cannot switch PCIEX8/X4_4 to X8 mode
    - Memory can't run at 3200MHz even via D.O.C.P profile
    - NVMe RAID option not even available for selection. Only thing available is enumeration of IOMMUs (as was the case with BIOS prior to 801)

    I tried resetting/clearing CMOS, had to go back to 801 just to be able to use the PC. Tried various settings in 804 such as memory at default 2133MHz, no overclocking enhancement/no manual core ratio, etc. NVMe RAID option simply isn't there

    PCIEX8/X4_4 still behaves the same. After setting it to X8 board resets CPU a few times and resets it back to X4.

    Was 804 based off of 801 or version prior to 801? I was most surprised by lack of NVMe RAID in it. Settings were exactly as they are on 801 and option wasn't even there to enable/select.

    I gotta say I am somewhat worried and disappointed at the same time that a flagship product that cost $550 is not receiving much attention or love.
    Glad I haven't updated yet, ASUS pushed this build on their driver page as well, and I'm running 2x nvme drives raid 0 as my boot drive and would really rather not have to reinstall after updating. I'll hold off until something a bit better built comes out.

    If anyone has tried the update and maintaining the raid let us know. ASUS come on man I've seen much better testing being done, for a 500 Mobo without basic raid testing is pretty bad.

Page 7 of 12 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •